ΔΟΛιες αποκαλύψεις και αποκρύψεις

Περί πραξικοπήματος, το οποίον απετράπη με τη θυσία της Ιφιγένειας Παπανδρέου
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (EFCR), το ευρωπαϊκό «ξαδελφάκι» του αντίστοιχου αμερικανικού, που πιστεύεται ότι εκφράζει τα συμφέροντα και τις απόψεις των οικογενειών Ροκφέλερ και Ρότσιλντ, συγκάλεσε, σύμφωνα με ιδιαίτερα αξιόπιστες πληροφορίες, μυστική... 
 
 
σύσκεψη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο γύρους των ελληνικών εκλογών. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, ο Τζορτζ Σόρος, ο Ντάνιελ Μίλιμπαντ, ο Γιόσκα Φίσερ, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο Μάριο Ντράγκι, ο Μάριο Μόντι, πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κ.ά.»

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Γεωπολιτικός αφοπλισμός του ελλαδικού χώρου, εφημερίς «Η Ελλάδα αύριο», φύλλο 88/24.09.2012, σελ. 12.

«Μία ακόμα ομάδα Ελλήνων πολιτικών έφθασε στη Σμύρνη στις 7 Μαϊου [1944]. Σ’ αυτήν περιλαμβάνεται ο κ. Δ. Λαμπράκης, του οποίου η παρουσία στη Μέση Ανατολή είναι ανεπιθύμητη, διότι ασκεί διασπαστική επιρροή.
Στη Σμύρνη καταβάλλονται προσπάθειες για την καθυστέρησή του, όμως η επιτυχία τους δεν φαίνεται πιθανή, καθόσον διατηρεί σχέσεις με ισχυρούς ελληνικούς παράγοντες. 
Κατόπιν τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η καθυστέρησή του στο Χαλέπι, από όπου δεν πρέπει να αφεθεί να ξεγλιστρήσει ανάμεσα σε άλλους πολιτικούς.
………………….
Τον Ιούνιο του 1944 ο Λαμπράκης συλλαμβάνεται από τους βρετανούς και εξορίζεται. 
Έχει προηγηθεί, στις 7 του μηνός, η σύλληψη των Καραπαναγιώτη και Μποδοσάκη».

Πέτρος Στ. Μακρής-Στάικος, Ο Άγγλος Πρόξενος, Αθήνα 2011, σελ. 671-673

Δια την αντιγραφήν επί σκοπώ προκλήσεως συνειρμών

 
 
Σωτήριος Καλαμίτσης
taxalia.blogspot.com