Αλβανία: Καινούρια πρόκληση εναντίον της Ελλάδας με τα νεοθεωρημένα σχολικά βιβλία


«Η αλβανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα και στην ελληνική μειονότητα, από την ίδρυση του αλβανικού κράτους υπήρξε η ίδια και πανομοιότυπη μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Στόχος των Τιράνων ήταν ο εξαλβανισμός της Β. Ηπείρου, ο αφελληνισμός τόσο ο γλωσσικός όσο και ο ...
 
συνειδητός. Ως προς τις σχέσεις με την Ελλάδα είχαμε πάντα μία προσπάθεια απόσπασης των μέγιστων ευεργετημάτων, χωρίς την απόδοση των ελάχιστων ανταλλαγμάτων. Για παράδειγμα αναφέρω ότι η Αλβανία σήμερα έχει κατορθώσει να μην χρησιμοποιείται ο όρος Β. Ήπειρος, ενώ η ίδια χρησιμοποιεί άλλους όρους όπως Cameria, ενώ κατάφερε από τους ελληνικούς φορείς το άνοιγμα αλβανικών σχολείων με στόχο την ανθελληνική προπαγάνδα. Σχέδιό της αδιαμφισβήτητο είναι να θέσει θέμα αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι Αλβανοί μετανάστες, οι Βορειοηπειρώτες, εκτός των μειονοτικών ζωνών, και οι Αρβανίτες. Φυσικά το όνειρο  της Μεγάλης Αλβανίας παραμένει άσβηστο και μέσα από τα νεοθεωρημένα σχολικά βιβλία, προωθούνται οι μεγάλες προσδοκίες στους νεαρούς Αλβανούς μαθητές».
Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει λοιπόν η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». Στο βιβλίο μάλιστα «Η γεωγραφία της Αλβανίας» οι μαθητές διδάσκονται και για τις όμορες χώρες, που σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, κατοικούνται από Αλβανούς. Ανάμεσα σε αυτές τις «αλβανικές περιοχές» ονομάζονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Καμία δε αναφορά δεν γίνεται στο βιβλίο για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ενώ οι Βλάχοι χαρακτηρίζονται ως «πολιτιστική μειονότητα». Ένα επίσης ανθελληνικής προπαγάνδας αποτελεί και το βιβλίο της «ιστορίας του Αλβανικού Έθνους» στο οποίο δεν γίνεται καμία επίσημη αναφορά για τη συνεργασία των Τσάμηδων με τα στρατεύματα κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και στις μαζικές εκτελέσεις στις οποίες προχώρησαν κατά του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού. Σαν επιστέγασμα όλης αυτής της χολερικής προπαγάνδας εναντίων των Ελλήνων, έρχεται το βιβλίο Γεωγραφίας της Γ’ Λυκείου, όπου αναφέρονται 8 ελληνικοί νομοί, ως αλβανικοί!!!
Όπως καταλαβαίνουμε, οι σοβαρές διαφορές που χωρίζουν την Ελλάδα με την Αλβανία, όχι μόνο δεν  γεφυρώνονται, αλλά οι εθνοπροδότες κυβερνώντες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό με μια θολή οικονομική κρίση, με άπειρες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μετάθεση σε βάθος χρόνου της αντιμετώπισης σοβαρών πολιτικο - διπλωματικών προβλημάτων, όχι μόνο δεν συνιστά λύση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χρονίζοντα προβλήματα επιδεινώνονται και τελικά προκύπτουν επώδυνες λύσεις, για τα Εθνικά μας συμφέροντα, που αφορούν κατά κύριο λόγο δύο άξονες: 1) την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, η οποία μειώνεται συνεχώς εξαιτίας των διώξεων που υφίστανται οι Έλληνες, από οργανωμένα συμφέροντα του αλβανικού κράτους. Αρκετές από τις περιουσίες των Ελλήνων μάλιστα, έχουν καταπατηθεί από το αλβανικό κράτος, διώκονται οι Έλληνες Δάσκαλοι και  Ιερείς, βεβηλώνονται Ορθόδοξοι Ναοί και προπηλακίζονται οι αιρετοί τοπικοί άρχοντες, που είναι ελληνικής καταγωγής. 2) την επίλυση του «ζητήματος των Τσάμηδων»  που οι Αλβανοί επιθυμούν να το εκμεταλλευτούν δεόντως, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση την αναγνώριση της Τσάμικης μειονότητας στην Ελλάδα και τρεις ελληνικές βραχονησίδες βόρεια της Κέρκυρας, οι οποίες θα αναγνωριστούν ως αλβανική επικράτεια!
Ποιος είναι εκείνος που θα αμφισβητήσει την άριστη σχέση της Αλβανίας με την Τουρκία και το Κόσσοβο, η οποία θα αποτελέσει τη γέφυρα για την επιβλητική παρουσία της Τουρκίας στα Βαλκάνια; Πόσο προδοτική και δουλική αποτελεί από την πλευρά της μνημονιακής συγκυβέρνησης,  η  στήριξη της Αλβανίας για την είσοδό της στην Ε.Ε, όπως ακριβώς και η ένταξή της  στο ΝΑΤΟ; Και πόσο γλοιώδες και κύημα αρρωστημένης φαντασίας είναι να αποκαλούμε έστω και αστειευόμενοι, τον αλβανικό λαό «έθνος»; Το μόνο που έχει να επιδείξει στο πέρασμα της ιστορίας είναι σφαγές, πλιάτσικο και θρασυδειλία. Πόσοι Έλληνες συμπολίτες μας έχουν ξεχάσει την αθρόα εισροή αλβανών λαθρομεταναστών και τα χιλιάδες περιστατικά εγκληματικότητας εις βάρος των Ελλήνων; Εμείς οι Χρυσαυγίτες πάντως δεν ξεχνούμε και δεν αγνοούμε τα ιστορικά γεγονότα που αποδεικνύουν σε μία ευαίσθητη και ζοφερή εποχή την προμελετημένη ποδογέτηση των Εθνικών μας συμφερόντων! Δεν λησμονούμε την πληθώρα εκθέσεων Διεθνών Οργανισμών που κατακεραυνώνουν την Αλβανία για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν σιωπούμε ενοχικά, στην δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα που τον σκότωσαν οι Αλβανοί επειδή μιλούσε Ελληνικά. Και βέβαια σαν γνήσιοι Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί θα απαιτήσουμε οι ιεροί χώροι που ανήκουν στην Ορθοδοξία , όπως στην περίπτωση της Πρεμετής, να επιστραφούν στην Εκκλησία, σύμφωνα με την «επίπλαστη» όπως αποδείχθηκε απόφαση της ίδιας της αλβανικής κυβέρνησης για επιστροφή των χώρων λατρείας στις θρησκευτικές κοινότητες που ανήκουν, μετά την «απαλλοτρίωσή» τους από το κομμουνιστικό καθεστώς.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για άλλη μια φορά πεπεισμένη από την ιστορική ροή των γεγονότων κρούει τον κώδωνα κινδύνου και προειδοποιεί πως ο «αλβανισμός» χρησιμοποιεί τη μουσουλμανική θρησκεία προκειμένου να εξαφανιστούν άλλες θρησκευτικές ομάδες που δεν συμμετέχουν αλλά ούτε διαπνέονται από το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας». Και βέβαια η επικίνδυνη για αναχαίτιση του μεγαλοϊδεατισμού των Αλβανών, είναι και θα παραμένει να είναι το Ελληνικό Έθνος και οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με Αρχηγό και τιμητή του Ελληνικού Ιδεώδους Νικόλαο Μιχαλολιάκο!

Αλεξοπούλου Ρουχωτά Σταματίνα
Εκπαιδευτικός