Ο θίασος του Σαμαρά θεωρεί υπεραρκετά τα ψίχουλα που μοιράζει ως ελεημοσύνη στους Έλληνες


Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλουν να μας πείσουν οι διάφοροι υποστηρικτές της κυβέρνησης ότι το «μοίρασμα» των 500 εκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης συνιστά μια πρώτης τάξεως επιτυχία του Σαμαρά, το οποίο και πρέπει να εκτιμήσουμε δεόντως.
Ένας δημοσιογράφος, ο Μανώλης Κοττάκης, που κινείται στο κλίμα της ομάδας Σαμαρά, γράφει τα εξής στην εφημερίδα «Δημοκρατία», στην οποία αρθρογραφεί: «Όποιος σήμερα θεωρεί λίγα και ...
 
ψίχουλα τα 500 ευρώ, αυτό πρέπει να πάει να το πει στους ανθρώπους που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια. Να το πει στους οικογενειάρχες που μετρούν και το τελευταίο ευρώ που τους δίδεται για να αγοράσουν το γάλα των παιδιών τους. Να το πει στους ανέργους που ψάχνουν τα σεντ στο παντελόνι τους για να αγοράσουν εισιτήριο για το μετρό».
Μπορεί στη συνέχεια του κειμένου να προσπάθησε να αναδιπλωθεί, αλλά είναι φανερή η προσέγγιση του θέματος από τον νεοδημοκράτη δημοσιογράφο: Η κυβέρνηση «προσπαθεί» να βοηθήσει τον Ελληνικό Λαό, έστω και με αυτά τα 500 ευρώ, ακόμη κι αν έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.
Ούτε κουβέντα, βεβαίως, για το ποιος έφτασε τους Έλληνες στο σημείο να αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, να μην μπορούν να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους και να μην έχουν ούτε τα ναύλα για το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών. Ποιος τσάκισε τα Ελληνικά νοικοκυριά και οδήγησε σταδιακά χιλιάδες συμπατριώτες μας στην ανεργία, την φτώχεια, την απόγνωση και τις αυτοκτονίες. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι υπεύθυνη  για όλα αυτά, φροντίζοντας να ξεπεράσει σε αναλγησία και απανθρωπιά ακόμη και τις κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου.
Ας μην πουλάνε, λοιπόν, πνεύμα εκ του ασφαλούς οι διάφοροι υπερασπιστές της μνημονιακής κυβέρνησης για τα φτηνά (απ΄όλες τις απόψεις) «δώρα» του Σαμαρά προς τα φτωχά Λαϊκά στρώματα. Τα ψίχουλα αυτά, γιατί ψίχουλα είναι και ας ενοχλούνται με την διαπίστωση αυτή οι ακόλουθοι της κυβέρνησης, έχουν ξεκάθαρα προεκλογικό χαρακτήρα, με εμφανή σκοπό να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου.
Είναι θέμα Αξιοπρέπειας και Αυτοσεβασμού στους Έλληνες να τιμωρήσουν τον Σαμαρά και την συγκυβέρνηση, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Λαός μας έχει εντρυφήσει στην ψυχολογία του ζητιάνου, τιμωρώντας τους παραδειγματικά με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου.

Γιώργος Μάστορας