Δεν έχει όρια ο πολιτικαντισμός του Τζιτζικώστα


Του Ν.Χρυσομάλλη, υποψηφίου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας με την «Ελληνική Αυγή» 
Ένα από τα μεγαλύτερα δεινά της πολιτικής ζωής της χώρας εδώ και πολλά χρόνια είναι ο πολιτικαντισμός, που ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει την πολιτική. Η πολιτικάντικη νοοτροπία δυστυχώς είναι πλέον δεδομένος τρόπος δράσης και σκέψης για κάθε άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί η ασχολείται με τα κοινά. Έχει γίνει μάλιστα τόσο διαδεδομένη και αποδεκτή ανάμεσα στους «πολιτικούς» που έπαψε να χρησιμοποιείται ως «όπλο» για τη μείωση του κύρους του ...

αντιπάλου στο παρελθόν. Έτσι, ο λαός στη πλειοψηφία του και κυρίως στην ύπαιθρο λόγω έλλειψης ενημέρωσης, ήταν εύκολα χειραγωγήσιμος από τον κάθε λογής λαοπλάνο.
Θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο αναγνώστης το λόγο για τον οποίο γράφτηκαν όλα αυτά, αφού δεν σχολιάστηκε κάτι καινούριο και όπως ειπώθηκε πριν είναι δεδομένα για την Ελληνική πραγματικότητα.
Ο λόγος για τη συγγραφή του παρόντος κειμένου ήταν η ανάγνωση της συνέντευξης του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Τζιτζικώστα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (η αλλιώς των φωτομοντάζ) που πραγματικά αηδιάζει, ο τρόπος με τον οποίο μιλάει ώστε να κερδίσει την ψήφο των πολιτών.
Με λίγα λόγια, στη συνέντευξή του αυτή, ο συνεχιστής του καθαιρεμένου κ.Ψωμιάδη μας ενημερώνει πως είναι περήφανος που είναι νεοδημοκράτης αλλά δεν έχει κομματική ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα μιλάει για της τραγικές επιπτώσεις του μνημονίου, χωρίς όμως να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση. Επίσης κάνει σαφές πως δεν έχει καμία σχέση με το κ.Μπουτάρη, άσχετα που αυτός έχει δηλώσει ανοικτά την υποστήριξή του στον Τζιτζικώστα για την περιφέρεια, ότι συνεχίζει επάξια το έργο του πρώην περιφερειάρχη κ.Ψωμιάδη, ότι είναι πολύ φίλος με τον κ.Ιωαννίδη και φυσικά κάνει «άνοιγμα» προς του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, διαχωρίζοντάς τους από την ηγεσία της. Το αστειότερο και απαράδεκτο όμως, να ζητάει τη ψήφο του Ελληνικού λαού για να λύσει προβλήματα που διογκώθηκαν επί της θητείας του, όπως για παράδειγμα τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.
Ο Έλληνες ωστόσο έχουν αφυπνιστεί και διαθέτουν πλέον υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ιδιαίτερα οι νέοι και δεν γίνονται θύματα του κάθε επίδοξου «Μαυρογιαλούρου». Προφανώς δεν του τα μάθανε αυτά στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο του κυρίου Τζιτζικώστα, και νομίζει πως οι ψηφοφόροι στους οποίους απευθύνεται είναι «αμερικανάκια» που πείθονται με «γλυκόλογα» αντί με πράξεις.
Ο σωστός πολιτικός οφείλει να έχει γνώμη και άποψη και το θάρρος να τις υποστηρίζει και όχι να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ» (όπως λέει και ο λαός). Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελληνική Αυγή θα σαρώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι τα στελέχη της δεν ζητιανεύουν ψήφους, δεν «στήνουν» δημοσκοπήσεις, ούτε κάνουν εκλογικά τερτίπια με διπλές υποψηφιότητες και συμφωνίες. Αντιθέτως, τα στελέχη της Ελληνικής Αυγής το μόνο που υπόσχονται είναι η σκληρή τους εργασία, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη τιμιότητά τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.