Ψήφος εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές στην κυβέρνηση

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/910BBCBCB78DC52F68772D58732E39DB.jpg
Με την ψηφοφορία που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. 
Κατά την ψηφοφορία 179 από τους 300 βουλευτές παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ 121 είπαν «οχι». Προηγήθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης καθώς και οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.  

Γ.Γ. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ν.Μιχαλολιάκος: Δεν έπεισε ότι έχει λύσεις η κυβέρνηση
Δεν μάθαμε την αλήθεια για το πώς ήρθε η κρίση, είπε ο γενικός γραμματέας  της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλιολιάκος στη δευτερολογία...

του, αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, στις υπερβάσεις των δημόσιων έργων, στο «σάπιο Κράτος», όπως το χαρακτήρισε, που δίνει συντάξεις σε τυφλούς ή και νεκρούς.

«
Το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση, αλλά το Μνημόνιο επιδείνωσε την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά το ευρώ, γιατί από χώρα παραγωγής έγινε χώρα παραγωγής υπηρεσιών.


Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθεί το δικαίωμα της Ελλάδας να παράγει.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, το οποίο κατέστησε τη χώρα «
αποθήκη» μεταναστών, καλώντας την κυβέρνηση να πολεμήσει για την αλλαγή της.

«Δ
εν φταίμε εμείς για τους πολέμους των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Δεν φταίμε εμείς για την Αραβική Ανοιξη. Δεν φταίμε εμείς που στη Ελλάδα υπάρχουν δύο εκατομμύρια μετανάστες».

Κάλεσε επίσης τον υπουργό Αμυνας να μην μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ για το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αναφορά στην «ασύμμετρη απειλή» -όπως την χαρακτήρισε της εγκληματικότητας.


«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση γιατί δεν μας έπεισε ότι έχει λύσεις για την οικονομία, για την ασφάλεια, για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.