Προκλητικός ο Μπόμπολας καλεί σε «εγρήγορση» εναντίον της Χρυσής Αυγής


Η φυλλάδα του εθνικού μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα, η οποία καπηλεύεται ένα Ιερό όνομα, έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Από τους ψευδομάρτυρες, τα ρεπορτάζ για "οπλοστάσια", τον Πόντιο από τα Γιαννιτσά που τον παρουσίασε ως Γερμανό νεοναζί και τα αποκριάτικα πάρτυ με στολή, μπύρα και φαγώσιμα που τα...

 παρουσίασε ως ιδεολογική κατήχηση, είναι ολοφάνερη η «σοβαρότητα» των αποκαλύψεων.
Η έντυπη έκφραση των συμφερόντων ενός ανθρώπου που είχε θεωρηθεί εμμέσως ως «νταβατζής» από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (για να γίνει ο ίδιος στη συνέχεια έρμαιο στις ορέξεις αυτών των «νταβατζήδων») καθημερινά αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από την αρθρογραφία των υπαλλήλων του. Δεν θα ασχοληθούμε με τους «ευσεβείς πόθους» του συστημικού εντύπου να προεξοφλήσει το τέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, λες και είναι ο ανώτατος δικαστής (ή μήπως τελικά είναι;), γιατί παντοδύναμος είναι μόνο ο Θεός και την κρίση Του για πρόσωπα και καταστάσεις δεν την επηρεάζει ο πακτωλός χρημάτων που μπορεί να διαθέτει ο οποιοσδήποτε. Δεν μπορούμε, όμως, να αφήσουμε ασχολίαστη τη θρασύτητα, την «επίδειξη δύναμης» αλλά και το προειδοποιητικό ύφος της εν λόγω λασπολογικής εφημερίδας για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.
Γράφει χαρακτηριστικά η φυλλάδα: «Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία. Γιατί μπορεί η ευκαιρία να δόθηκε εξαιτίας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά αν δεν βρίσκονταν σε εγρήγορση και δεν την αξιοποιούσαν ο δημοσιογραφικός κόσμος, ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος και αρκετοί έντιμοι δικαστές, τίποτα δεν αποκλείει να είχε μείνει η ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και να είχε τελικά χαθεί.
Αυτή την εγρήγορση οφείλουμε να τη διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Και όχι μόνο για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αλλά για όλους τους κινδύνους που απειλούν το σήμερα και το αύριο του τόπου. Γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Και οφείλουμε να επαγρυπνούμε».
Η αναφορά «ο δημοσιογραφικός κόσμος, ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος και αρκετοί έντιμοι δικαστές» αποτελεί στην ουσία «όλα τα λεφτά» (για να μιλήσουμε στην γλώσσα που καταλαβαίνει και λατρεύει το αφεντικό του «Έθνους») για το συγκεκριμένο άρθρο. Ο «δημοσιογραφικός κόσμος» είναι αυτοί ακριβώς που έκαναν το ψέμα και την συκοφαντία κοινωνική επιστήμη, δικαιώνοντας ένα κλασικό σύνθημα που τους απευθύνει ο Ελληνικός Λαός. Το «ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος» είναι προφανές ότι αναφέρεται στο ψευδεπίγραφο «συνταγματικό τόξο», αυτό ακριβώς το οποίο ευθύνεται τα μέγιστα για την σημερινή τραγική κατάσταση της Χώρας. Αυτοί που κατέστρεψαν την Πατρίδα μας και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία, αυτοί που «κινεζοποιούν» τους Έλληνες και τους ωθούν στην ανεργία, την φτώχεια, την απόγνωση, τις αυτοκτονίες.
Οι «αρκετοί έντιμοι δικαστές» είναι αυτοί που δέχθηκαν να γίνουν τα πιόνια στο παιχνίδι της κυβέρνησης και των πατρόνων της. Αυτοί που δεχόντουσαν τηλεφωνικές συμβουλές από τον υπουργό «Δικαιοσύνης» Αθανασίου για το τι πρέπει να κάνουν με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτοί που με τα πορίσματά τους παραδέχονται ότι η δίωξη κατά του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών έχει ξεκάθαρα πολιτικό περιεχόμενο και όχι ποινικό χαρακτήρα. Αυτοί που κρίνουν όχι εγκληματικές πράξεις (που να τις βρουν άλλωστε), αλλά ομιλίες και γραπτά, ποινικοποιώντας ακόμη και την παρακολούθηση μιας ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης. Αυτοί που ψάχνουν για πρόθυμους συνεργάτες, οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να πουν οποιοδήποτε ψέμα χρειαστεί για να ενοχοποιήσουν Αθώους Ανθρώπους.
Αυτοί που ανακρίνουν με βάση το δικό τους ιδεολογικό μίσος και όχι σύμφωνα με την αντικειμενικότητα που πρέπει να διέπει τους Δικαστές. Σαν να μην έφτανε, όμως, αυτή η ιταμή πρόκληση του «Έθνους» έρχεται το τελείωμα του άρθρου για να δείξει ότι αυτό το κυνήγι μαγισσών θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θα διακυβεύονται τα συμφέροντα των ποικίλων «νταβατζήδων» αυτού του τόπου. «Το σήμερα και το αύριο του τύπου» συνδέεται άμεσα με τα στενά συντηρητικά συμφέροντα όλων αυτών που έχουν τις τύχες της Χώρας στα χέρια τους.
Όποιος αμφισβητεί την παντοδυναμία τους, όποιος θέλει μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους διεθνείς τοκογλύφους και τους Βαρόνους των ΜΜΕ, κινδυνεύει να κατασπαραχθεί από τους δημοσιογράφους, τους πολιτικάντηδες, τους δικαστές. Άλλη μια απόδειξη ότι η αυτή η δίωξη είναι αποκλειστικά πολιτικού χαρακτήρα, αφού διακυβεύονται τα συμφέροντα όλων αυτών που έχουν την εξουσία σήμερα στα χέρια τους.

Γιώργος Μάστορας