Δικαιοσύνη όπως τους βολεύει: Γλίτωσε το 1 εκατομμύριο ευρώ εγγύηση ο Καρχιμάκης!


Την ίδια ώρα που η "ανεξάρτητη δικαστική εξουσία" επιβάλλει στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής παράνομες προφυλακίσεις και αντισυνταγματικούς περιοριστικούς όρους....


σε άρση του όρου της χρηματικής εγγύησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό, Μιχάλη Καρχιμάκη, για την κακουργηματική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, προχώρησε με διάταξή του ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας.
Η υπόθεση για την οποία είχε επιβληθεί στον πολιτικό -μετά την απολογία του τον περασμένο Μάρτιο στον ανακριτή- η επίμαχη εγγυοδοσία καθώς και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφορά καταγγελίες υπαλλήλου της ΕΥΠ ότι ο πρώην υπουργός λάμβανε αντίγραφα απόρρητων εγγράφων της υπηρεσίας Πληροφοριών.
Στο σκεπτικό της διάταξής του, με την οποία ο κ. Καρχιμάκης απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής εγγύησης, ο ανακριτής αναφέρει ότι, εξαιτίας της οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης του βουλευτή, συντρέχει λόγος άρσης της εγγυοδοσίας. Κρίνει επίσης ότι στον κατηγορούμενο διατηρείται ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο δικαστικός λειτουργός επισημαίνει τα εξής: «Eν όψει της οικογενειακής και οικονομικής του κατάστασης, όπως προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα, κρίνεται ότι δεν είναι δυνατή η τήρηση του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας ενός εκατομμυρίου ευρώ που του επιβλήθηκε με την ανωτέρω διάταξή μας. Δεδομένου δε, ότι ο κατηγορούμενος διατηρεί σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ανάκρισης και δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος, κρίνεται ότι η άρση του όρου δεν θα δυσχεράνει την ανάκριση. Συνεπώς συντρέχει λόγος να αρθεί η εγγυοδοσία του».
Με την πρότασή της προς τον ανακριτή η εισαγγελέας Ελένη Μαυροπούλου τάχθηκε υπέρ της μείωσης της χρηματικής εγγύησης αυτής από 1 εκατ. ευρώ στα 10.000 ευρώ και της διατήρησης της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.