Στα χνάρια του Δένδια ο νέος υπουργός Προ(στασίας) - Προ(σφύγων) Κικίλιας


Δεν έχουν περάσει 10 μέρες από τον ανασχηματισμό της πλάκας και την φαιδρή υπουργοποίηση Κικίλια και ο νέος υπουργός Προ - Προ (Προστασίας Προσφύγων) έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής και διαπιστευτήριά του στους εντολείς του.
Βασικός σκοπός της νέας πολιτικής ηγεσίας του πάλαι ποτέ υπουργείου Δημοσίας Τάξης είναι η προστασία των λαθρομεταναστών και η εγκατάλειψη των Ελλήνων πολιτών στο έλεος του ...
 
Θεού.
Ενδεικτική είναι η σημερινή ανακοίνωση Κικίλια για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: «Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αποκτά μια ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την ισονομία και τις αρχές που πρεσβεύει η Δημοκρατία.
Ο πρόσφυγας δεν διαχωρίζεται σε γένος, ηλικία, φύλο, χρώμα ή θρησκεία. Το να είναι κάποιος πρόσφυγας δεν είναι επιλογή. Δυστυχώς η πρόσφατη έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας για τις παγκόσμιες τάσεις δείχνει ότι ο ρυθμός αύξησης των προσφύγων είναι πιο γρήγορος από εκείνον της εύρεσης λύσεων.
Όμως, πέρα από το συμβολισμό και τον όποιο χαρακτηρισμό επιχειρεί κανείς να προσδώσει στη σημερινή Ημέρα, το βέβαιο είναι ένα: Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αναδεικνύει την ανάγκη για δράση. Δράση επικεντρωμένη στον πρόσφυγα, δράση επικεντρωμένη στον άνθρωπο.
Η Ελληνική Πολιτεία ανταποκρινόμενη σε αυτά τα δεδομένα υλοποιεί μία σειρά ενεργειών ως αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης και ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που εφαρμόζει η χώρα μας. Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Το ίδιο και η ίδρυση της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και της Αρχής Προσφυγών που συνέβαλαν καθοριστικά στη θέσπιση ενός συστήματος ασύλου, δίκαιου και κυρίως αποτελεσματικού. Η χορήγηση, τον τελευταίο χρόνο, διεθνούς προστασίας σε 926 άτομα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα.
Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση η συνεργασία των Κρατών- Μελών και των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. είναι υψίστης σημασίας. Η αλληλεγγύη και η δίκαιη κατανομή των βαρών είναι οι καλύτεροι εγγυητές για τη διασφάλιση αρωγής και προστασίας προς όλους τους πρόσφυγες. Σήμερα ας στρέψουμε τη σκέψη μας προς όλους τους πρόσφυγες, εντείνοντας την υποστήριξή μας προς αυτούς».
Αλήθεια κ. Κικίλια, δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες που μαστίζονται από την βία, το παρεμπόριο και την εγκληματικότητα που συνδέεται άμεσα με την αθρόα λαθρομετανάστευση;
Εσείς που κόπτεστε για την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα τι έχετε κάνει ή δηλώσει σχετικά με την συνεχιζόμενη παράνομη πολιτική δίωξη κατά του Αρχηγού, βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής και την βάναυση καταπάτηση των ανθρώπινων και Συνταγματικών τους δικαιωμάτων;
Τέλος, αν έχετε ουσιαστικό και πραγματικό ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες, να μεριμνήσετε ώστε η ελληνική νεολαία να παραμείνει στα Πάτρια εδάφη και να μην φεύγουν πρόσφυγες για να γλιτώσουν από τα μνημόνια και την φτώχεια!