Ξεσαλώνει το μαρξιστικό καθηγηταριό κατά της Χρυσής Αυγής

Με την ανοχή της χαζοχαρούμενης σαμαρικής «δεξιάς»…
Έρχεται το πανηγυράκι του Πολυτεχνείου και εντείνονται οι μαρξιστικές προκλήσεις. Τώρα, λοιπόν, μαθαίνουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «εκπαιδευτική πρωτοβουλία απέναντι στη φασιστική απειλή», με «συζητήσεις, ομιλίες και προβολές ταινιών σε Αιγάλεω-Χαϊδάρι για την ευαισθητοποίηση των μαθητών» (όπως διακηρύσσει το καθεστωτικό «Βήμα»). 
Ιδού και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των «εκπαιδευτικών»:...





«Δε θα περάσει ο φασισμός...» τιτλοφορείται μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική. 
Στις πρώτες από αυτές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, δείχνοντας ότι η προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία είναι σε καλό δρόμο. 
Το διακύβευμα, όπως αναφέρεται σε κείμενο της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω και της Β' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής είναι: «Να μην αφήσουμε τα παιδιά μας, τη νέα γενιά, έρμαια στα χέρια του νεοναζισμού».
Έτσι ύστερα από ανατριχιαστικά φαινόμενα μέσα σε σχολεία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, μοιάζει να είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ η αναζήτηση των αιτών του αποστήματος που γεννά η εποχή της κρίσης, της επέλασης του φασισμού και του ρατσισμού, αλλά και η μνήμη της ιστορίας των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό. 
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου & Κουντουριώτου, αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος») διοργανώνεται πολιτική συζήτηση με θέμα «Από τον Μεσοπόλεμο στο σήμερα: οικονομική κρίση και φασιστική απειλή, η απάντηση του εργατικού κινήματος». 
Θα μιλήσουν: Λυμπεράτος Μιχάλης, καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο, Παπαστράτης Προκόπης, καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο και Λιόσης Βασίλης, εκπαιδευτικός - συγγραφέας…».
Εδώ προκύπτει ένα πλήθος ερωτημάτων. Θα αναφέρουμε τα βασικότερα απ’ αυτά:
1ον) Με ποιο δικαίωμα δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται από όλο τον ελληνικό λαό, πραγματοποιούν χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους πολιτικές εκδηλώσεις κατά συγκεκριμένου κόμματος, το οποίο εκπροσωπεί επισήμως το 7% του ελληνικού λαού;
 
2ον) Για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί οποιαδήποτε εκδήλωση πρέπει να έχουν την άδεια του αρμοδίου υπουργείου; Την έχουν οι συγκεκριμένοι, κι αν την έχουν πως την έλαβαν; Αν δεν την έχουν, γιατί δεν επεμβαίνει το υπουργείο για να αποκαταστήσει την τάξη; Και ποιοι τους καλύπτουν; Μήπως η κατακόκκινη ΟΛΜΕ; Κι από πού κι ως που η ΟΛΜΕ υποκαθιστά το κράτος;

3ον) Θα μας απαντήσει κάποιος «αρμόδιος»;
 
Αντίοχος