Οργιάζει η ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπιανών

Εντείνεται η ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων
Η προπαγάνδα των σκοπιανών δίνει και παίρνει, τόσο εντός Ελλάδας (αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με το ζήτημα) όσο και εντός του τεχνητού αυτού κρατιδίου. Η κυβέρνηση λοιπόν των Σκοπίων φαίνεται πως δεν φείδεται καθόλου κονδυλίων για να θυμίζει (μάλλον πιο σωστά επιβάλλει) στον περαστικό ή επισκέπτη, πως βρίσκεται σε δήθεν «Μακεδονικό» έδαφος και πως σφετερίζεται το όνομα της ελληνικής Μακεδονίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ>>>>
 
 
 

Έτσι, εντύπωση μας έκανε η τοποθέτηση πολλών γιγάντιων πινακίδων στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ελλάδα με την Σερβία, όπου μας ενημερώνουν πως βρισκόμαστε στον αυτοκινητόδρομο «Αλέξανδρος ο Μακεδών». Οι πινακίδες αυτές τοποθετήθηκαν μόλις φέτος, αμφίδρομα στον αυτοκινητόδρομο αυτό, ανά διαστήματα των 10-20 χλμ, σε κάποια σημεία και ανά 500 μ. Επίσης, ενώ παλαιότερα υπήρχε μια και μοναδική σκουριασμένη πινακίδα που μας θύμιζε πως βρισκόμαστε κοντά στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος ο Μέγας», ξαφνικά και αυτές πλήθυναν κατά μήκος του οδικού αυτού άξονα. Σε όλο τον οδικό άξονα υπάρχουν επίσης διάφορες πινακίδες σταθμών ανεφοδιασμού, των οποίων τα ονόματα περιέχουν πάντα τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του.

 

Επίσης, κατά μήκος του οδικού αυτού άξονα υπάρχει αρχαιολογικός χώρος, που οι σκοπιανοί ονομάζουν «Stobi», δηλαδή η αρχαία μακεδονική πόλη Στόβοι της Παιονίας, ο οποίος φιλοξενεί θαυμάσια ψηφιδωτά των Μακεδόνων προγόνων μας. Για την ιστορική αλήθεια, παραθέτουμε από το διαδίκτυο:
Στόβοι, Αρχαία πόλη της Μακεδονίας που έγινε πρωτεύουσα της Παιονίας, μετά την καταστροφή των Βυλαζώρων. Αναπτύχθηκε και άκμασε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, γιατί ήταν αντιπρόσωπος της Ρώμης στη ΝΑ Ευρώπη, και επιπλέον ήταν χτισμένη σε οχυρή θέση ανάμεσα στους ποταμούς Εριγώνα και Αξιό, είχε στρατιωτικό οχυρό και ήταν σπουδαίος εμπορικός σταθμός. Το 479 μ.Χ. καταστράφηκε από τους Γότθους. Σε ανασκαφές βρέθηκαν πολλές επιγραφές, ερείπια θεάτρου χωρητικότητας 5.000 θεατών, παλαιοχριστιανικά κιονόκρανα και θωράκια κ.ά., που μαρτυρούν ότι διατηρήθηκε μέχρι το 10ο αι.
καθώς και:

 

Στόβοι. Αρχαία πόλη της Παιονίας, στη Μακεδονία. Η πόλη, που αναφέρεται και ως πρωτεύουσα της Παιονίας, βρισκόταν κοντά στη συμβολή του ποταμού Αξιού με τον Εριγώνα, ενώ τα ερείπιά της, ελληνικής και ρωμαϊκής εποχής, μαρτυρούν τη σπουδαιότητά της. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ένα μεγάλο ελληνικό θέατρο από λευκό ντόπιο μάρμαρο, χωρητικότητας περίπου 5.000 θέσεων. Μετά το 167 π.Χ., επί ρωμαϊκής εποχής, αναφέρεται ως σημαντικό κέντρο πώλησης αλατιού.
Είναι περιττό να πούμε πως οι σκοπιανοί καπηλεύονται τα ευρήματά αυτά για τον εαυτό τους.
Αλλά τι να πει κανείς, βρίσκουν και τα κάνουν, μιας και οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα της σκοπιανής προπαγάνδας, αφήνοντας μάλιστα και τα οχήματα των σκοπιανών να περνούν τα ελληνικά σύνορα χωρίς να επικολλάται το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα των ελληνικών αρχών, «ελλείψει προσωπικού» (Αναφερθήκαμε στο γεγονός σε προηγούμενο άρθρο, και μάλιστα ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνιος Γρέγος είχε μεταβεί με κλιμάκιο Συναγωνιστών στον συνοριακό σταθμό Ευζώνων, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή του συνοριακού αστυνομικού τμήματος).
Εντός Ελλάδος, το ελληνικό κράτος τους αφήνει να ασκούν ελεύθερα την προπαγάνδα τους, με τα πανηγύρια τους σε διάφορα χωριά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Ένα άλλο θλιβερό σημείο των καιρών είναι τα διαφημιστικά φυλλάδια που διανέμονται στα σύνορα Ελλάδος-Σκοπίων, με τα οποία διαφημίζονται οικονομικές υπηρεσίες οδοντιατρικής περίθαλψης. Δηλαδή, με λίγα λόγια, σε τέτοιο σημείο οικονομικής εξαθλίωσης μας έχουν φτάσει οι κρατούντες σε αυτήν την χώρα, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αναζητούν φθηνότερες υπηρεσίες εκτός συνόρων, και μάλιστα σε μια χώρα εχθρικά προσκείμενη προς την Ελλάδα, μιας και η δωρεάν περίθαλψη υγείας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί για τους Έλληνες φορολογούμενους και προσφέρεται μόνον σε "οικονομικούς" μετανάστες.
Πότε επιτέλους θα ασχοληθούν οι κυβερνώντες με αυτό το σοβαρό εθνικό ζήτημα; Πότε θα ασκηθούν επιτέλους σοβαρές και συντονισμένες πιέσεις προς το τεχνητό αυτό κράτος, ώστε να εγκαταλείψει την ανθελληνική του προπαγάνδα;
Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί να εγγυηθεί μια συνεπή, εθνική πολιτική.
 
Χ.Α. Π.Ο Κεντρικής Μακεδονίας