Άνθιμε... που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!

Αναθέματα για το «Thessaloniki Pride» (την ανώμαλη παρέλαση της συμπρωτεύουσας), που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο, έριξε ο μητροπολίτης Άνθιμος.
Έτσι, μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε τα εξής: «Η Εκκλησία έχει μια προτροπή: μη δώτε το άγιον τοις κυσί, δηλαδή,  μην ανακατεύετε τα άγια ζητήματα και πράγματα με τα σκυλιά. Σεβαστείτε και το σχήμα και τη ζωή μου ολόκληρη για τα ...
 
θέματα της Εκκλησίας και του λαού μας και την ευπρέπεια και μη με αναμιγνύετε με αυτό το αίσχος. Τελείωσε. Είναι μια διαστροφή της ανθρώπινης υπάρξεως».
Επιπροσθέτως, ο μητροπολίτης Άνθιμος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση χριστιανικών οργανώσεων στην αυλή του Αγίου Δημητρίου ενώ θα ακολουθήσει αγρυπνία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκδηλώσεις της ανωμαλίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και ο ίδιος.
Πολύ ωραία τα είπε ο μητροπολίτης Άνθιμος, αλλά –δυστυχώς- αμφιβάλλουμε πολύ για την ειλικρίνεια των λόγων του. Διότι, οι «εκδηλώσεις» θα γίνουν υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και ο μητροπολίτης δεν είπε κουβέντα για το ρόλο του δημάρχου Μπουτάρη!
Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος μητροπολίτης ήταν μεταξύ –των ολίγων- εκείνων μητροπολιτών, που εκφράστηκαν κατά της Χρυσής Αυγής, του μόνου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα που αγωνίζεται με συνέπεια και συνέχεια, υπέρ του Έθνους και της Ορθοδοξίας και κατά της πάσης φύσεως ανωμαλίας! Δε μας πείθεις, λοιπόν, μητροπολίτα!