Μπράβο τους ! - ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιώτες είπαν «ΟΧΙ» σε παρέλαση για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας

"Τούρκοι" έγιναν οι αλβανοί από την άρνηση των ελλήνων στρατιωτών να παρελάσουν στους εορτασμούς για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας! Βαρύ φαίνεται πως έκατσε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στρατιωτών στο αίτημα της Αλβανίας να....



συμμετάσχουν σε παρέλαση για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας με τα ΜΜΕ των Τιράνων εμφανώς εκνευρισμένα από το «ξεμπρόστιασμα» που δέχτηκαν να το παρουσιάζουν ως σκάνδαλο.
Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις 30 λεπτά πριν από την έναρξη της παρέλασης, με τους τρεις Έλληνες στρατιώτες να αποχωρούν από το σημείο όπου βρίσκονταν οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες των χωρών του ΝΑΤΟ, χωρείς να δώσουν καμία εξήγηση στις αλβανικές αρχές.

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα οι Έλληνες στρατιώτες επικοινώνησαν για λίγα λεπτά με «δύο αγνώστους», οι οποίοι προφανώς θα ήταν Έλληνες διπλωμάτες, που βρίσκονταν στο σημείο κι έπειτα από την σύντομη επικοινωνία που είχαν μαζί τους, ζήτησαν επείγουσα συνάντηση με τους εκπροσώπους του αλβανικού υπουργείου Άμυνας, στους οποίους και ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στην παρέλαση.
Όπως αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα στην επιμονή την αλβανικής πλευράς να εντοπίσει την αιτία για την απόφαση αυτή, δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση από τους Έλληνες στρατιώτες αντιθέτως παρουσίασαν ως «δικαιολογία» κάποιο πρόβλημα υγείας ενός εκ των τριών στρατιωτών κι έτσι ζήτησαν την κατανόησή τους για αυτή τους την απόφαση.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας επέμεναν ζητώντας από τους άλλους δυο Έλληνες στρατιώτες να παρελάσουν μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ διότι δεν θα ήταν πρέπον να λείπει η Ελληνική Σημαία από την παρέλαση προς τιμή της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
Οι Έλληνες στρατιώτες απάντησαν και πάλι με ένα κοφτό και ξεκάθαρο «ΟΧΙ»!
Η αντίδραση αυτή των Ελλήνων στρατιωτών φαίνεται πως ήρθε μετά την ενημέρωσή τους για το περιεχόμενο των δηλώσεων Μπερίσα μέσω των οποίων υποστήριξε πως η Πρέβεζα είναι αλβανικό έδαφος!
Aftonomi.gr