Ιδού το μόρφωμα: Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν τις θέσεις τους


Τα αδικαιολόγητα προσπαθούν να δικαιολογήσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 53 στελεχών του μορφώματος αυτού, τα οποία αντιτίθενται ανοιχτά στις επιλογές Τσίπρα, βγήκε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και δήλωσε πως «δεν υπάρχει αμφισβήτηση στον προσανατολισμό των συμμαχιών», ούτε «σε ηγετικό επίπεδο» στο ...

εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Επεσήμανε, μάλιστα, ότι στους κόλπους του συνονθυλεύματος αυτού υπάρχει «διαχρονικά μία κουλτούρα δημοκρατίας και διαλόγου» που… δεν είναι κατανοητή σε ανθρώπους που δεν έρχονται από τον χώρο της αριστεράς. Ξεκινώντας από το τελευταίο είναι φανερό ότι «η κουλτούρα» της αριστεράς, όντως, δεν είναι κατανοητή στους περισσότερους Έλληνες. Σε αυτό το πλαίσιο μάλλον εντάσσεται και η «εναλλακτική» χρήση των καρότων… Για να σοβαρευτούμε όμως, οι δικαιολογίες που προσπάθησε να ψελλίσει ο Σκουρλέτης δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μωσαϊκό απόψεων και θέσεων που αλληλοσυγκρούονται, λόγω του «συνωστισμού» των συνιστωσών που βρίσκονται στις τάξεις του. Αυτές οι αντιθέσεις βγαίνουν στην επιφάνεια με την πρώτη ευκαιρία, δημιουργώντας τα γνωστά εσωκομματικά προβλήματα. Όσο, μάλιστα, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα προσγειώνονται στις ανάγκες της μνημονιακής σύγκλισης και θα γίνονται πιο «ρεαλιστικές» με απώτερο σκοπό την συμμετοχή του σε κυβέρνηση με την μορφή συνεργασίας, τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές εκείνες στο εσωτερικό του που θα εκφράζουν την διαφωνία τους.
Το αν αυτές οι διαφωνίες θα είναι αληθινές ή θα αποτελούν απλώς «προειδοποίηση» για την συμμετοχή τους και αυτών στο επερχόμενο μοίρασμα της εξουσίας είναι κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα. Η όλη κατάσταση, πάντως, είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει σ’ ένα ετερόκλητο πολιτικό σχήμα με αντικρουόμενες απόψεις και μη ξεκαθαρισμένη ιδεολογία. Αποτελεί ένα κλασικό αρνητικό παράδειγμα για το πώς εκφυλίζεται η πραγματική πολιτική.
 
Γιώργος Μάστορας