ΑΧ ΚΑΛΕ… Ο «ΓΚΕΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ» Π. ΚΟΥΤΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ» ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλο, δισέλιδο αφιέρωμα στον γνωστό «υπερπροοδευτικό» (και όχι μόνον…) σκηνοθέτη Πάνο Κούτρα έκανε η γαλλική αριστερή εφημερίδα Liberation με τον τίτλο «Η ελληνική ανατομία».
Αφορμή για την υπερπροβολή του, ήταν  σκηνοθέτης η νέα του ταινία «Xenia», η οποία προβλήθηκε στο φετινό φεστιβάλ των Καννών -στο παράλληλο πρόγραμμα- και ενθουσίασε τους ομοίους του. Η υπόθεση της ταινίας, αφορά το ταξίδι δύο αδερφών, δεύτερης γενιάς Αλβανών, του «Ντάνι», ο ...

οποίος έχει το γνωστό… κουσούρι και του «Όντι», που δεν το έχει. Αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όταν η μητέρα τους πεθαίνει, με σκοπό να βρουν τον πατέρα τους που τους άφησε και έφυγε όταν ήταν μικρά. Εκεί, τα δύο αδέρφια δέχονται επίθεση από… Χρυσαυγίτες, έρχονται αντιμέτωποι με συμμορίες Αλβανών και τελικά καταλήγουν στην παρανομία.
Ο «υπερπροοδευτικός», λοιπόν, δηλώνει «γκέι ακτιβιστής και αριστερός καλλιτέχνης» και εξηγεί ότι για να καταλάβει κανείς τα έργα του, πρέπει να διαβάσει Προυστ ή Όσκαρ Ουάιλντ και να δει Φασμπίντερ ή Βισκόντι και να δει τα έργα τους από την… ομοφυλοφιλική τους διάσταση.
Από κει και πέρα, ο «καλλιτέχνης» εκφράζει την απογοήτευσή του από τη χώρα που τον γέννησε, χαρακτηρίζοντάς την «ομοφοβική» και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» να μην δίνει η ελληνική κυβέρνηση την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών».
Τέλος, δηλώνει ότι τον τρομάζει η άνοδος της Χρυσής Αυγής και την συγκρίνει με το κόμμα της Λεπέν: «Έχει αναγνωριστεί ως εγκληματική οργάνωση, ένα κόμμα το οποίο διανέμει τρόφιμα στους φτωχούς, με την προϋπόθεση ότι είναι ελληνικής καταγωγής… Η Μαρίν Λεπέν δε με φοβίζει τόσο όσο η Χρυσή Αυγή, γιατί ο λόγος της κινείται σε πιο λογικά επίπεδα, ωστόσο δε θέλω να γίνει κυβέρνηση γιατί τους ρατσιστές δεν μπορείς ποτέ να τους εμπιστεύεσαι».
Η πρότασή μας προς τον απογοητευμένο από την «ομοφοβία», τον ρατσισμό» και την Χρυσή Αυγή «καλλιτέχνη»: για να μη στενοχωριέται και… τρομάζει, να μείνει στο Παρίσι, γιατί η Ελλάδα θα παραμείνει «ομοφοβική» και «ρατσιστική» και προσεχώς η Χρυσή Αυγή θα κυβερνήσει τη χώρα!