Νέα Δημοκρατία: η μήτρα της τρομοκρατίας


Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου από το 2009 έως σήμερα έχουν συλληφθεί 54 άτομα κατηγορούμενα για συμμετοχή σε διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, από τα οποία 29 έχουν αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους και 25 παραμένουν έγκλειστα σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας....


Κατηγορούμενοι για τρομοκρατία εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες που παρέχουν οι κείμενες δικονομικές διατάξεις, πέτυχαν την αποφυλάκισή τους με περιοριστικούς όρους τους οποίους ουδέποτε ετήρησαν και έκτοτε εξαφανίστηκαν. Άλλοι κατηγορούμενοι δεν προφυλακίστηκαν και βρίσκονται σε καθεστώς περιοριστικών όρων, οι οποίοι όμως ουδόλως μειώνουν την πιθανότητα τρομοκρατικής δράσης τους, ούτε τους περιορίζουν στην άσκηση των εκνόμων δραστηριοτήτων τους.
Η ως άνω κατάσταση, η οποία δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον είναι όντως διατεθειμένο το κράτος και  συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να πατάξει οριστικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας, οφείλεται  στην κωλυσιεργία, ελαστικότητα, ανεκτικότητα και υπερβολική επιείκεια δικαστικών κύκλων, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες καλούνται να αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση κατηγορουμένων που συνδέονται με την αριστερή τρομοκρατία.
Τα ως άνω φαινόμενα καλύπτει διά της ανοχής της η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ουδέν έχει πράξει προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο της ανεμπόδιστης δράσης των ακροαριστερών τρομοκρατών, ακόμη και υπό την κάλυψη των νόμων και της επίκλησης νομικών σοφισμάτων.
Η μήτρα της τρομοκρατίας δεν τροφοδοτείται μόνο από τα εγκληματικά στοιχεία του υποκόσμου της άκρας αριστεράς, αλλά και από την εγκληματική αδράνεια, ανοχή, ολιγωρία και εγκληματική αμέλεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση Σαμαρά στην αντιμετώπιση των ως άνω φαινομένων. Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στον τομέα αυτόν είναι τεράστιες και σύντομα οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον του Ελληνικού λαού.