Τριμερής συνάντηση στην Κύπρο με στόχο να μας κάνουν "δορυφόρο" του Ισραήλ

Ενεργειακοί "δορυφόροι" του Ισραήλ  η Ελλάδα και η Κύπρος
Την Πέμπτη στη Λευκωσία θα συζητηθεί σε συνάντηση των αρμοδίων υπουργών από τις τρεις χώρες, η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου- Ισραήλ για την πόντιση καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Το καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρισμού θα συνδέει τις τρεις χώρες και θα ενωθεί με το πανευρωπαϊκό δίκτυο. Στη συνάντηση θα συζητηθεί και το θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου.  Όλα δείχνουν ότι τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο γίνονται το όχημα που διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός σκληρού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εντός του οποίου Ελλάδα και Κύπρος "δορυφοροποιούνται" όλο και περισσότερο έναντι του Ισραήλ...




Το Ισραήλ ξεκίνησε τη δεύτερη γεώτρηση στην Ισραηλινή ΑΟΖ, στο οικόπεδο Ισάι, δίπλα από το Οικόπεδο 12 της Κύπρου. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι θα ανακαλυφθεί και εκεί ποσότητα φυσικού αερίου. Ας σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα η χώρα αυτή εξαρτιόνταν σχεδόν αποκλειστικά από την Αίγυπτο σε ότι αφορά το φυσικό αέριο. Ωστόσο γίνεται μεθοδικός σχεδιασμός για πλήρη απεξάρτηση από το εισαγόμενο αέριο και κάλυψη των αναγκών από τα θαλάσσια κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί ή πρόκειται να ανακαλυφθούν στο μέλλον. Ο τομέας της ενέργειας συνιστά σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας. Δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει μια από τις πλέον ανεξερεύνητες χώρες της Μεσογείου με εναπομένον δυναμικό. Οι Ελληνικές θάλασσες και η εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης παρουσιάζουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τις κατατάσσουν στις πετρελαιοπιθανές περιοχές.
Για να υπάρχει εθνική ανεξαρτησία προϋπόθεση είναι η ενεργειακή ανεξαρτησία.  Η εύρεση πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας μπορεί να αλλάξει άρδην το ενεργειακό σκηνικό της πατρίδας μας, η οποία θα μπορεί να ευελπιστεί στην παραγωγή  ενέργειας από δικούς της πόρους. Η απεξάρτηση  από την εισαγωγή καυσίμων μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για την ενεργειακή πορεία της χώρας, την πολυπόθητη ανάπτυξη και την Εθνική Οικονομία. Η αυξημένη αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας κάνει αναγκαία τη μεταβολή βασικών αξόνων και προσδιοριστικών παραγόντων που διαμορφώνουν την εθνική ενεργειακή στρατηγική. Μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι η εξεύρεση νέων κοιτασμάτων με άμεση εθνική ανάγκη την οριοθέτηση και ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, το οποίο είναι και το Δόγμα της Χρυσής Αυγής.