Νέα μείωση στις συντάξεις και αυξήσεις ορίων ηλικίας «με εντολή Σαμαρά»


Ένα-ένα αποκαλύπτονται τα προεκλογικά ψέματα του Σαμαρά και της υπόλοιπης παρέας που καταδυναστεύει την Χώρα μας. Μετά τα λεγόμενα «μπάνια του λαού» θα έρθουν τα «μαύρα μαντάτα» για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως φυσικά και για τις συντάξεις....


Εκτός από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες έρχονται μέσα στο κατακαλόκαιρο και θα είναι της τάξης του 5,2%, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος και για τις κύριες συντάξεις. Ακόμη, δεν αποκλείεται μεγάλη αύξηση στα όρια ηλικίας, μέχρι και μια 10ετία με την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων. Αν και οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Οκτώβριο, εν τούτοις οι προθέσεις της τρόικας έχουν γίνει ήδη γνωστές, με την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων με μια σειρά από μέτρα που οδηγούν σε μειώσεις, άσχετα αν δεν το έχει ομολογήσει δημοσίως.
Στην έκθεση του ΔΝΤ «φωτογραφίζεται» το δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της Χώρας, ο ΟΑΕΕ, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι εισφορές δεν συνάδουν με τις παροχές του Ταμείου προς τους ασφαλισμένους. Έτσι, ουσιαστικά προαναγγέλλεται μείωση των παροχών, δηλαδή των συντάξεων.
Επίσης, θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη η αύξηση των ορίων ηλικίας, για μια ακόμη φορά, ενώ οι τροϊκανοί ζητούν και την πλήρη κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Αν μη τι άλλο, η Τρόικα επανήλθε δριμύτερη μετά τις ευρωεκλογές και η εντολοδόχος κυβέρνηση των Αθηνών σπεύδει να ακολουθήσει κατά γράμμα και εντελώς αδιαμαρτύρητα όλες της τις επιθυμίες. Ο Σαμαράς, αφού  φλόμωσε με προεκλογικά παραμύθια τον κόσμο, τώρα βγαίνει και δίνει την δική του ερμηνεία στην ρήση του ότι «έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών».
Γνωρίζοντας ότι η θητεία του έχει ημερομηνία λήξης λίγων μόλις μηνών, σπεύδει «να τακτοποιήσει» μια σειρά καυτών ζητημάτων, όπως αυτά βολεύουν τους διεθνείς τοκογλύφους. Με μια σειρά αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων σφίγγει ακόμα περισσότερο τις αλυσίδες της σκλαβιάς γύρω από το σώμα της Πατρίδας, εξαφανίζει κάθε ίχνος κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης και προχωρεί σε βάθος το σχέδιο «κινεζοποίησης» του Ελληνικού λαού, προς όφελος των ξένων κέντρων αποφάσεων και των εγχώριων ελληνόφωνων συνεργατών τους.

Γιώργος Μάστορας