Οι Αλβανοί των Σκοπίων απαιτούν την αλλαγή του εθνικού ύμνου της χώρας


Την αλλαγή του εθνικού ύμνου των Σκοπίων θα ζητήσει των κόμμα των Αλβανών, BDI, σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδα "Den".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, συνεργάτης του αρχηγού του BDI, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι στην ατζέντα τους περιλαμβάνεται η αλλαγή του εθνικού ύμνου της χώρας προσθέτοντας στοιχεία της αλβανικής εθνικής κοινότητας, που...

 


 αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα των Σκοπίων.

"Στο BDI γνωρίζουν ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουν την υπόθεση αυτή, αφού η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και πολιτικές διαφωνίες στο διεθνοτικό σχέδιο», λέει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι οι Αλβανοί δεν τραγουδούν ποτέ τον ύμνο των Σκοπίων, αλλά σε εθνικές και κρατικές εκδηλώσεις χρησιμοποιούν τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας.


Το ζήτημα του εθνικού ύμνου συζητήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες σε Σκόπια και Αλβανία, αφού σε πλήθος δραστηριοτήτων πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών χρησιμοποιήθηκε ο εθνικός ύμνος της Αλβανίας, πράγμα το οποίο θεωρήθηκε ως πρόκληση και είχε ως αποτέλεσμα την διαταγή έρευνας από τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας σχετικά με το θέμα αυτό.



aftonomi.gr