Παραλύουν τα νοσοκομεία - Σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί


Στην «εντατική» μπαίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού οι γιατροί βλέποντας τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της υγείας, προχωρούν σε τριήμερη απεργία.
Ειδικότερα, χωρίς νοσοκομεία θα μείνει όλη η χώρα τη ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της επικράτειας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου.
Στις ημέρες αυτές στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές στο σύστημα που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε κατάρρευση και τους εργαζόμενους στις εξάντληση.
Ειδικότερα όπως διαπιστώνουν στα  μέτρα που εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται:...




Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου.
Οι συγχωνεύσεις και τι κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό.
Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.
Για αυτό και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου και να προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική απεργία διαρκείας.