Με "εντολή Σαμαρά" κυβερνάει ακόμα η παρεούλα του Σημίτη


Όταν το σύστημα της προδοσίας, της διαφθοράς και της παρακμής θέλει να προφυλάξει διάφορα πρόσωπα και καταστάσεις που το εξυπηρετούν βαφτίζει την οποιαδήποτε αναφορά σ’ αυτά ως «συνωμοσιολογία», «προϊόν ψεκασμών» και «παραλήρημα». Τι γίνεται, όμως, όταν ακόμη και ΜΜΕ, τα οποία κινούνται στους επίσημους δρόμους ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει το...

 καθεστώς, λένε αυτά ακριβώς που υποστηρίζουν οι «φαντασιόπληκτοι»; Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας, η οποία μόνο ως φιλοχρυσαυγίτικη και εθνικιστική δεν μπορεί να θεωρηθεί, υπάρχει μια κοινή ομάδα ανθρώπων που εδώ και μια 25ετία περίπου διοικούν και διαχειρίζονται τις τύχες της Ελληνικής οικονομίας και καθορίζουν τους νόμους με τους οποίους κινείται η πραγματική οικονομία. Στο κείμενο αυτό υποστηρίζεται η άποψη ότι μια συγκεκριμένη «παρέα» καθηγητών της ίδιας οικονομικής σχολής και νοοτροπίας, με απασχόληση ως σύμβουλοι εγχώριων και ξένων τραπεζών και με ισχυρούς δεσμούς γύρω από τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, είναι εκείνοι που  κινούσαν τα νήματα γύρω από μια σειρά ζητημάτων που είχαν να κάνουν με την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική της Χώρας. Αυτοί που έστησαν το ντόπιο οικονομικό οικοδόμημα στα μέτρα των τεχνοκρατών, οδηγώντας την Χώρα στο Ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες και με ελάχιστες δικλείδες ασφαλείας για το Εθνικό συμφέρον. Κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά όλοι τους είχαν έναν κοινό παρονομαστή: τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τον οποίο διατηρούσαν και διατηρούν άριστες σχέσεις. Είναι άτομα τα οποία είχαν τον πλήρη έλεγχο του συστήματος, επομένως και την βασική ευθύνη για την σημερινή τραγική κατάσταση. Ας δούμε τα πρόσωπα αυτά, όπως τα περιγράφει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα:
«1. Γκίκας Χαρδούβελης: Είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που το 2012 υπήρξε στο πλάι του Λουκά Παπαδήμου ως διευθυντής του οικονομικού του γραφείου. Άτυπα, ήταν ένα από τα στελέχη που «έτρεξαν» το κούρεμα των ομολόγων. Δεν μπορεί κανείς άλλωστε, να παραδεχθεί ότι οι γνώσεις για τις διαπραγματεύσεις (όποιες κι αν ήταν, όπως κι αν έγιναν) άνηκαν στον Βενιζέλο που ήταν τότε Υπουργός Οικονομικών. Όλως τυχαίως, θα κληθεί να διαχειριστεί και τη δεύτερη διευθέτηση του χρέους σε λίγους μήνες από τώρα. Ο νυν «τσάρος», την περίοδο 2000-2004 είχε διατελέσει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
2. Γιάννης Στουρνάρας: Ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και τέως Υπουργός Οικονομικών. Ούτε κι αυτός ήταν ποτέ πολιτικό πρόσωπο, ωστόσο βρισκόταν σε θέσεις – «κλειδιά». Ήταν επικεφαλής στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνώμων επί Σημίτη, την περίοδο 2000 - 2004 ήταν στην Emporiki Τράπεζα, όπου τον διαδέχθηκε ο Προβόπουλος με πολιτική απόφαση. Την περίοδο που η Ελλάδα ήταν σε μνημόνιο, ο Γιάννης Στουρνάρας υπήρξε ένας εκ των ανθρώπων που προετοίμαζαν τα Eurogroups, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό! Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανου (θα τον δούμε στη συνέχεια), επελέγη στις 26 Ιουνίου 2012 ως νέος υπουργός Οικονομικών.
3. Λουκάς Παπαδήμος: Στενός φίλος και αυτός του Κώστα Σημίτη, ανέλαβε πρωθυπουργός στις 11/11/2011. Ο λεγόμενος άνθρωπος με το νούμερο «11» υπήρξε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι και τον Μάιο του 2002. Ήταν ένας εκ των ανθρώπων δηλαδή, που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ, ενώ «φιγουράρει» στην ιστορική πλέον φωτογραφία με τον Κώστα Σημίτη να χειροκροτεί τον τότε πρωθυπουργό που έβγαλε από το ΑΤΜ το πρώτο χαρτονόμισμα του ευρώ.
4. Φίλιππος Σαχινίδης: Το μόνο πολιτικό πρόσωπο που τοποθετήθηκε σε θέσεις «κλειδιά», ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τόσο επί Υπουργίας Παπακωνσταντίνου ως υφυπουργός του, όσο και επί Παπαδήμου ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, για να αποκτήσει για ελάχιστους μήνες τη θέση του «τσάρου», όταν παραιτήθηκε από Υπουργός ο Βενιζέλος, μέχρι τη υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου. Ο Σαχινίδης εργάστηκε στο ΙΟΒΕ, όπως και ο Στουρνάρας, και στην διεύθυνση μελετών της Εθνικής Τράπεζας, ενώ διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο διάστημα 2000-2004.
5. Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Εδώ τα λόγια περισσεύουν. Ο άνθρωπος που με τους «τιτανικούς» έβαλε τη χώρα σε μνημόνιο. Το 1998 εργάστηκε ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας, ενώ μετά από δυο χρόνια ορίστηκε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002). Την επόμενη διετία, πάλι επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και μέχρι το 2004, υπήρξε και αυτός μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).
Την «πεντάδα» συμπληρώνουν όμως και άλλα πρόσωπα από τον χώρο των τραπεζών, οι οποίοι έχουν εξίσου «ρίζες» στο περιβάλλον Σημίτη:
6. Γιώργος Ζανιάς: Ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας. Υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012. Την περίοδο 2001- 04 υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (κρατήστε το ΣΟΕ, θα χρειαστεί).
7. Βασίλης Ράπανος: Είναι ο νέος Πρόεδρος της Alpha Bank εδώ και λίγες εβδομάδες, ενώ το καλοκαίρι του 2012, μετά τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση Σαμαρά του είχε προτείνει να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών. Η άρνησή του (για λόγους υγείας) έφερε στο πόστο του τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Ράπανος το διάστημα 2000-2004 υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επί πρωθυπουργίας Σημίτη, ως ανώτερος του Ζανιά, όπως γράψαμε παραπάνω!
8. Παναγιώτης Θωμόπουλος: Ο Πρόεδρος της Eurobank, ο οποίος ανέλαβε τη θέση μετά από εισήγηση του Γιάννη Στουρνάρα, όπως λένε οι πληροφορίες. Έχει θητεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για ένα φεγγάρι. Και αυτός, ως εκ θαύματος, υπήρξε την περίοδο 1998-2004, σύμβουλος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του τότε Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Παρά δυο χρόνια δηλαδή, στο σύνολο της πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ονόματα των Χαρδούβελη, Στουρνάρα, Παπακωνσταντίνου και Ζανιά συμπεριλαμβάνονται σε συγκεντρώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ενώ για τον Λουκά Παπαδήμο είναι γνωστό ότι αποτελούσε μέρος της Τριμερούς Επιτροπής, όπως άλλωστε υποστήριζε με θέρμη ο Γιώργος Καρατζαφέρης όταν συμμετείχε στην βραχύβια κυβέρνησή του. Συμπτώσεις όλα αυτά ή μήπως μέρος ενός σχεδίου που διαμορφώνει με αρνητικό τρόπο πλάνα για την οικονομία της Χώρας και κατ’ επέκταση για την ανεξαρτησία της; Αυτοί οι τύποι έβαλαν την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ καταστρέφοντας κάθε ζωτική ικμάδα της πραγματικής ανάπτυξης (Βιομηχανία, Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία κλπ), οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια την Χώρα στο χείλος της καταστροφής και τώρα καλούνται οι ίδιοι (ένα μέρος τους για την ακρίβεια) προκειμένου να βγάλουν την Πατρίδα και τον Λαό από την απόγνωση και την κρίση. Αυτή η ανακύκλωση των φθαρμένων και επικίνδυνων για τον Τόπο προσώπων δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα σχέδιο πλήρους υποδούλωσης της Ελλάδος στους διεθνείς τοκογλύφους και η μετατροπή του Λαού της σε εξαθλιωμένους σκλάβους μιας σύγχρονης κοινωνικής γαλέρας. Η «κινεζοποίηση» των Ελλήνων προχωρεί με ολοένα και πιο γοργούς ρυθμούς, με την κυβέρνηση Σαμαρά να βασίζεται πάνω στα χνάρια ορισμένων εκ των προαναφερθέντων προσώπων και να χρησιμοποιεί άλλους τώρα για να συνεχίσει την καταστροφική για το Έθνος πολιτική της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ