Εγκληματική οργάνωση ΝΔ: Καταδικάστηκε ο πρώην νομάρχης Κιλκίς Μπαλάσκας για κομπίνα με εικονικά δελτία ΑΜΕΑ


Ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, στον πρώην Νεοδημοκράτη νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση της έκδοσης χιλιάδων εικονικών δελτίων ΑμΕΑ, κατά τη ...
 
διετία 2007/2008.
Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς, στον οποίο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, ποινή που μετατράπηκε προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, από την τότε νομαρχία είχαν εκδοθεί τη συγκεκριμένη διετία βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίων αναπηρίας σε 10.211 ΑμΕΑ, τη στιγμή που ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν πέντε φορές μικρότερος. Το ΚΤΕΛ είχε χρηματοδοτηθεί με 1,1 εκατ. ευρώ για τα μειωμένα εισιτήρια, ποσό το οποίο τελικώς επιστράφηκε.
Ο Ευάγγελος Μπαλάσκας, που λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση τέθηκε σε καθεστώς αργίας ως δήμαρχος της πόλης, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους, οι οποίοι αρνήθηκαν το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του εντολέα τους. Τις κατηγορίες του αρνήθηκε, κατά την απολογία του, και ο πρώην "τιμονιέρης" του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στον πρώτο φυλάκιση πέντε ετών και στον δεύτερο φυλάκιση επτά ετών, ποινές που ήταν εξαγοράσιμες.
Η κομματική ταυτότητα του Μπαλάσκα
Αρχικά και για οκτώ συνεχή έτη εκλέγεται σύμβουλος της Τ.Ε. Κιλκίς, στη συνέχεια μέλος της ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς και την περίοδο 1996-1997 εκλέγεται Πρόεδρος του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου. Το 1998 ορίζεται με απόφαση του πρώην Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μέλος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) Γεωργίας. Από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η αυτοδιοικητική του πορεία ξεκινά το 1998, όταν εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 και του 2006 κατέρχεται ως επικεφαλής συνδυασμού και εκλέγεται και τις δύο φορές Νομάρχης Κιλκίς.
Θα τεθεί επιτέλους εκτός νόμου η εγκληματική οργάνωση της ΝΔ; Δεν χρειάζεται... Ό,τι και να κάνουν ο Μάιος έρχεται!