Από πού «κρατάει» τον Σαμαρά ο Αθανασίου;


Αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας "Εμπρός"
Επιεικώς αφελείς αποδείχθηκαν όσοι υποστήριζαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θα βρισκόταν εκτός κυβερνητικού σχήματος στον επερχόμενο ανασχηματισμό λόγω «ανικανότητας».
Αν ήταν ποτέ δυνατόν ο πρωθυπουργός να ξήλωνε από την θέση του το πρόσωπο που ...
 
ενορχήστρωσε την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής, στήνοντας και διευθύνοντας την παραδικαστική «παράγκα» που παρεπιδημεί στους κόλπους της δικαιοσύνης.
Αν ο κ. Αθανασίου έβλεπε την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα, το συγκεκριμένο κύκλωμα θα αποδυναμωνόταν, καθώς οι επίορκοι θα ένοιωθαν ότι έχουν μείνει έκθετοι και «ακάλυπτοι» χωρίς την ασφάλεια που τους προσφέρουν οι πλάτες των πολιτικών αφεντικών τους. Αν συνέβαινε αυτό θα οδηγούνταν στις Ελληνικές καλένδες και οι προκλητικές ρυθμίσεις για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, που έχουν λεηλατήσει τα κρατικά ταμεία, οι οποίες πλέον υπό την μορφή νομοσχεδίου θα απαλλάξουν τους συγκεκριμένους, μετατρέποντας τα συγκεκριμένα κακουργήματα σε απλά πλημμελήματα.
Παράλληλα ελλόχευε ο κίνδυνος να βγουν στην επιφάνεια και δη στο φως της δημοσιότητας κρυμμένα μυστικά της οικογένειας της συζύγου του Αντώνη Σαμαρά Γεωργίας Κρητικού σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητες της κονσερβοποιίας «Κύκνος», στην οποία κύριος μέτοχος είναι η πεθερά του πρωθυπουργού.
Όπως έλεγαν καλά πληροφορημένοι κύκλοι οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί για την συγκεκριμένη επιχείρηση και δεν έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης αποτέλεσαν τον άσσο στο μανίκι του κ. Αθανασίου για την παραμονή του.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν τον καταλυτικό ρόλο που είχε ο τελευταίος λόγω των επαφών που διατηρεί με το δικαστικό σώμα από το οποίο προέρχεται, για την κωλυσιεργία που παρατηρείται σε σημαντικές υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και γνωστούς επιχειρηματίες, με στόχο την παραγραφή των όποιων αδικημάτων έχουν διαπράξει.