Προπαγάνδα των Ρουμάνων στους Βλαχόφωνους της Βορείου Ηπείρου, ενώ ο Σαμαράς κόβει τις συντάξεις τους


Είναι γνωστό το θέμα, το οποίο έχει προκύψει με τους «φωστήρες» των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς είχαν την φαεινή ιδέα να κόψουν την σύνταξη του ΟΓΑ που είχε δοθεί στους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες που παρέμειναν στα χωριά τους, ως μια ένδειξη ελάχιστης ...

αναγνώρισης για τα όσα πάνδεινα τράβηξαν επί δεκαετίες από τους Αλβανούς.
Μιλάμε για ποσά της τάξεως των 200-300 Ευρώ τον μήνα. Εκεί βρήκαν να κάνουν «τις μαγκιές τους» οι υποτακτικοί του Σαμαρά και του Στουρνάρα, ο οποίος ως πρώην κνίτης μόνο καλά λόγια θα είχε να πει για την Αλβανία του Χότζα. Έτσι έδειξε το ενδιαφέρον του ο Σαμαράς για συμπατριώτες μας, οι οποίοι τον είχαν υποδεχθεί ως Μεσσία τον Οκτώβριο του 1990 στη Δερβιτσιάνη, λίγο πριν καταρρεύσει το κομμουνιστικό καθεστώς.
Τα ακόμη χειρότερα νέα έρχονται από την Κορυτσά και τα χωριά της, καθώς εκτός από τους Αλβανούς, οι οποίοι θέλουν να εξαφανίσουν το Ελληνικό στοιχείο, έχουν εμφανιστεί τώρα και οι Ρουμάνοι που προσπαθούν να οικειοποιηθούν του Βλαχόφωνους της περιοχής.
Οι Βλάχοι της Κορυτσάς απηύθυναν προσωπική έκκληση στον Σαμαρά για την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ, αλλά από την στιγμή που δεν ανήκουν σε κάποια σιωνιστική οργάνωση του εξωτερικού, δεν έχουν ελπίδα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Όσο για τον «λαλίστατο» Δήμα, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να ψηφίσει αυτό το νόμο, είναι φανερό ότι κι αυτός δεν δίνει δεκάρα για τα προβλήματα των απανταχού Βορειοηπειρωτών. Άλλο ένα δείγμα της «υπερήφανης» εξωτερικής πολιτικής μας, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τίποτα απολύτως, έστω και στοιχειώδες, στους Έλληνες που βρίσκονται εκτός συνόρων.    
 
Γιώργος Μάστορας