Κοινοβουλευτικό έργο Χρυσής Αυγής - Μπαρμπαρούσης: Δυσβάσταχτα τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με τα μέτρα, τις διαδικασίες και τις κυρώσεις στην εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στους τομείς τροφίμων, ζωοτροφών και προστασίας ζώων.
Ο Κ. Μπαρμπαρούσης ξεκίνησε την ομιλία του θυμίζοντας ότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ...
 
και οι συναγωνιστές Βουλευτές βρίσκονται παράνομα και άδικα στη φυλακή και ότι η Βουλή πλέον αποτελείται από 294 Βουλευτές. Μετέπειτα, σχολίασε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνο δεν προστατεύει τους αγρότες, αλλά τους επιβάλλει και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι αγρότες δεν μπορούν να κερδίσουν ούτε τα προς το ζην, καθώς τα έξοδά τους υπερβαίνουν κατά πολύ τα κέρδη τους.
Επίσης, δεν γίνεται η χώρα μας να έχει παραγωγή καπνού και να μην παρέχεται καμία προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ευθύνη της πολιτείας να ορίσει κατώτατη τιμή βάσει της οποίας θα αγοράζουν οι έμποροι το προϊόν από τους παραγωγούς. Είναι ευθύνη της πολιτείας να προστατεύσει τους παραγωγούς από τους εμπόρους και όχι οι παραγωγοί μόνοι τους να κάνουν παζάρια και να παίρνει ο έμπορος το προϊόν τους όσο-όσο και τις περισσότερες φορές κάτω από την τιμή κόστους και μετά να έχουμε το φαινόμενο οι παραγωγοί να πωλούν μόνοι τους το προϊόν στη μαύρη αγορά, γιατί δεν έχουν άλλη λύση.
Επί της προσθήκης που αφορά την αύξηση του συντελεστή πάγιου φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων και ειδικού φόρου κατανάλωσης ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο επέρχεται αύξηση του πάγιου φόρου κατά 5 λεπτά του ευρώ ανά πακέτο τσιγάρων. Οι εικόνες κατοχής θα αυξηθούν, με το εμπόριο με τα χύμα τσιγάρα θα ανθεί πλέον σε αρκετά περίπτερα και ψιλικατζίδικα της χώρας.
Τέλος, επισήμανε ότι με τα μνημόνια και τις πολιτικές της συγκυβέρνησης έχει πληγεί κάθε ελληνική επιχείρηση που θέλει να επιβιώσει και να είναι σε μια υγιή και βιώσιμη κατάσταση.