Γιώργος Σπυρόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με την "Ελληνική Αυγή": «Έχουμε όραμα και σχέδιο για την Κρήτη μας»

Συνέντευξη παραχώρησε στο defencenet.gr ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Γιώργος Σπυρόπουλος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Κρήτη» μίλησε στον Πάνο Σπαγόπουλο "ανοίγοντας τα χαρτιά του" για το ποιο είναι το πρόγραμμά του για την Κρήτη εάν ...

εκλεγεί, γιατί κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά και πως απαντά στις προφυλακίσεις των βουλευτών του κόμματος, αλλά και πως σχολιάζει την εμφάνιση των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα και Αλεξόπουλου στη Βουλή.
-Κύριε Σπυρόπουλε πως αποφασίσατε όντας εν ενεργεία αστυνομικός να αναμιχθείτε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές εντασσόμενος στο ψηφοδέλτιο της "Ελληνικής Αυγής";
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για το βήμα πού μού παρέχετε να εκθέσω τιςαπόψεις μου σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα. Η εμπλοκή μου στις αυτόδιοικητικές εκλογές έγινε κατόπιν πρότασης  από τους συναγωνιστές και την δέχθηκα χωρίς δισταγμό διότι το να κατέρχεσαι ως υποψήφιος στην Κρήτη δεν είναι ότι και το ευκολότερο, αλλά και γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ταράξουμε τα νερά των υπολειμμάτων της κλεπτοκρατίας που έχει μείνει στην Κρήτη!
-Είσαστε υποψήφιος περιφερειάρχης της Κρήτη. Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη και γιατί θεωρείτε η δική σας υποψηφιότητα μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα αυτά;
Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη σήμερα είναι η ανεργία, η διάσπαση των κοινωνικών δομών, το μέχρι τώρα καθεστώς της κλεπτοκρατίας που διατηρούσε προσκολλημένους τους Κρήτες σε διάφορους διεφθαρμένους τοπικούς παράγοντες που κοίταγαν μόνο το προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον και την προβολή τους. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι διαπλεκόμενος πουθενά και από τις αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου αλλά και την ιδεολογική μου οικογένεια την Χρυσή Αυγή θα δώσω και το αίμα μου για το δικαίωμα του κάθε Κρητικού, του κάθε απλού ανήμπορου Έλληνα στην αξιοπρέπεια. Όμως κρίνω αισχρό τα εκατομμύρια, την ώρα που ο Έλληνας πεινά, με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως, ο κάθε υποψήφιος των άλλων κομμάτων του «συστημικού τόξου» να δίνει αλόγιστα για προεκλογικό υλικό. Εμείς δεν βγάλαμε πράμα και ότι χρήματα έχουμε αντί να κάνουμε φυλλάδια θα τα δώσουμε σε δωρεά σε ορφανοτροφείο του Αγίου Νικολάου ως «Ελληνική Αυγή για την Κρήτη».
-Μπορείτε να μας περιγράψετε εν συντομία τα βασικά σημεία του προγράμματος της «Ελληνικής Αυγής» για την Κρήτη;
Τα βασικά σημεία του προγράμματός μας είναι τα εξής. Πρώτα και κύρια ούτε ένας Έλληνας άνεργος! Είναι απαράδεκτο στην Κρήτη να υπάρχει το καλοκαίρι 30% ανεργία και να εργάζονται αντί των Κρητικών Πακιστανοί, Αφγανοί και Αλβανοί, χωρίς να πληρώνονται ασφαλιστικές εισφορές υπό το καθεστώς δουλικής εκμετάλλευσης και άνευ υγειονομικών εγγράφων. Και όταν λέμε κάτι στην Χρυσή Αυγή αυτό αποτελεί συμβόλαιο με τον λαό. Θα τους ταράξουμε στους ελέγχους από αρμόδιες υπηρεσίες
Θα δώσουμε μάχη για να παταχθεί τό λεγόμενο “all inclusive” στα ξενοδοχεία, που είναι και παράνομο και δεν αφήνει τούς τουρίστες να βγουν εκτός ξενοδοχείου, ώστε  να ενισχύσουν την ντόπια οικονομία (καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικό καταστήματα, κτλ. Επίσης, θα ψάξουμε να δούμε εάν έρχονται τα χρήματα από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, ή αν αυτά και κατά ένα… μαγικό τρόπο μένουν εκτός. Και θα δώσουμε τη μάχη όπως κατέχουμε εμείς οί χρυσαυγίτες!
Επέκταση του τουρισμού στον θρησκευτικό και ιστορικό τουρισμό, να μάθουν οι τουρίστες πώς πολέμησαν τα θεριά, σαν τον Δασκαλογιάννη, σαν τον γέροντα Γαβριήλ και τον Γιαμπουδάκη στο Αρκάδι, σαν τους μοναχούς της Μιλάτου, την Θέρισσο, το Ακρωτήρι, τον Πατερομανώλη  και τον Τυρογιώργη που απήγαγαν τον Στρατηγό Κράιπε.
Θα κοιτάξουμε ξανά σε όλους τους αιγιαλούς το καθεστώς εκμετάλλευσής τους από επιχειρήσεις και θα κάνουμε απόλυτα βέβαιο ότι αυτά θα περιέλθουν στα χέρια ανέργων Ελλήνων και πολύτεκνων και ότι σε αυτά θα  μπουν μέσα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση και  μόνο Έλληνες εργαζόμενοι!
Φροντιστήρια σε κάθε επαρχία δωρεάν για οικονομικά ασθενείς μαθητές με δασκάλους και καθηγητές άνεργους έτσι ώστε να εργάζονται!
Μετονομασία όλων των  δρόμων των  Χανίων, που έχουν ονόματα τούρκων πασάδων. Συγκεκριμένα θα μπουν ονόματα Ελλήνων οπλαρχηγών του 1821 και Ελλήνων καπεταναίων από την περίοδο της κατοχής, αλλά και μετονομασία τού Αεροδρομίου στα Χανιά σε "Αεροδρόμιο Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη". Επίσης, πλήρη επισκευή του λαβυρίνθου της Μεσαράς, ενός ιστορικού από την κατοχή μνημείου που θα αναδείξει την ουσία της ελληνικής αντίστασης κατά των κατακτητών!
Έχω ήδη έρθει σε επαφή με  κάποιους ιδιοκτήτες μεγάλων κέντρων σε Λάρισα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, για να δημιουργήσουμε εκεί μεγάλα καταστήματα τροφίμων κρητικών παραδοσιακών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες τοκογλύφους και σε αυτά θα εργάζονται κοπέλια φοιτητές από την Κρήτη που σπουδάζουν εκεί! Το ίδιο ισχύει και για την Κρήτη. Θα γίνουν και εδώ ανάλογα καταστήματα τροφίμων και άλλων παραδοσιακών προϊόντων από άλλες πόλεις χωρίς μεσάζοντες με κέρδος μόνο στους  παραγωγούς.
Πλήρη τουριστική και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια προς τους αδερφούς Ρώσους που επισκέπτονται το νησί μας. Με δικά μας χρήματα θα φτιάξουμε ξανά αξιόμαχο το νοσοκομείο Ρεθύμνου και συγκεκριμένα τη Μ.Ε.Θ και θα δώσουμε μάχη για να μην φύγει ο ΝΕΦΡΟΣ από εκεί! Κάθε μήνα οι μισθοί μας θα επιστρέφουν στον Έλληνα κατά τα πρότυπα των βουλευτών μας, και εγώ προσωπικά θα στέλνω τροφές για τα αδέσποτα στους φιλοζωικούς συλλόγους. Τέλος, θα δημιουργήσουμε κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και φαρμακεία σε όλη την Κρήτη για τους πιο αδύναμα οικονομικά συμπολίτες μας.
-Αποφασίσατε να κατέλθετε ως υποψήφιος περιφερειάρχης σε ένα ιδιαίτερο μέρος όπως είναι η Κρήτη όπου παραδοσιακά οι κεντροαριστερές δυνάμεις αντλούν ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής τους δύναμης. Ποια η ανταπόκριση των Κρητών απέναντι στην Χρυσή Αυγή και στη δική σας υποψηφιότητα;
Ένα παράδειγμα και θα καταλάβετε. Τις προάλλες βρέθηκα στον τόπο καταγωγής μου στα Αδούλωτα Σφακιά. Ήρθαν ανοικτά και μου δήλωσαν στήριξη όλες οι μεγάλες οικογένειες των Σφακίων. Ήρθαν μαυροπουκαμισάδες άντρες ευγενικοί και αδούλωτοι και μου είπαν: «Γιώργη είμαστε μαζί σου, κάμε ομπρός και μην σκίαζεσαι!
Δάκρυσα και τούς ορκίστηκα θα δώσω τα πάντα, για τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει με τις πενιχρές οικονομικές μας δυνάμεις αλλά με την ορμή που δίνει ο ίδιος ο λαός. Στα χωριά μας αντιμετωπίζουν πολύ θερμά. Ειλικρινά σας λέω ότι κάθε βράδυ στο τέλος μιας περιοδείας είμαι όλο και πιο αισιόδοξος! Μας πάει η επαρχία. Είμαστε απλοί και εμείς φτωχολογιά, μας εκτιμούν μας βλέπουν σαν δικούς τους, και είμαστε δικοί τους γιατί ξέρουν ότι είμαστε έντιμοι και απλοί. Σε ένα χωρίο έναν υποψήφιο δήμαρχο πού με είχε βρίσει μέσα από το διαδίκτυο τον πέταξαν έξω και του είπαν «έπαε, μόνο χρυσαυγίτης θα πατήσει»!
- Η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από κάποιους ως «νεοναζιστικό» κόμμα, ο Αρχηγός της και βουλευτές της εξακολουθούν να βρίσκονται προφυλακισμένοι με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Πώς απαντάτε εσείς σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί;
Η μητέρα μου είναι από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ο παππούς μου εκτελέσθηκε εκεί από τους Γερμανούς, και ο αδερφός της γιαγιάς μου ιερέας από τούς ΕΛΑΣίτες το 1947! Αυτό ίσως που δεν ξέρει ο πολύ ο κόσμος είναι πως τα Καλάβρυτα κάηκαν δυό φορές: Μία από τούς Γερμανούς και μία από τούς ΕΛΑΣίτες το 1947. Τριάντα νεκροί χωροφύλακες και στρατιώτες. Ο ένας ο Γιάννης από την Κρήτη τον έκρυψε ή γιαγιά μου κάτω από το σεντούκι με  μισοκομμένο το πόδι του.
Στο μνήμα του παππού μου κάποτε είχα γράψει μία μαντινάδα μα την έσβησαν κάποιοι. Η μαντινάδα έγραφε: «Στην άκρη του τάφου φύτεψα έναν ωραίο κρίνο, για κοίτα πως τον θρέψανε τα δάκρυα που ρίχνω».
Δεν έχω βάλει άλλο χρώμα πουκάμισο στην ζωή μου πλην του μαύρου. Μόνο μαύρο πουκάμισο για την μνήμη του παππού μου στις 13-12-1943. Είναι κάποιοι ψευτοδημοκράτες αισχροί, τηλεφωνούν στη  μάνα μου και με βρίζουν, αλλά κανένας δεν έρχεται μπέτι μέ μπέτι να μου το πει.
Έχω δώσει αγώνα για το αίμα μας στα Καλάβρυτα. Είχα αρνηθεί τό 1997 νά πάω προπομπός σε Γερμανό πρέσβη, την ώρα που βουλευτές των Καλαβρύτων τιμήθηκαν με τον γερμανικό σταυρό και ο δήμαρχος Καλαβρύτων έστελνε την φιλαρμονική στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Στον Ζαρό στην Κρήτη κατέβασε ό δήμαρχος την ελληνική σημαία και ανέβασε την  γερμανική, εμείς οι χρυσαυγίτες την γκρεμίσαμε και ανεβάσαμε ξανά την Ελληνική! Το σύστημα που είναι προσκυνημένο στη Μέρκελ και τους διεθνείς τοκογλύφους μας παρουσιάζει έτσι -το  είπε και ο Μπαλτάκος-  και μας παρουσιάζει έτσι για να κάνει την αισχρή δουλειά του, να καταστρέψει το έθνος!
Κανείς από αυτούς δεν  απαίτησε από τούς Γερμανούς τις αποζημιώσεις με τον ορθό τρόπο, δεν διεκδίκησε το αίμα των παππούδων μας, όλοι είναι ψεύτες. Ακόμα έχουμε εμπόλεμο με την Γερμανία για ψάξτο!
Για ψάξε εάν ό Γλέζος έχει υπογράψει πουθενά; Απλά όποιος με λέει έτσι εγώ τον φτύνω στα μούτρα και θα δούνε πόσο θα πάρουμε στα Καλάβρυτα στις ευρωεκλογές, αλλά και στις περιφερειακές με την υποψήφια αντιπεφερειάρχη και υποψήφια ευρωβουλευτή Αχαΐας Γιούλη Κοκκότη, που είναι αδερφική μου φίλη και κατάγεται και αυτή από τα Καλάβρυτα! Είμαστε Έλληνες εθνικιστές μας πονάει τό αίμα μας. Ο εθνικιστής πολέμησε στο Ρούπελ την Βέρμαχτ, την ώρα πού ό Ζαχαριάδης και το ΚΚΕ έγραφαν μανιφέστα κατά τού πολέμου! Οι πρώτοι πού βγήκαν από τις φυλακές της Ακροναυπλίας από τους Γερμανούς ήταν οι ΚΚΕδεςι! Κατάλαβες τι παραμύθια πουλάνε στον κόσμο; Αμ το άλλο;
Στα Καλάβρυτα πληρώνουμε στον δήμο τα μνήματα των εκτελεσμένων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής! Τι σου λέει αυτό; Δεν σέβονται ούτε τούς νεκρούς μας! Αν και έχω και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο από την μαρτυρική Βιάννο εκεί με φώναξαν και τους μίλησα και συγκινήθηκαν αρκετοί γέροντες! Και οι μόνοι που μπορούμε να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις είμαστε εμείς οι χρυσαυγίτες. Ρώτα και τον μελλοντικό Δήμαρχο Αθηνών Ηλία Κασιδιάρη να σου πει τον τρόπο. Το έχουμε πει και στην εκπομπή μας στην διαδικτυακή τηλεόραση!
Και «ναζιστές» που να στηρίζουμε αλλά και να μας στηρίζει η Ρωσία δεν γίνεται! Ο Βενιζέλος έδωσε την χέρα του στον ναζιστή παράνομο πρόεδρο της Ουκρανίας! Όσον αφορά τα της «εγκληματικής οργάνωσης», όλα είναι παραμύθια όλα είναι εντολές ξένων κέντρων και των διεθνών τοκογλύφων! Εγκληματική οργάνωση χωρίς όπλα ναρκωτικά και μαύρο χρήμα δεν υπάρχει!
Αλλά ξέρεις ποια είναι η Εγκληματική οργάνωση; Εγκληματική οργάνωση είναι η γενιά της κλεπτοκρατίας, αυτών που οδήγησαν 7000 Έλληνες στην αυτοκτονία, αυτοί πού θα αλλάξουν όνομα στο «αποκομμά» τους και θα αλλάξουν ΑΦΜ για να μην πληρώσουν στις τράπεζες τα 250 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε. Πήρε τις «ελιές» και τις σήκωσε ό αγέρας και τα χρωστούμενα θα τα πληρώσουν εγώ εσύ αυτός και ακόμα ένας!
Μας στηρίζει ο Ελληνικός λαός, με στηρίζουν και μου έδωσαν τις ευλογίες τους γεροντάδες από το Άγιον Όρος, και στον Αρχηγό μας τον ίδιο. Απόστρατοι στρατηγοί τού δικαστικού έχουν δηλώσει την συμπαράστασή τους σε εμάς, ακόμα και ναύαρχοι απόστρατοι, θαλασσόλυκοι  θεριά, όχι χαρτογιακάδες και λακέδες!
Ο αγώνας που δίνουμε είναι όχι για εμάς, είναι για τον Αρχηγό μας και τους έγκλειστους συναγωνιστές μας βουλευτές, να αφεθούν ελεύθεροι, διότι είναι άδικα κλεισμένοι μέσα! Είναι αγώνας για όλους τους Έλληνες, για τους ανήμπορους τους αδικημένους τους φτωχούς τους κατατρεγμένους!
-Θα θέλατε να μας διευκρινίσετε περισσότερο την εξαγγελία για τη δημιουργία από τη Χρυσή Αυγή Τομέα Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο θα ασχολείται με τα προβλήματα των ένστολων;
Είμαι πρώην στέλεχος των δυνάμεων καταδρομών, και έν ενεργεία αστυνομικός, όχι στα γραφεία αλλά 23 χρόνια στο πεζοδρόμιο, χωρίς να κρέμομαι από κανενός το πολιτικό γραφείο και ως μάχιμος επί πολλά έτη στις ειδικές δυνάμεις και πάρα πολλά χρόνια στην θρυλικής ομάδα Ζ της Θεσσαλονίκης. Και για να απαντήσω στο ερώτημά σου. Είμαι σίγουρος ότι είμαστε οι μόνοι ως Χρυσή Αυγή που μπορούμε να καταλάβουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των συναδέρφων!
Έχω λάβει 1300 μηνύματα σε λίγες ώρες έχει μπλοκάρει το e-mai, όλοι μού λένε  να το προχωρήσουμε! Ένα παράδειγμα θα φέρουμε στην βουλή το εξής: Ένστολος πού θα τραυματίζεται κατά την ώρα τού καθήκοντος ή εκτός υπηρεσίας, στην αποτροπή αξιόποινης πράξης θα αμείβεται κανονικά όλου τού μισθού του, μέσα και ή αποζημίωση σαββατοκύριακου και όλων των νυχτερινών. Ένας πού τραυματίζεται τώρα και μένει εκτός με αναρρωτική τρεις και τέσσερις μήνες χάνει 350 ευρω τόν μήνα πράγμα απαράδεκτο!
Που είναι όλοι αυτοί πού θεωρητικά θέλουν τό καλό μας; Πουθέναδες καί τιποτάδες! Εμείς όμως θα τους φέρουμε προ τετελεσμένου γεγονότος, για να δούμε θα πούνε όχι;
-Πώς είδατε τις ομιλίες Μπούκουρα και Αλεξόπουλου στην Βουλή;
Ο Μπούκουρας έχει σοβαρό πρόβλημα, Θα πάει να βρει τους άλλους από τους ψεκασμένους, να του πουν  το αντίδοτο για τον ψεκασμό, είμαστε πολλοί είμαστε ψεκασμένοι! Ο Αλεξόπουλος είναι ψεύτης. Το βράδυ πού είχαμε πάει στην Χερσόνησο την διακήρυξη για τις περιφερειακές στην Κρήτη πηρέ τον κύριο Αρβανίτη και του είπε επί λέξει: Δεν αντέχω άλλο θα κάνω απεργία πείνας κύρ Μιχάλη, δεν αντέχω να λένε ψέματα και να μας χαρακτηρίζουν έτσι! Τότε o κύριος Αρβανίτης μου είχε πει: Πάει αυτός λάκησε!
Σας ευχαριστώ πολύ και θα κλείσω με μία μαντινάδα, αφιερωμένη στον Αρχηγό μας Νίκο Μιχαλολιάκο και στους έγκλειστους βουλευτές μας!
"Η ιστορία γράφεται με σιδερένιες μπάλες
Και με νεκρούς απού πατούν μαρμαρωμένες σκάλες”.


defencenet.gr