Ο «Ελεύθερος Ρύπος» των απλήρωτων εργαζομένων ενοχλήθηκε, επειδή η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται μόνο από τον Ελληνικό Λαό!


Οι δημοσιογραφικοί πραίτορες της Χούντας Σαμαρά συναγωνίζονται για το ποιος θα παρουσιαστεί ως ο πλέον αντιχρυσαυγίτης στα μάτια του αφεντικού στο Μαξίμου, εκχέοντας χολή αναμεμιγμένη με λάσπη για το Κίνημα 550.000 Ελλήνων και Ελληνίδων.
Σε ένα κρεσέντο κιτρινισμού, το οποίο προφανώς ανελήφθη εργολαβικά, ο δημοσιογράφος ...
Αλέξανδρος Καλαφάτης του «Ελεύθερου Ρύπου», ενημερώνει το κοινό με εμφανή διάθεση ειρωνείας πως «το ταμείο της Χρυσής Αυγής είναι μείον». Το άρθρο του έχει υπέρτιτλο «σήμερα ζητούν στήριξη ενώ στη Βουλή δήλωναν υπέρ της περικοπής χρηματοδότησης των κομμάτων». Ο πραίτορας της Χούντας επισημαίνει με έκδηλη και ξεχειλίζουσα χαιρεκακία πως «στέγνωσαν τα ταμεία της Χρυσής Αυγής λίγους μήνες μετά την αναστολή της χρηματοδότησης», με αποτέλεσμα -όπως ο ίδιος γράφει- «το ακροδεξιό μόρφωμα να απευθύνει με ανακοίνωσή του δημόσια έκκληση προς τον Ελληνικό Λαό για οικονομική στήριξη μέσω τραπεζικού λογαριασμού που ανοίχτηκε σε τράπεζα».
Από το ύφος του δημοσιογραφίσκου, διακρίνεται σαφώς και ο υπερβάλλων ζήλος να φανεί αρεστός στα αφεντικά του: «ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός σε τράπεζα»! Εσείς κύριε Καλαφάτη πού τους ανοίγετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς;
Αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στην ανακοίνωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για την οικονομική ενίσχυση, υποστηρίζει χρησιμοποιώντας την γνωστή πια νεοδημοκρατική κουτοπονηριά πως έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωνε τον Ιούλιο του 2012 ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, συναγωνιστής Κασιδιάρης από το βήμα της Βουλής. Τότε και απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, ο συναγωνιστής Κασιδιάρης αποτύπωσε ξεκάθαρα και ρητά τη θέση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, προτείνοντας την δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, μιας και η πλήρης κατάργησή της αντιβαίνει το Σύνταγμα της χώρας. Οπότε ο πονηρός δημοσιογραφικός κράχτης της εγκληματικής συμμορίας της ΝΔ, συμπεραίνει μεγαλοφώνως πως «δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο χρόνια και η Χρυσή Αυγή άλλαξε άρδην τη θέση της βλέποντας ότι δεν βγαίνει οικονομικά ύστερα από τα ανοίγματα που έκανε μετά την είσοδό της στη Βουλή το 2012».
Όπου "ανοίγματα", ο προπαγανδιστής της Χούντας Σαμαρά εννοεί τις κοινωνικές δράσεις του Κινήματος, τις αμέτρητες διανομές τροφίμων και ρούχων καθ' άπασαν την ελληνική επικράτεια, τις οποίες βεβαίως σκοπίμως ο δημοσιογράφος δεν κατονομάζει. Θα ήταν ανόητο και αφελές συνάμα να απολογηθεί η Χρυσή Αυγή σε έναν στρατευμένο δημοσιογράφο για τα οικονομικά ανοίγματα προς τον Ελληνικό Λαό (τα χρήματα του Λαού επιστρέφουν στο Λαό!), την ίδια περίοδο κατά την οποία η πολιτική παράταξη που συμπαθεί ο δημοσιογράφος διακρίνεται για τα ανοίγματά της προς τις τράπεζες, τους διεθνείς τοκογλύφους και τους λαθρομετανάστες, όχι με χρήματα νεοδημοκρατών αλλά μ' εκείνα του φτωχοποιημένου Λαού μας.
Επιπλέον, θα ήταν έντιμο να μας εξηγήσει πώς γίνεται ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου να κρίνει αντισυνταγματική την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα ενώ μόλις ενάμιση έτος μετά, ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας ψήφιζε στη Βουλή την -κατά τα λεγόμενά του- αντισυνταγματική αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής!
Συνεπώς, ο δημοσιογράφος φρονεί πως απευθύνεται σε χαχόλους ή σε κρατικοδίαιτους παλαμάκηδες της Χούντας: δεν είναι η Χρυσή Αυγή που αυτοαναιρείται, δεν είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Η. Κασιδιάρης που μεταβάλλει τα λεγόμενά του κατά το δοκούν, αλλά είναι η Χούντα Σαμαρά και τα δημοσιογραφικά της ανδρείκελα εκείνα που κατεξευτελίζονται και προσπαθούν να μας πείσουν πως ο Ήλιος ανατέλλει από τη Δύση. Αμ δε!..
Επιπρόσθετα, καλούμε τον "έγκριτο δημοσιογράφο" (ποιος ξέρει, μπορεί στο μέλλον αν υπάρχει εγκληματική συμμορία ΝΔ, να λάβει κι εκείνος την τιμητική θέση του εκπροσώπου Τύπου, εισπράττοντας τα εύσημα της «δημοσιογραφικής του έρευνας») να αναφέρει στους αναγνώστες της φυλλάδας για την οποία εργάζεται, τι αναφέρει το πόρισμα για τα οικονομικά της εγκληματικής συμμορίας Σαμαρά. Φυσικά, δεν θα το πράξει ποτέ, διότι απλούστατα δεν υπάρχει τέτοιο πόρισμα, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τις υπόλοιπες κομματικές συμμορίες του αντισυνταγματικού τόξου.
Αντιθέτως, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει ελεγχθεί ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές, εις ότι αφορά τα οικονομικά του, δίχως να βρεθεί η παραμικρή σκιά και παρά τις κραυγές της Χούντας και των δημοσιορουφιάνων της, περί «μαύρων ταμείων» και «μυστικών χρηματοδοτών». Καλή λοιπόν η εκστρατεία λάσπης, αλλά επιστρέφεται στους κατά γενική ομολογία κλέφτες και απατεώνες της κλίκας των υποτακτικών στους διεθνείς τοκογλύφους. Περαιτέρω, θα ήταν φρόνιμο και εναρμονισμένο με την δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, να ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό σχετικά με τις οικονομικές δαπάνες της ΝΔ και κυρίως για τα χρέη προς τις τράπεζες, διότι οι «κακές γλώσσες» στην πιάτσα ψιθυρίζουν πως η ΝΔ αβαντάρει την ασυδοσία των τραπεζιτών ελέω αυτών ακριβώς των χρεών της προς αυτές!
Σε αντίθεση με την συμμορία των γκάνγκστερ της Συγγρού, οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή διαθέτουν στο Κίνημα το μεγαλύτερο μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης. Ως εκ τούτου και ενάντια στις βρώμικες μεθοδεύσεις της Χούντας Σαμαρά, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ανακοίνωσε ήδη την διοργάνωση μεγάλων διανομών τροφίμων την Πέμπτη 24 Ιουλίου, στις 11 το πρωί στην Δηλιγιάννη 50 στο σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα και στις 7 το απόγευμα στην Καζαντζάκη 4 στην Θεσσαλονίκη!
Στο τέλος του άρθρου του, εισέρχεται εκεί όπου στόχευε εξαρχής, παρά τον ατυχή δι' αυτόν πρόλογό του. Γράφει κατά λέξη: «αυτό που προκάλεσε εντύπωση (σ.σ. αναφέρεται στις ομιλίες σχετικά με τις πολιτικές διώξεις που έγιναν στα κατάμεστα γραφεία των Τ.Ο. όλης της χώρας) είναι ότι στις ομιλίες που έγιναν πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν στελέχη μη αναγνωρίσιμα, που αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά ελλείψει του ηγετικού πυρήνα».
Σ' αυτή την παράγραφο περικλείεται η σκοπιμότητα του άρθρου του: έλλειψη του ηγετικού πυρήνα και ομιλίες από μη αναγνωρίσιμα στελέχη. Προφανώς μαρτυρά την πρόθεση των νεοδημοκρατικών πηγών του, οι οποίες επιδιώκουν εκλογές με παράνομα φυλακισμένη την ηγεσία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Αυτό μάλλον του το εξήγησαν, δεν έπρεπε να το πει, αλλά η απόγνωση για την είσπραξη συγχαρητηρίων από τη Χούντα κοστίζει τραγικά λάθη.
Από την άλλη πλευρά, το ότι οι ομιλίες έγιναν από μη αναγνωρίσιμα στελέχη είναι διττά τιμητικό: αφενός υλοποιείται η δέσμευση της προφυλακισμένης ηγεσίας για ακατάπαυστη συνέχιση του Πολιτικού Αγώνα και αφετέρου προβάλλεται προς τον Ελληνικό Λαό το στελεχιακό βάθος του Κινήματος, το οποίο νόμιζαν οι επίορκοι καταπατητές του Συντάγματος πως θα εξαλείψουν!
Σε κάθε περίπτωση, άρθρα όπως το συγκεκριμένο αποδεικνύουν γιατί το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα πρέπει και θα μείνει οικονομικά, συνεπώς και πολιτικά, ανεξάρτητο και περήφανο, εκφράζοντας καθάρια την πολιτική βούληση του Ελληνικού Λαού μακράν από οικονομικές εξαρτήσεις από εγχώριους και διεθνείς νταβατζήδες.
Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε πως μόλις προ μιας εβδομάδος η ΕΣΗΕΑ απαίτησε από την εργοδοσία της φυλλάδας «Ελεύθερος Τύπος» την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της! Τραγική ειρωνεία ή μήπως αναζήτηση του μεροκάματου, το άρθρο του εν λόγω κυρίου;
Η Χρυσή Αυγή καλεί τους Έλληνες Πατριώτες κι Εθνικιστές να μποϋκοτάρουν την κιτρινοφυλλάδα της μνημονιακής εγκληματικής συμμορίας της Συγγρού, η οποία λειτουργεί καταφανώς ως Πέμπτη Φάλαγγα στο χώρο των αγνών Ελλήνων Πατριωτών!
Εν κατακλείδι, παρόμοια άρθρα αποτελούν την τρανότερη επιβεβαίωση του συνθήματος: Συμβάλλω στο γκρέμισμα της Χούντας Σαμαρά - Στηρίζω οικονομικά Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή!
Το σχόλιο του Γιώργου Μάστορα: Αντί να κοιτάνε στον “Ελεύθερο Τύπο” να πληρώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων του, ασχολούνται με το ταμείο της Χρυσής Αυγής
Έχουν πολύ θράσος εκεί στην έντυπη «ναυαρχίδα» της ΝΔ, τον “Ελεύθερο Τύπο”. Αντί να κοιτάξουν την οικτρή οικονομική τους κατάσταση και το πόσα χρωστάνε στους εργαζομένους της, «τολμούν» να μιλάνε για το «ταμείο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Με ένα «εξυπνακίστικο» κείμενο κάποιου «φωστήρα» της ενημέρωσης (αλήθεια, πληρώνεται στην ώρα του ή του χρωστάει και αυτού η εργοδοσία κάποιους μισθούς;) μας «ενημερώνει» ότι « στέγνωσαν… τα ταμεία της Χρυσής Αυγής λίγους μήνες μετά την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησής της».
Προσπαθώντας στη συνέχεια να παραχαράξει κάθε έννοια δεοντολογίας με τα γραφόμενά του ο δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το θέμα λέει διάφορα και καταλήγει ως εξής: «Η κατάσταση επιδεινώθηκε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, από την εκτόξευση των δαπανών για δικαστικά έξοδα. Ολόκληρος ο ηγετικός πυρήνας του κόμματος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό και η υπεράσπιση των κατηγορούμενων κοστίζει ακριβά. Επιπλέον, η απουσία ηγετικών στελεχών από τα τοπικά γραφεία λόγω της προφυλάκισής τους έχει αποδυναμώσει τη συσπείρωση των χρυσαυγιτών που κάθε μήνα πλήρωναν ένα μικρό ποσό για το κόμμα. Η χαμηλή συσπείρωση φάνηκε το περασμένο Σάββατο όταν η Χ.Α. επιχείρησε να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στα τοπικά γραφεία που διατηρεί σε όλη την επικράτεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων, για την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης λόγω των διώξεων σε βάρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτό που προκάλεσε εντυπώσεις είναι ότι στις ομιλίες που έγιναν πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν στελέχη μη αναγνωρίσιμα, που αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά ελλείψει του ηγετικού πυρήνα».
Δεν καταλαβαίνει ότι με τα όσα γράφει εκτίθεται κι αυτός και η εφημερίδα του; Ουσιαστικά ομολογεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να οδηγήσει σε οικονομική αφαίμαξη την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «με την εκτόξευση δαπανών για δικαστικά έξοδα», καθώς «η υπεράσπιση των κατηγορούμενων στοιχίζει ακριβά». Όσο για την «χαμηλή συσπείρωση» ο υπάλληλος του “Ελεύθερου Τύπου” σίγουρα δεν έκανε τον κόπο να επισκεφτεί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Τ.Ο. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για να δει πόσο πολύ κόσμο είχαν το περασμένο Σάββατο,σε αντίθεση με τα κατά τόπους γραφεία της ΝΔ για τα οποία αμφιβάλλουμε εάν λειτούργησε έστω και ένα το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Όσο για τα «μη αναγνωρίσιμα» στελέχη ο άσχετος και ανενημέρωτος συντάκτης θα πρέπει να ξέρει ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διαθέτει πλειάδα στελεχών, ικανών να διεξάγουν πολιτικό αγώνα και ενημέρωση και δεν διέπεται από νοοτροπία «σελέμπριτι».
Τα «μη αναγνωρίσιμα» στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ διαθέτουν ιδεολογική κατάρτιση και πολιτική παιδεία πολύ ανώτερη από τους διάφορους Ταμήλους, Τζαμτζήδες, Μαρκόπουλους και τους λοιπούς γυρολόγους των τηλεοπτικών στούντιο. Τέλος, και επειδή αρκετά ασχοληθήκαμε με την χρεωκοπημένη αυτή εφημερίδα, ας γνωρίζουν ότι παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες και τα λοιπά εμπόδια που η προδοτική κυβέρνηση του μνημονίου προσπαθεί να βάλει εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης συνεχίζονται κανονικά την Πέμπτη, με δωρεάν διανομή τροφίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την ώρα που ο Σαμαράς συνεχίζει να ξετινάζει τα Ελληνικά νοικοκυριά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κυριολεκτικά από το υστέρημά της, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη.

Γιώργος Μάστορας