Α. Σαμαράς: Στις 16 Νοεμβρίου πτωχεύουμε

Φοβερό ήταν το άδειασμα που επεφύλαξαν τα όργανα των διεθνών τοκογλύφων στους εν Μνημονίω εντολοδόχους τους! 
Την επομένη της έγκρισης από τους 153… ήρωες (σύμφωνα με τον ανεκδιήγητο Α. Γεωργιάδη) του πιο αναίσχυντου και αντιλαϊκού Μνημονίου, ο Σόϊμπλε, ο οποίος μέχρι πρότινος ζητούσε επιτακτικά την ψήφιση του Μνημονίου 3 για να… σώσει την Ελλάδα, δήλωσε πως:  
«Παρά την ψήφιση από την Αθήνα ενός νέου σχεδίου μέτρων λιτότητας δεν θα υπάρξει συμφωνία για την καταβολή μιας νέας δόσης της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα πριν περάσουν εβδομάδες».
Και σα να μην έφτανε αυτό, τα λεγόμενα του Σόϊμπλε ήρθε να επικυρώσει και ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ο οποίος αφού χαιρέτισε «την έγκριση των δημοσιονομικών, διαρθρωτικών μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο», είπε πως «προτού ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, χρειάζεται μια συμφωνία για το χρέος της χώρας και τη χρηματοδότησή της»
Αυτός είναι ο απόλυτος εξευτελισμός των μνημονιακών, που βασικό τους...
 




επιχείρημα είχαν το ότι η ψήφιση του Μνημονίου 3 είναι πανάκεια για να ανασάνουμε ελεύθερα!
Ωστόσο, εδώ εγείρεται ένα μεγάλο θέμα άμεσης πτώχευσης της χώρας, η οποία σύμφωνα με τον κατοχικό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επέλθει ακριβώς σε μια βδομάδα από σήμερα, την επομένη Παρασκευή 16η Νοεμβρίου! Κι αν νομίζετε πως δε σοβαρολογούμε, ιδού οι σχετικές δηλώσεις του Σαμαρά στις 19 Οκτωβρίου 2012, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις Βρυξέλες, αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής:
«Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζήτησα μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης. Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου αντέχουν τα αποθεματικά της χώρας. Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Το αίμα της οικονομίας που είναι η ρευστότητα έχει φτάσει στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα».
Την θυμάται τη δήλωσή του εκείνη ο Α. Σαμαράς ή την ξέχασε; Έλεγε την αλήθεια ή μήπως μας πουλούσε φούμαρα για να υποταχθούμε στο Μνημόνιο 3; Είναι υποχρεωμένος να δώσει απάντηση άμεσα!