Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα στην προσέλκυση επενδύσεων

http://www.hazliseconomist.com/uploads/speakers/200x200_Loufakis.jpghttp://www.seve.gr/inst/seve/gallery/Image/logo_gr.gifhttp://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120802/low/newego_LARGE_t_1101_54094357.JPG
Αίσθηση προκάλεσε η φράση του αντιπροέδρου του Συνδέσµου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κ. Λουφάκη, στο συνέδριο του Economist, τονίζοντας την δυσχερή θέση της Ελλάδας στον τομέα προσέλκυσης επενδύνσεων. 
Κάτω από το Ιράκ και το Ιράν, βρίσκεται η Ελλάδα, κατακτώντας την επονείδιστη 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις 20 λιγότερο ελκυστικές χώρες για επενδύσεις.
Ζώντας μακριά από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των Ελλήνων, στον οποίο έχουν υποβληθεί εξαιτίας της λήψης των επαχθών μέτρων και δανείων, χαρακτήρισε ενθαρρυντική την εικόνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2012, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι οριακά, διότι δεν έχει ληφθεί η 2η και η 3η δόση του προγράμματος. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα των μέτρων, συμπληρώνοντας:..

 



«Τόσο ο Προϋπολογισµός για το 2013 που συζητείται αυτές τις ηµέρες στο Κοινοβούλιο, όσο και το Μεσοπρόθεσµο Πλαίσιο ∆ηµοσιονοµικής Στρατηγικής για την περίοδο 2013 – 2016 που πρόσφατα ψηφίστηκε, συνιστούν τα δύο πρώτα σηµαντικά βήµατα για να εισέλθει η χώρα σε µία µακρά περίοδο πρωτογενών πλεονασµάτων, ώστε να µπορεί να πορεύεται µε βαθµιαία µειούµενες δανειακές ανάγκες».
Φυσικά, ουδέν λόγος για εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων μέσω περικοπών στις απολαβές των βουλευτών, ούτε και για κάθαρση του σαθρού πολιτικού κατεστημένου, που καταχράστηκε τα λεφτά των Ελλήνων και τώρα ξεπουλάει το Έθνος μέσω δανειοδοτήσεων και αντισυνταγματικών μέτρων. Ούτε λόγος επίσης για τα αποτελέσματα που είχε μέχρι στιγμής η οικονομική πολιτική που προστάζει η τρόικα και εφαρμόζουν πιστά οι συγκυβερνήσεις του μνημονίου. Όλα αυτά, φυσικά, γιατί ο αναπληρωτής Υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα και αυτά που επιτάσσει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού.