Βύρων Πολύδωρας: Ένας «γιαλαντζί» αντιμνημονιακός


Πολύ αργά «θυμήθηκε» την αντιμνημονιακή του ταυτότητα ο Βύρων Πολύδωρας. Μετά από τρία Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα κα εφαρμοστικούς νόμους, μετά από μια συνεχή υπακοή στα κελεύσματα του Αντώνη Σαμαρά, ο Πολύδωρας «είδε το φως το αληθινό» και μας προέκυψε κι αυτός επίδοξος ηγήτωρ του αντιμνημονιακού στρατοπέδου και διεκδικητής ψήφων.
Αφού έστησε ένα κόμμα – παρωδία με τον τίτλο...

 «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό», κλέβοντας ξεκάθαρα το σύνθημα «Για την Πατρίδα και τον Λαό», το οποίο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει ως κεντρικό της μήνυμα εδώ και δεκαετίες, τώρα έχει την «αβάντα» των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ, καθώς είναι φανερό ότι η ΝΔ επιθυμεί να υπάρχει στα «δεξιά» της ένα κόμμα ακίνδυνο, το οποίο θα ελέγχει και θα το χρησιμοποιήσει είτε με την μορφή μετεκλογικής συνεργασίας είτε με την κατευθείαν απορρόφησή του.
Ο Πολύδωρας, λοιπόν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΔΟΛ (ο οποίος, φυσικά, ουδέποτε έδωσε τον λόγο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) δήλωσε ότι «Δεν μπορείς να δικάσεις 400.000 – 500.000 κόσμο γιατί ψήφισε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τους απευθύνω ευθεία και τίμια πρόσκληση να έρθουν κοντά μου».
Ψηφοθηρικό καθαρά το «ενδιαφέρον» του Πολύδωρα, ο οποίος με τα όσα λέει ουσιαστικά νομιμοποιεί την πολιτική αλητεία.
«Κακή», «απαράδεκτη» και προφανώς «εγκληματική οργάνωση» η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά ας «ψαρέψουμε» τους ψηφοφόρους της. Το κάνει, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο ώστε να προσβάλλει τους ψηφοφόρους της όταν τους απευθύνει «ευθεία και τίμια πρόσκληση» να τον ακολουθήσουν. Λες και είναι «άτιμοι» όσο υποστηρίζουν (και ψηφίζουν φυσικά) την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτός τους δίνει την «ευκαιρία» να επανέλθουν στον «έντιμο βίο».
Ο Πολύδωρας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του επί πολλά έτη και έχει κριθεί γι αυτά.
Στήριξε όλες τις αντεθνικές και αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης μέχρι που αποχώρησε από αυτήν για τους δικούς του συντηρητικούς λόγους. Το κομματίδιο, το οποίο δημιούργησε, έχει συγκεκριμένο σκοπό, να λειτουργήσει δηλαδή ως «ανάχωμα» στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προκειμένου να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων από την ΝΔ προς το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Έχει, όμως, συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, όπως τόσα άλλα θνησιγενή κομματικά κατασκευάσματα του παρελθόντος.

Γιώργος Μάστορας