Εκλογικά συμπεράσματα βασισμένα σε αριθμούς

0b4e8-04
Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος
1) Η άνοδος της Χρυσής Αυγής κατά 2,5% και 110.000 ψήφους οφείλεται πρωτίστως σε απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ ή/και του ΣΥΡΙΖΑ με έντονα αντιμνημονιακά και πατριωτικά χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση πολωμένων εθνικών εκλογών οι πιθανότητες να συμπιεστεί το ποσοστό της ΧΑ προς τα κάτω είναι ελάχιστες. Οι ψηφοφόροι που διέβησαν τον Ρουβίκωνα και ψήφισαν την εθνικιστική παράταξη, πολύ δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αντ’ αυτού θα προστεθούν κι άλλοι, όταν ...

καταπέσει οριστικά η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής και λάμψει η αλήθεια.
Επιπρόσθετα, το πραγματικό ποσοστό της ΧΑ δεν είναι το 9,4%. Η ΝΔ έδωσε αγώνα επιβίωσης τον τελευταίο χρόνο με κάθε ανήθικο και παράνομο μέσο ώστε να καταφέρει να περιορίσει το ποσοστό της ΧΑ από το 15-16% σε 10%. Ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για την ΝΔ και εν μέρει τα κατάφερε χάρις στους εκβιασμούς, στην 24ωρη προπαγάνδα σταλινικού τύπου, τις διώξεις, τις φυλακίσεις και την ΝΟΘΕΙΑ. Αλλά πήρε μόνον παράταση ζωής. Η ΝΔ είναι διασωληνωμένη και περιμένει το μοιραίο. Το πραγματικό ποσοστό της ΧΑ στις ευρωεκλογές ήταν τουλάχιστον 11% (και περικοπή με νοθεία) και στις προσεχείς βουλευτικές λογικά θα επανέλθει κάπου στο 15% με την οριστική διάλυση της σκευωρίας και τον εξευτελισμό Σαμαρά. 
2) Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κατάφερε ήταν να διατηρήσει το ποσοστό του Ιουνίου του 2012 χάνοντας μάλιστα και 140.000 ψήφους. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Σαμαρά, το καλύτερο δεκανίκι του. Φροντίζοντας συνεχώς να επιδεικνύει το αποκρουστικό ανθελληνικό πρόσωπο του προκαλεί απλά και μόνο αηδία σε κάθε ψηφοφόρο πέραν του 26,5-27% που τον στηρίζει (κι αυτοί με μισή καρδιά). Σε κάθε περίπτωση και μετά από 4 χρόνια μνημόνιο, θα έπρεπε να προηγείται του Σαμαρά όχι 4%, αλλά 14%. Αλλά το παρδαλό τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει κανέναν. Και να σας πω και κάτι; Μάλλον δεν θέλουν να κυβερνήσουν!
3) Η ΝΔ έχασε 7% και 530.000 (!) ψήφους. Μιλάμε για κανονική εκλογική πανωλεθρία και οι ημι-αγράμματοι νεοδημοκράτες που πανηγυρίζουν, το κάνουν μόνο και μόνο γιατί έχασαν μόνο 7 και όχι…17 μονάδες. Δηλαδή πόσους παραπάνω ψήφους έπρεπε να χάσει η ΝΔ για να θεωρείται ήττα; Ένα εκατομμύριο; 
Όμως οι ψήφοι της ΝΔ δεν κατευθύνθηκαν σε άλλο κόμμα, πλην ενός 1% που πήγε στο ΛΑΟΣ και με την πρώτη ευκαιρία θα επανακάμψει. Οι περισσότεροι απλά απείχαν. Και θα συνεχίσουν να απέχουν ή θα ψηφίσουν ΧΑ αν η ΝΔ συνεχίσει την ίδια πολιτική. ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν σίγουρα γιατί αν ήθελαν θα το είχαν κάνει ήδη. ΧΑ δεν ψήφισαν λόγω εκφοβισμών, απειλών και ανελέητης προπαγάνδας.
Περιέγραψα παραπάνω πως η ΝΔ έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να μην φθάσει η ΧΑ σε απόσταση βολής και την διαλύσει. Μπορεί (με κάθε βρώμικο μέσο) να πήρε αναβολή η κατάληξη του ετοιμοθάνατου, αλλά η άνοδος της ΧΑ από μόνη της αρκεί για να γεμίσει άγχος τους επιτελείς της ψοφοδεξιάς σχετικά με το δύσκολο μέλλον και τον πολιτικό αφανισμό που τους περιμένει.
4) Το βρωμερό ΠΑΣΟΚ κρατάει ένα 8% μόνο και μονό επειδή ακόμα κυβερνάει ελέω Σαμαρά, λόγω ενός ποσοστού «κολλημένων» γερόντων και λόγω απροκάλυπτης νοθείας για να διατηρηθεί η συγκυβέρνηση με το ζόρι. Καμιά ελπίδα για το μέλλον. Έχασε 4,2% και 300.000 ψήφους! Καταρρέει αργά, αλλά σταθερά.
5) Το Ποτάμι με ανελέητο σπρώξιμο από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ του Μπόμπολα και του Ψυχάρη κατάφερε απλά να πάρει τις ψήφους και το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ του 2012 στέλνοντας την τελευταία στον αγύριστο. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αναδεικνύεται στο νέο δεκανίκι του συστήματος λόγω αχρήστευσης του Κουβέλη. Το σύστημα είναι άπαιχτο σε κάτι τέτοια μπαλαντέρ. 
6) Με το ΚΚΕ δεν ασχολείται κανένας (φυσικά) ενώ οι ΑΝΕΛ τελείωσαν οριστικά. Είναι θλιβερή η ιστορία ενός ψευδο-αντιμνημονιακού κόμματος που είχε το 2012 την ευκαιρία να διαλύσει την ΝΔ και να πάρει την θέση της, αλλά τελικά την πέταξε στα σκουπίδια. Οι ΑΝΕΛ απέδειξαν δυο χρόνια τώρα ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα κρυφό δεκανίκι της ΝΔ και γι’ αυτό ο κόσμος τους έστειλε στον αγύριστο. Αν κάποιος θέλει Σαμαρά ψηφίζει κατευθείαν Σαμαρά κι όχι υποκατάστατα-κλόουν που μια παριστάνουν τους πατριώτες και μια τους κομμουνιστές. Οι ΑΝΕΛ έχασαν 3,5% και 265.000 (!) ψήφους οι οποίοι κατευθύνθηκαν μάλλον προς μικρότερα κόμματα (Πολύδωρας, Σχέδιο Β’ κλπ). Χρέος της Χρυσής Αυγής (με τις κατάλληλες κινήσεις) είναι να απορροφήσει το υπόλοιπο 3,5% που απέμεινε στο από-κόμμα του Καμμένου και χαρακτηρίζεται από πατριωτικά και αντι-νεοδημοκρατικα αισθήματα.
7) Ο Καρατζαφέρης ανέβηκε μια μονάδα και 50.000 ψήφους από δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες που δεν είχαν το θάρρος να διαβούν τον Ρουβικώνα και να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Στις επόμενες εκλογές, μόλις πολωθεί λίγο το κλίμα και αρχίσει η ψοφοδεξιά τα βλακώδη διλήμματα του τύπου «ή εμάς ή τους κομμουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ», θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πίσω για την ΝΔ και ο τηλε-πρόεδρος θα κλαίει πάλι στα παράθυρα του Τηλεάστυ.
8) Οι υπόλοιποι (Πολύδωρας, Αλαβάνος, Δραχμή, Τζήμερος, ΕΠΑΜ, Οικολόγοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απλά πατώσανε κι ακόμη περισσότερο αφού επρόκειτο για ευρωεκλογές στις οποίες γενικά είναι πιο χαλαρή η ψήφος. Φανταστείτε ότι τους υποσκέλισε ακόμα και το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών! Καλό είναι λοιπόν να βάλουν λουκέτο στα από-κόμματα τους και να πάνε σπίτια τους.
Ελπίζω μετά από όλα τα παραπάνω να έγινε κατανοητό γιατί το σύστημα καταδιώκει με λύσσα και μανία την Χρυσή Αυγή και μόνο: 
Διότι μόνο από αυτήν απειλείται!


ethnikismos.net