Αναστάσιος Ψαθάς, ο μαραθωνοδρόμος με τις πολλές διεθνείς διακρίσεις, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την "Ελληνική Αυγή"


Πολλοί κακοπροαίρετοι κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ότι στους συνδυασμούς που στηρίζει για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν  υπάρχουν στελέχη, προσωπικότητες, καταξιωμένα άτομα κτλ. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί θα ήθελαν πάρα πολύ να τους στηρίζουν άτομα τα οποία όχι μόνο στηρίζουν την Ελληνική Αυγή αλλά συμπεριλαμβάνονται και στα ψηφοδέλτια.
Σημειώνουμε πως εάν τα ίδια άτομα θα ήταν σε διαφορετικούς συνδυασμούς θα είχαν υπερπροβολή...

 από τα ΜΜΕ, τώρα όμως αποκρύπτονται συστηματικά.
Παρουσιάζουμε λοιπόν το βιογραφικό ενός θρύλου του αθλητισμού του Αναστάσιου Ψαθά που περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλονίκη.
Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1951 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Μηχανικών Εφαρμοστών.
Πιστός στα πρότυπα της κλασσικής αρχαιότητας υπηρέτησε με συνέπια τον αθλητισμό και για 17 ολόκληρα έτη υπήρξε βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου στα αγωνίσματα δρόμου 5.000, 10.000 και Μαραθώνιο δρόμο.
Θεωρείται ένας από τους πιο άξιους αθλητές του είδους ο οποίος καταξίωσε την χώρα μας με συνεχή Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πολλές διεθνείς διακρίσεις (5 φορές Βαλκανιονίκης, 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεούλ).
Σήμερα είναι συνταξιούχος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.