Αντιδράσεις στρατιωτικών για τον Πάγκαλο και την θέση που τον βόλεψε το φιλαράκι του ο Δημητράκης Αβραμόπουλος


Ο Πάγκαλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ, μετά από πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου Την ελληνική προεδρία στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που ...

συνέρχεται στις 12 Μαρτίου 2014 στις Βρυξέλλες, θα εκπροσωπήσει ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση που του έκανε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τον δέχτηκε για το σκοπό αυτό σήμερα στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ.
Όπως σημείωναν από το ΥΠΕΘΑ, «Στη συνάντηση αυτή κατά παράδοση, προσκαλείται σε γεύμα εργασίας μία προσωπικότητα της δημόσιας και πολιτικής ζωής της προεδρεύουσας χώρας και συμμετέχει ως κύριος ομιλητής, παρουσιάζοντας απόψεις που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε θέματα γεωπολιτικής και στρατηγικής».
Και η ανακοίνωση συνέχιζε σημειώνοντας ότι «Συμμετέχουν στρατιωτικοί αντιπρόσωποι των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, της Επιτροπής και του Συμβουλίου. Ο Εκπρόσωπος της προεδρεύουσας χώρας στη συνάντηση αυτή, είθισται να μην κατέχει κυβερνητική θέση, αλλά να έχει εγνωσμένη εμπειρία και συμβολή στα δημόσια πράγματα της χώρας του, καθώς και να έχει υπηρετήσει σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης στους τομείς αυτούς. Τα θέματα που θα απασχολήσουν το γεύμα εργασίας, είναι η ευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση, η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής συμβολής για την παγκόσμια σταθερότητα».

Το γεγονός αυτό, της συμμετοχής δηλ. του κ.Θ.Πάγκαλου στην Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ, έχει προκαλέσει «ζωηρές» αντιδράσεις στρατιωτικών, οι οποίοι επικοινώνησαν ήδη με την ιστοσελίδα μας, προκειμένου να μεταφέρουν την απορία τους (τουλάχιστον) για το πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο πρόσωπο, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο συγκεκριμένο όργανο, μετά τα όσα κατά καιρούς είχε υποστηρίξει για εθνικές υποθέσεις (Ίμια), αλλά και σε βάρος στρατιωτικών (αντιπαραγωγικοί), αν και τα τελευταία, μετά το σάλο που προκλήθηκε τότε, είχε επιχειρήσει να ανασκευάσει.

parapolitika.gr