ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

Έναν μήνα πριν από τις κρισιμότατες ευρωεκλογές, μεγάλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA, για λογαριασμό του γαλλικού καναλιού “BFM TV” δείχνει ότι το Εθνικό Μέτωπο της Μ. Λεπέν είναι πρώτο και με διαφορά!
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της Λεπέν συγκεντρώνει 24%, δεύτεροι είναι οι Γκωλικοί του Κοπέ (δηλαδή του σιωνιστή Κοπέλοβιτς) και τρίτοι οι σοσιαλιστές με 20%.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί είναι η πρώτη που δείχνει πρώτο το Εθνικό Μέτωπο (στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις αναδεικνυόταν δεύτερο κόμμα).
Να σημειωθεί, ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το Ε.Μ. είχε συγκεντρώσει 6%…

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι ισχύει και στην Γαλλία η λεγόμενη «κρυφή ψήφος», που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη για τα εθνικιστικά κόμματα, κάτι που σημαίνει ότι το Ε.Μ. έχει ακόμα υψηλότερα ποσοστά απ’ αυτά που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις.
Τέλος, να πούμε ότι και στην Γαλλία παρατηρείται το φαινόμενο της… απόκρυψης ψήφου, εις ότι αφορά τους εθνικιστές. Για παράδειγμα, όταν στις εκλογές του 2002 ο Ζ.Μ. Λεπέν πέρασε στον 2ο γύρο με 19%, οι δημοσκοπήσεις του έδιναν το πολύ 10%. Οι δημοσκόποι εξετέθησαν ανεπανόρθωτα και μπροστά στη γενική κατακραυγή, ένας δημοσκόπος δεν άντεξε και ομολόγησε την αλήθεια: «Το ξέραμε ότι ο Λεπέν είναι δεύτερος και μπαίνει στον 2ο γύρο. Μα αν το λέγαμε, μπορεί να ερχόταν και πρώτος»!

(ΥΓ): Και στα δικά μας!