ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Γράφει ο Λαϊκός Παρατηρητής
 Η θερμότατη υποδοχή που έτυχε στη Βουλή  ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος την ημέρα της ομιλίας του στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας,  προκάλεσε σοκ στους  ...
καθεστωτικούς εχθρούς του κινήματος.  Ήταν τέτοια η οργή τους στη θέα  του σκηνικού υποδοχής και στο άκουσμα των  συνθημάτων την ώρα που εισερχόταν στους διαδρόμους  της Βουλή, ώστε  αμέσως ξεκίνησαν τις διεργασίες  από το καθεστώς για να μην επαναληφθεί, θεωρώντας ως υπαίτιους  για την υποδοχή τους επιστημονικούς συνεργάτες της Χρυσής Αυγής.
Το έργο ανέλαβε να φέρει εις πέρας (κλασικά…) ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με μια φωτογραφική διάταξη για τους βουλευτές του κινήματος. Συγκεκριμένα  κάθε βουλευτής δικαιούται  να έχει επιστημονικούς συμβούλους. Επομένως το νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή κατοχής επιστημονικών συμβούλων από βουλευτές που διώκονται για κακουργήματα ή ακόμα και για πλημμελήματα. Το σχέδιο είναι να στερηθεί το κίνημα τους επιστημονικούς συμβούλους του, αφού μόνο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται και όχι άλλων κομμάτων.
Όμως ακόμα και γνωστοί εχθροί της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής , ο Ε. Μεϊμαράκης δήλωσαν δημοσίως το προφανές, ότι δηλαδή το νομοσχέδιο είναι ενάντια στο Σύνταγμα ενώ υπάρχουν και αρκετά λειτουργικά προβλήματα. Η αναστολή προνομίων (όπως η κατοχή επιστημονικών συνεργατών) σε βουλευτές που απλά κατηγορούνται και δεν έχουν καταδικαστεί  καν, εκτός από παράλογη είναι και αντισυνταγματική.
 “Να δούμε κατά πόσο το μέτρο αυτό είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και κατά πόσο μπορεί πράγματι να εφαρμοστεί ή είναι κατάχρηση. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί στην άσκηση ποινικής δίωξης να το εφαρμόσεις. Είναι τραβηγμένο κατά τη γνώμη μου, είναι too much. Καταρχήν παρουσιάζει και λειτουργικά προβλήματα, διότι από την ώρα που αυτό γίνεται μέχρι την ώρα της τελικής απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν και 2-2,5 χρόνια. Ωραία, και μετά ο βουλευτής αθωώνεται. Πού θα βρει λεφτά ο προϋπολογισμός της Βουλής να πάει να του τα δώσει αναδρομικά;”.
 Ο Χ. Αθανασίου όμως  δήλωσε πως “Η διάταξη αυτή δεν έχει τελική μορφή, αφού θα τύχει επεξεργασίας τόσο στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής όσο και στο τμήμα διακοπών της Βουλής. Κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυρίων βουλευτών, προκειμένου να λάβει η διάταξη την τελική της μορφή, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση”.
 Επομένως, με περίσσιο θράσος δεν αποσύρει το νομοσχέδιο αλλά θα το επεξεργαστεί για να βρεθούν παραθυράκια , ώστε να εγκριθεί.
Βέβαια από τη στιγμή που τα τελευταία 2 χρόνια το Σύνταγμα έχει καταντήσει κουρελόχαρτο και παραβιάζεται συστηματικά, εάν πράγματι το νομοσχέδιο κατατεθεί, ακόμα και όπως είναι, πιθανότατα θα ψηφιστεί κανονικά ανεξαρτήτως  συμβατότητας με το Σύνταγμα, αφού αυτό θα είναι η «γραμμή» που θα έχουν από την κυβέρνηση για να εξαλείψουν τους επιστημονικούς συνεργάτες από τη Χρυσή Αυγή.