Παράγκα Σαμαρά-Αθανασίου-Kουτζαμάνη: Σε απολογία οι εισαγγελείς που... "άγγιξαν" Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου


Τα κατορθώματα της συγχωριανής του Αθανασίου: 2 μήνες να στείλει την δικογραφία στη Βουλή, μία μέρα για να υπακούσει τις διαταγές του Βενιζέλου
Ραγδαίες και ατιμωτικές για την εν Ελλάδι δικαιοσύνη είναι οι εξελίξεις στο θέμα του σκανδάλου των υποβρυχίων που συγκάλυψαν ο Σαμαράς, ο Αθανασίου και η Κουτζαμάνη, η τριπλέττα του ...

αίσχους, που έστησε την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη έκανε δύο ολόκληρους μήνες να αποστείλει στη Βουλή την σχηματισθείσα δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου στην Βουλή, με σκοπό να βοηθήσει τον συγχωριανό της Αθανασίου, ο οποίος έστειλε την δικογραφία επίσης με καθυστέρηση, ώστε να συμπέσει με το κλείσιμο της Βουλής και να παραγραφούν τα αδικήματα.
Βέβαια οι δικογραφίες που αφορούν τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διακινούνται άμεσα και χωρίς καμμία καθυστέρηση…
Η ραθυμία που θα μπορούσε να επικαλεστεί ένας αφελής για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της αποστολής της δικογραφίας, δεν επαναλήφθη στην περίπτωση των δηλώσεων πρόκληση του Βενιζέλου, ο οποίος εν είδει νέου Καίσαρος απαίτησε (!) από την δικαιοσύνη να διενεργηθεί πειθαρχική έρευνα.
Αυτό μόλις εχθές… και σήμερα η έρευνα όχι μόνο έγινε, αλλά έληξε κιόλας με πρωτοβουλία της ίδιας της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, κάνοντας λόγο για «κακή διατύπωση» στο διαβιβαστικό. Εντύπωση προκαλεί πως η «ηγέτιδα» του Αρείου Πάγου, ενώ καθυστέρησε επί δύο μήνες να στείλει μία δικογραφία, εν τέλει διαπίστωσε «κακή διατύπωση», ως αποτέλεσμα μίας έρευνας που ΔΙΕΤΑΞΕ, ουσιαστικά, ο Βενιζέλος.
Όλο και περισσότερα γίνονται τα περιστατικά που καταδεικνύουν την ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος που δρα κατ’ εντολή της πολιτικής εξουσίας, συγκαλύπτοντας σκάνδαλα και ασκώντας πολιτικές διώξεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Το καρκίνωμα που έχει καταλάβει καίριες έδρες της Δικαιοσύνης θα πρέπει να καθαρθεί άμεσα, αφού η Δικαιοσύνη είναι σημαντικότατο και αναφαίρετο συστατικό στοιχείο μίας οποιασδήποτε Πολιτείας.
Η ιστοσελίδα Μακελειό έγραψε σχετικά:
Στο γραφείο της στον Άρειο Πάγο κάλεσε τους επίκουρους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να παρέχουν εξηγήσεις στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας για την υπόθεση της δικογραφίας των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έστειλαν στη Βουλή.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί υποχρεώθηκαν να παρέχουν διευκρινίσεις μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε υπογραμμίζοντας ότι δεν διενήργησαν, αλλά ούτε μπορούσαν να διενεργήσουν, προκαταρκτική εξέταση. Οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς την Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τήρησαν την διατύπωση που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (νόμος 3126/2003).
«Κακή», χαρακτηρίζεται από την πλευρά του Αρείου Πάγου η διατύπωση του διαβιβαστικού εγγράφου, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να απαλειφθεί η έκφραση για την διενέργεια προκαταρκτική εξέταση, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού δεν πραγματοποιήθηκε.
Εξάλλου, τονίζεται ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι εισαγγελείς, κ.λπ. να διενεργήσουν έρευνα, εφόσον διαπιστώσουν την εμπλοκή πολιτικού προσώπου.
Πρέπει στην περίπτωση αυτή να διαβιβάσουν την δικογραφία αμέσως στην Βουλή. Πάντως, στο διαβιβαστικό έγγραφο προς την Βουλή αναφέρεται ότι «… από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης, υπουργών μελών της κυβέρνησης συγκεκριμένα των, Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17.10.2010 και επόμενα».
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την ενέργεια της κολλητής του υπουργού Αθανασίου, “θεούσας” Kουτζαμάνη, που όπως δείχνουν τα γεγονότα συνδυάζεται το όνομα της με τις πιο μαύρες σελίδες που γράφονται στην Ελλάδα για τη δικαιοσύνη. Κρίμα…
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Την παράγκα και το παραδικαστικό που έστησαν με την "θεούσα" οι Σαμαράς - Αθανασίου είχε περιγράψει με απόλυτη ακρίβεια ο Μπαλτάκος.