ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ: Δραστηρικότητες σε Ανατολική Αττική, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Θάσο


Την Πέμπτη 06-03-2014 στα γραφεία της Τ.Ο. Αν. Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Γεώργιου Παπαγεωργίου με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο Συναγωνιστής τόνισε το προφανές συμπέρασμα που προέκυψε κατόπιν της μεγαλειώδους παρουσίασης του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα» που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο πνευματικό κέντρο Σπάτων την 01-03-2014, ότι η Ελληνική Εθνικιστική δημοτική ...

παράταξη είναι αυτή που έρχεται να αναλάβει τα ηνία της διοίκησης του Δήμου, όντας η ΜΟΝΗ πολιτική-δημοτική πρόταση που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα, όσον αφορά στην πραγματική οικονομική, κοινωνική και  πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και να ανακτήσει την-δικαίως- απολεσθείσα εμπιστοσύνη των δημοτών, οι οποίοι απηύδησαν από τις παλινωδίες, τα δημοτικά τερτίπια, την κοροϊδία, την απαξίωση και την αδιαφορία της νυν δημοτικής αρχής που πνέει τα λοίσθια!
Η Ελληνική Αυγή, είναι η μόνη δύναμη με θέσεις, απόψεις, απαντήσεις για τα κακώς (κάκιστα) κείμενα του Καλλικρατικού Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, με διάθεση για πραγματική παραγωγή δημοτικού έργου, πέραν και πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες, εσωκομματικές ίντριγκες, παραστάσεων «θεάτρου σκιών» από κομψευόμενους-ες αιρετούς «άρχοντες» με Λουδοβίκειες πεποιθήσεις και διοικητικές συμπεριφορές..  Η ΜΟΝΗ πολιτική δύναμη που διατρανώνει την πάγια θέση της «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», με πρώτιστο μέλημα την διενέργεια οικονομικού-διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της νυν δημοτικής αρχής και-φυσικά- την απόδοση ευθυνών σε όποιον κριθεί ότι παρέβη τον νόμο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Συναγωνιστής και υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος με την Ελληνική Αυγή Γρηγόρης Γερακόπουλος, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα του νέου Ιερού Αγώνα που θα διεξάγει το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα κατερχόμενο στην διεκδίκηση της Δημοτικής αρχής. Υπενθύμισε την αναγκαιότητα της παρουσίας ΟΛΩΝ των Συναγωνιστών-στριών ως εκλογικοί αντιπρόσωποι με στόχο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΧΑΜΕΝΗ!! « Δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα σάπιο σύστημα να σεβαστεί τους όρους και τους κανόνες της εκλογικής αναμέτρησης» τόνισε χαρακτηριστικά και σύστησε σε όλους εγρήγορση υπερθεματίζοντας για την επερχόμενη Εθνική Νίκη!
ΑΡΤΕΜΙΔΑ:
Αγ.Μαρίνας 10 - Πλ. Αγ. Μαρίνας
Δευτέρα 10:00 - 13:00 και Πέμπτη: 19.00-22.00
Τηλ / Fax: 22940 40200
Κιν. 6947 285718



Τ.Ο. Ξάνθης: ομιλία με θέμα την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Με επιτυχία έκλεισε άλλη μία προγραμματισμένη συγκέντρωση της Τ.Ο. Ξάνθης, την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, στα γραφεία της Τοπικής μας, με δύο ομιλίες αναφορικά με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα από τον Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, και τον Ηρωικό αγώνα του Γρηγόρη Αυξεντίου από τον συναγωνιστή Ι.Γ.
Ο γραμματέας της Τοπικής μας, συναγωνιστής Καπαγερίδης Χρήστος, αφού πρωτίστως μας ενημέρωσε κι ανέλυσε όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν το Κίνημά μας, αναφέρθηκε επίσης εν συντομία στα κομμουνιστικά εγκλήματα και ειδικά για το δεύτερο παιδομάζωμα του 1948.
Πέρασε στο θέμα της ομιλίας του, λέγοντας ότι η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Είναι η μέρα που τα νησιά μας, γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Ανάγνωσε στη συνέχεια το χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων στην πορεία προς την Ενσωμάτωση ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 1912 με την Ιταλία να καταλαμβάνει τα Δωδεκάνησα. Εν συνεχεία τον Ιούνιο του ίδιου έτους διοργανώνεται το πρώτο επίσημο Παννησιωτικό Συνέδριο στην Πάτμο.
Το 1913 ψηφίσματα διαμαρτυρίας των Δωδεκανήσων για την παράταση της ιταλικής κατοχής υποβάλλονται στο Συνέδριο Ειρήνης στο Λονδίνο.
1919 συλλαλητήρια με αιματηρά γεγονότα έχουν σαν αποτέλεσμα την συμφωνία Τιττόνι - Βενιζέλου για την Παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
Το 1920 η Ιταλία καταγγέλλει την πιο πάνω συμφωνία.
Το 1921 νέα ενωτικά δημοψηφίσματα επιδίδονται στους Ιταλούς.
Το 1923 η συνθήκη της Λωζάνης καθιστά τα Δωδεκάνησα ''Κτήση'' της Ιταλικής Επικράτειας.
Από το 1924 έως και το 1940 επιβάλλεται εξαντλητική φορολογία προς τους Δωδεκανήσιους. Αρχίζει η επέμβαση στην παιδεία και η εκκλησία θα υποστεί απηνή διωγμό. 1940-1945 αφού η Ιταλία έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ελλάδας οι Δωδεκανήσιοι αντιστέκονται σθεναρά με εθελοντές που συγκροτούν το ''Σύνταγμα Δωδεκανήσων'' αντιμετωπίζοντας γερμανικές και ιταλικές επιθέσεις. Οργανώνονται δίκτυα πληροφοριών κι εντάσσονται Δωδεκανήσιοι πολεμιστές στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της Μ. Ανατολής. Αρχίζει τον Μάιο του 1945 για όλα τα Δωδεκάνησα η αγγλική στρατιωτική κατοχή. Τον Ιανουάριο του 1946 συγκροτείται στα νησιά το Εθνικό Μέτωπο Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης για την αντιμετώπιση των αγγλικών επιδιώξεων αυτονόμησης τους. Τον Φεβρουάριο του 1947, εγκρίνεται στην διάσκεψη της Ειρήνης στο Παρίσι, η απόφαση των Υπουργών των Μεγάλων Δυνάμεων για την παραχώρηση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Στις 31 Μαρτίου η Ελληνική Γαλανόλευκη Σημαία κυματίζει περήφανα πια στους ιστούς των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων των νησιών.
Τελείωσε ο συναγωνιστής την εξιστόρηση των γεγονότων ως προς την πορεία της ενσωμάτωσης, αναφερόμενος στην ημέρα της 9ης Ιανουαρίου του 1948, που δημοσιεύεται επιτέλους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος ''Περί προσαρτήσεως της Δωδεκανήσου εις την Ελλάδα''. Την 7η Μαρτίου γίνεται στη Ρόδο ο επίσημος πανηγυρικός εορτασμός της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ της Δωδεκανήσου στη Μητέρα Ελλάδα.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Ι.Γ., ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην γέννηση, τα παιδικά και φοιτητικά χρόνια του Γρηγόρη Αυξεντίου, μίλησε αναλυτικά για την αγωνιστική δράση του και τον ηρωικό θάνατό του. Ολοκλήρωσε την αναφορά του στον ήρωα με τα λόγια: ''Η μοίρα τον γαλούχησε με το νέκταρ των Ολυμπίων θεών, ο ιδρώτας του μεσσαρίτικου κάμπου τον ξεδίψασε, η Αμμόχωστος του εμφύσησε το πνεύμα του ηρωισμού, ο Ελληνικός Στρατός του έμαθε την πολεμική τέχνη των προγόνων του, η Ορθοδοξία του δώρισε το Άγιο φως που, φωτίζει κι αγιάζει τους δρόμους των μεγάλων οραματιστών, η ιστορία μας, η Ελληνική μας ιστορία του δίδαξε, την ωραιότητα της ανθρωπιάς του Ήρωα και το μεγαλείο της λεβεντιάς του ηγέτη''.
Η συνάντηση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.


Τ.Ο. Ξάνθης: Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Εθνικό Ήρωα της Κύπρου Γρηγόρη Πιερή Αυξεντίου αγωνιστή της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της αγγλικής κατοχής και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά.
Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Ξάνθης με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, παρευρέθηκε την Κυριακή 9-3-2014 στο μνημόσυνο που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης και τελείται στο χωριό Αυξέντιο του Ν. Ξάνθης.
Το χωριό Αυξέντιο λεγόταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960 Νέο Κατράμιο. Οι κάτοικοι του οικισμού προφανώς δεν ήθελαν το χωριό τους να έχει τουρκογενές όνομα και έτσι σκέφθηκαν να το αλλάξουν. Έτσι λήφθηκε απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, υπέβαλαν αίτηση στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, για μετονομασία του οικισμού τους σε Αυξέντιο, θέλοντας να τιμήσουν τον μεγάλο ήρωα και αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, του οποίου η θυσία ήταν πρόσφατη και είχε συγκινήσει το πανελλήνιο.
Έτσι προς τιμή του ήρωα, το 1960 ο οικισμός στη Ξάνθη, Νέο Κατράμιο, μετονομάστηκε σε Αυξέντιο. Η θυσία και η αγωνιστικότητα του Σταυραετού του Μαχαιρά, ας μεταλαμπαδέψουν σε όλους μας, ειδικά τώρα, αυτή την τραγική περίοδο που διανύει ο τόπος μας, το όραμα, τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον αγώνα του.


Τ.Ο. Ξάνθης: Δράση ενάντια στα χαράτσι



Τ.Ο. Ξάνθης: Δράσεις ενάντια στις πολιτικές διώξεις

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 - 3ος όροφος
Σάββατο 18.00 - 21.00
Τηλ. 6984 784013



Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης: Προσφορά ρουχισμού και ιματισμού

Συνεχίζοντας την κοινωνική της προσφορά η Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης βρέθηκε την Τρίτη 11 Μαρτίου στο πλευρό της τρίτης ηλικίας πραγματοποιώντας δωρεά ειδών ρουχισμού και ιματισμού στο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ο Γραμματέας της Τοπικής μας και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Ελληνική Αυγή για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,συναγωνιστής Χρήστος Κιτσόπουλος, μαζί με συναγωνίστριες προσέφεραν κουβέρτες και ρούχα στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της πόλης, έχοντας την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι υπάλληλοι του Ιδρύματος όσο και όσοι φιλοξενούνται σε αυτό.
Η τρίτη ηλικία είναι ευαίσθητη και η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά τους αγώνες της και την προσφορά της. Είμαστε κοντά τους και θα προσφέρουμε την βοήθειά μας όταν και όποτε χρειαστεί, όπως και σε όποιον συμπολίτη μας την χρειάζεται.


T.O. Αλεξανδρούπολης: διανομή τροφίμων και ρουχισμού

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ακόμη μία φορά, την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, η διανομή τροφίμων και ρουχισμού που πιστά ακολουθεί κάθε εβδομάδα η Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης.
Τμήμα του Μετώπου Γυναικών συνοδεία του Γραμματέα της Τοπικής και υποψήφιου Περιφερειάρχη, συναγωνιστή Χρήστου Κιτσόπουλου, πάντα στα πλαίσια της αλληλεγγύης διένειμε στις πολυπαθείς οικογένειες της περιοχής μας, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ, ζάχαρη καθώς επίσης και είδη ένδυσης, ρούχα-παπούτσια.
Σε κάθε δράση δεν χάνουμε την ευκαιρία να διαθέσουμε και λίγο από το χρόνο μας ώστε ν΄ακούσουμε τις ανησυχίες, τα παράπονα και την απόγνωση των οικογενειών, προσπαθώντας με απλά λόγια να δώσουμε το μήνυμα για την νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού, μήνυμα που σαν γερός σπόρος έρχεται και γίνεται ένα με τη γη, φυτρώνει και σε λίγο καιρό θα δώσει τους καρπούς του.


T.O. Αλεξανδρούπολης: Ομιλία με θέμα τη θέση της γυναίκας στην Εθνικιστική Κοινωνία

Την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης, ομιλία με θέμα τη θέση της γυναίκας στην Εθνικιστική Κοινωνία.
Τον λόγο πρώτος πήρε ο Γραμματέας της τοπικής, συναγωνιστής Κιτσόπουλος Χρήστος, οποίος σχολίασε την επικαιρότητα και καυτηρίασε ιδιαίτερα τις εξελίξεις σε Περιφερειακό επίπεδο ενόψει των επικείμενων εκλογών. 
Ενημέρωσε τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος που για άλλη μία φορά κατέκλυσαν τα γραφεία, για την ανθελληνική στάση των συνδυασμών άλλων πολιτικών χώρων, οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφαλάκια, δεν σταματούν πουθενά και τολμούν χωρίς ντροπή να ενσωματώνουν στα ψηφοδέλτιά τους πράκτορες των εχθρών του Έθνους, τρομοκρατώντας τους τουρκόφωνους της περιοχής με σκοπό την απόσπαση ψήφων. Ανθέλληνες χωρίς αξίες, χωρίς ιδεολογία, που στο κυνήγι για την απόκτηση της εξουσίας μεταπηδούν από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλον, αυτοαποκαλούμενοι ανεξάρτητοι, κοροϊδεύοντας ίσως τους λίγους πολίτες που για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να ξυπνήσουν και να δούνε πως όλα ξεπουλιούνται για χάρη της κατάκτησης απλά της εξουσίας και όχι παλεύοντας για την καλυτέρευση και την ανάπτυξη της ζωής του τόπου μας.
Αναφέρθηκε επίσης, στο άρθρο του Αρχηγού, για το βρώμικο πολιτικό παιχνίδι και την καθαρά πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής ενημερώνοντας όσους δεν είχαν την δυνατότητα να το διαβάσουν, για την κατάρρευση του χάρτινου πύργου «περί εγκληματικής οργάνωσης».
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η συναγωνίστρια Ηλέκτρα, η οποία απάντησε με τον δικό της τρόπο, στηριζόμενη στην εθνικιστική ιδεολογία, σ΄ όλους εκείνους που πήραν το έναυσμα από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, να προπαγανδίσουν ακόμη μία φορά κατά του Εθνικιστικού κινήματος ρίχνοντας λάσπη, διαστρεβλώνοντας το «όχι ίσοι αλλά διαφορετικοί» σε κατώτερο φύλλο, και τον ύψιστο ρόλο της μητρότητας σε καταναγκαστικό έργο. Τόνισε πως μια κοινωνία η οποία διέπεται από σεβασμό στην διαφορετικότητα των δύο φύλων, από αλληλοσυμπλήρωση των ελλείψεων και ατελειών των δύο μερών και από την ένωση δυνάμεων με απώτερο στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας όπως συμβαίνει σε μια εθνικιστική κοινωνία, είναι η κοινωνία που αξίζει στη γυναίκα του σήμερα που παλεύει για να αποδείξει το αυτονόητο.
Μετά την ομιλία ακολούθησε διάλογος με το κοινό κι η συνάντηση έκλεισε με τους συναγωνιστές και υποστηρικτές του Κινήματος όρθιους να απαγγέλλουν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

 
Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης: Δράση ενάντια στα χαράτσια





Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης: Δράσεις ενάντια στις πολιτικές διώξεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:
Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Δευτέρα 19.00 - 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353



Τ.Ο. Κομοτηνής: Ομιλία με θέμα o Έλληνας Εθνικιστής, Μίκης Μάντακας

Στα πλαίσια των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιεί η Τ.Ο. Κομοτηνής προς τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος, την Τετάρτη 05-03-2014 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής, ομιλία από τον Συναγωνιστή Χρήστο Γεωργίου, με θέμα “ο Έλληνας Εθνικιστής, Μίκης Μάντακας”.
Κατάμεστα τα γραφεία της τοπικής, για άλλη μία φορά, από φίλους και υποστηρικτές του Κινήματός μας, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Γραμματέας της Τοπικής μας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης, συναγωνιστής Νικόλαος Τσουμαρέλης. Ο συναγωνιστής μετέφερε τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τον συναγωνιστή, Κ. Σταμάτη, ομοεθνή, κάτοικο Σουηδίας, ο οποίος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είχε επισκεφτεί τα γραφεία της Τ.Ο. Κομοτηνής. Στη σύντομη επιστολή του, μεταξύ άλλων, παροτρύνει όλους τους Έλληνες, να στηρίξουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο, γιατί είναι η μοναδική σωτηρία της τόσο ταλαιπωρημένης Πατρίδας μας.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, συναγωνιστής Χρήστος Γεωργίου, ο οποίος με μια λεπτομερή εξιστόρηση των πολιτικών γεγονότων, μετέφερε νοερά το ακροατήριο στην Ιταλία του 1975.  Ο παρελθόντας χρόνος έγινε παρόν, η Ιταλία μετατρέπεται σε Ελλάδα και οι κυβερνήσεις, το ίδιο αδύναμες και τρομερά διεφθαρμένες. Επικρατεί αναταραχή και βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες πολιτικές παρατάξεις. Ο κομμουνισμός προσπαθεί να διεκδικήσει την εξουσία, με μοναδικό και ισχυρό εμπόδιο, το Εθνικιστικό Κίνημα. Η Εθνικιστική φωνή, ερχόμενη από τα βάθη των αιώνων, όσο και αν προσπάθησαν κατά καιρούς δεν φιμώθηκε, δεν φυλακίστηκε και δεν πέθανε.
Κλείνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να φυλακίσουν τον άνθρωπο, μπορεί να σκοτώσουν τον άνθρωπο, αλλά ποτέ -μα ποτέ- δεν θα μπορέσουν να αγγίξουν την ΙΔΕΑ. Κάθε φορά που θα ακούμε το όνομα ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ θα αναφωνούμε PRESENTE, και κάθε φορά που θα ακούμε ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ και ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ θα βροντοφωνάζουμε ΑΘΑΝΑΤΟΙ». 
Η συνάντηση έκλεισε ως είθισται με άπαντες τους παρευρισκομένους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.


Τ.Ο. Κομοτηνής: Δράση ενάντια στα χαράτσια

KOMOTHNH:
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 - 21.00
Τηλ.: 6983 504758



Τ.Ο. Δράμας: ομιλία για την τρέχουσα πολιτική και τοπική επικαιρότητα

Στα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, η προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέα της Τοπικής μας, συναγωνιστή Δημήτρη Παπαδόπουλου, με θέμα την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Δράμας συναγωνιστή Αζαριάδη Νίκου με θέμα τοπική επικαιρότητα.
Ο συναγωνιστής Παπαδόπουλος Δημήτρης άρχισε την ομιλία του με την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με μόνο στόχο να γίνουν κι άλλες προφυλακίσεις, ώστε η προδοτική κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά να συνεχίσει ανενόχλητη το ξεπούλημα της χώρας. Δυστυχώς γι' αυτούς η Χρυσή Αυγή, είναι εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ, οπότε όσους και να κλείσουν στη φυλακή, υπάρχουν άλλοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν να πολεμούν αυτό το σάπιο κατεστημένο. Ό,τι και να κάνουν είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Εμείς είμαστε το αύριο και αυτοί είναι το χθες.
Μετά ανέβηκε στο βήμα ο συναγωνιστής Αζαριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα τοπικής επικαιρότητας. Μίλησε για τα προβλήματα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δράμας, το οποίο υπολειτουργεί, με μεγάλες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, με ένα ασθενοφόρο να καλύπτει ολόκληρο τον Νομό Δράμας. Επίσης, ανέφερε πως υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με το υπάρχον προσωπικό να είναι απλήρωτο εδώ και μήνες.
Τέλος, ο συναγωνιστής αναρωτήθηκε: «Κύριε Σαμαρά, δεν πρέπει ένα μικρό μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος να καλύψει τους μισθούς αυτών των ανθρώπων»;
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.


Τ.Ο. Δράμας: Δράση ενάντια στα χαράτσια



Τ.Ο. Δράμας: Δράση ενάντια στις πολιτικές διώξεις 

ΔΡΑΜΑ:
Εθνικής Αμύνης 55 - 1ός όροφος
Παρασκευή 19.00-22.00
Τηλ. 6978 834611



Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία με θέμα οικονομία υπό το πρίσμα του Εθνικισμού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, η προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέα της Τοπικής μας, συναγωνιστή Δημήτριο Βογιατζή, με θέμα “η οικονομία υπό το πρίσμα του Εθνικισμού”.
Την ομιλία του ο συναγωνιστής ξεκίνησε λέγοντας πως για τον Λαϊκό Εθνικισμό, η οικονομία είναι ένα από τα βοηθητικά μέσα για την πραγματοποίηση των κρατικών σκοπών και μάλιστα όχι το σπουδαιότερο. Η οικονομία είναι ένας υπηρέτης του έθνους που διαβιώνει εντός του Εθνικού Κράτους. Το προέχον δεν είναι τα πλούτη μιας χώρας, αλλά οι ψυχικές αρετές του λαού της.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Λαϊκός Εθνικισμός βλέπει την προσωπική πρωτοβουλία, την ατομική οικονομική δράση και την ατομική ιδιοκτησία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “γι' αυτό πρέπει η ιδιοκτησία να υπόκειται σε μεγάλους περιορισμούς ως προς την απόκτηση και την διάθεσή της, ιδίως εκεί όπου καθίσταται δυναμικό μέσο και στρέφεται με εκμεταλλευτικό τρόπο κατά του κοινού καλού”.
Απορριπτέες κηρύσσονται η κατοχή αργού πλούτου, η απεριόριστη συγκέντρωση πλούτου σε χέρια ολίγων και ακόμη περισσότερο η απόκτηση πλούτου με εμπορικά, τραπεζικά και χρηματιστηριακά τεχνάσματα. Το αρπακτικό εμπορικό, τραπεζικό και χρηματιστηριακό πνεύμα που μετακινείται ανήσυχα από μέρος σε μέρος και το οποίο καιροφυλακτεί να αρπάξει το προϊόν του ιδρώτα των άλλων, δεν μπορεί να προβάλλει αξίωση ιδιοκτησίας αυτών που απέκτησε.
Το κράτος είναι υπεράνω της οικονομίας, καλείται να διαδραματίσει οτιδήποτε άλλο παρά παθητικό ρόλο στον ανταγωνισμό μεταξύ των οικονομικών δυνάμεων. Το κράτος θα ίναι αυτό που θα εναρμονίσει τα οικονομικά συμφέροντα των ατόμων προς αυτά της ολότητας. Θα εξασφαλίσει εργασία στα άτομα ή θα αναγκάσει αυτά σε παραγωγική εργασία, θα δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση μιας ανώτερης ηθικής μέσα στην οικονομική ζωή και θα απαλλάξει την κοινωνική οικονομία από τις καρκινωματικές εμφανίσεις των σύγχρονων κεφαλαιοκρατικών κρατών.
Στην συνέχεια ο συναγωνιστής αναφέρθηκε και σε θέματα που σχετίζονται με την τραπεζική πίστη, με τα συγκοινωνιακά μέσα και τους ενεργειακούς πόρους, την εξασφάλιση των απαραίτητων πρώτων υλών και τροφίμων, καθώς και την επιβεβλημένη εξαφάνιση της σημερινής κατάστασης με την ανωνυμοκρατία στις μεγάλες επιχειρήσεις και την αντικατάσταση τους με ονομαστικές μετοχές.
Η οικονομία δεν μπορεί να δρα κατά τις δικές τις αντιλήψεις και για την εξυπηρέτηση μόνο ιδιοτελών συμφερόντων, πολύ περισσότερο δεν είναι σε θέση να επωμισθεί μόνη τις συνέπειες των σφαλμάτων της. Ο Λαϊκός Εθνικισμός βρίσκεται στο κοινωνικό οικονομικό επίπεδο σε οξύτατη αντίθεση τόσο προς τον μαρξιστικό σοσιαλισμό, όσο και προς την οικονομία η οποία έχει εκτραφεί ανάμεσα στις φιλελεύθερες ιδέες.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής ανέφερε πως ο Λαϊκός Εθνικισμός δεν είναι η επάνοδος σε πατροπαράδοτες αρχές. Σπάει τα δεσμά της μαρξιστικής αντίληψης περί διαμόρφωσης κράτους και οικονομίας και καταπολεμεί αποφασιστικά τις μαμωνιστικές δυνάμεις, την παγκοσμιοποίηση του πανεβραϊκού ιμπεριαλισμού που κυριαρχεί παντού και το πνεύμα της αρπαγής της εγωπάθειας, της αδιαφορίας.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές ερωτήσεις και η συνάντηση έληξε, ως είθισται, με τους συναγωνιστές να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.
ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706



Τ.Ο. Θάσου: Δράση ενάντια στις πολιτικές διώξεις

ΘΑΣΟΣ
Λιμένας - Θάσου
Τετάρτη 19:00 - 22:00
Τηλ: 6938699504