Οι Τούρκοι σχεδιάζουν νέα "κρίση Ιμίων" στην βραχονησίδα Λαδόξερα (Ζουράφα) - Ανύπαρκτοι οι σαμαροβενιζέλοι! - Ελπίδα μας οι Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων


Στο αντεθνικό Κράτος των δυσβάσταχτων φόρων, των απολύσεων και του ξεπουλήματος, στο αντεθνικό Κράτος της εξαθλίωσης και των ταπεινώσεων, δεν υπάρχει χώρος για χάραξη Εθνικής Πολιτικής και Άμυνας. Από καιρό άλλωστε, οι άθλιοι κυβερνώντες, η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες είναι αρκετοί για να αποθρασύνουν τους θρασύτατους και πονηρούς ανατολίτες γείτονες, αυτούς ...

τους οποίους η ψοφοδεής πολιτική ηγεσία προσπαθεί από χρόνια να μας παρουσιάσει ως «φίλους».
Μόλις πριν λίγες μέρες, η βραχονησίδα Λαδόξερα (Ζουράφα) στο Θρακικό Πέλαγος έγινε το επίκεντρο της επίδειξης νέων προκλήσεων από πλευράς των Τούρκων. Η συγκεκριμένη βραχονησίδα βρίσκεται στη λίστα των 130 νησίδων και βραχονησίδων τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί αμφισβητούμενες περιοχές («γκρίζες ζώνες»). Το επεισόδιο μεταξύ περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος και ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής, υπήρξε το τελευταίο μιας σειράς εντεινόμενης προκλητικότητας των Τούρκων καθ' όλη την έκταση του Αιγαίου. Εξαιτίας τούτου, ο άφαντος πρόεδρος της εγκληματικής συμμορίας ΠΑΣΟΚ (ποιος άλλωστε θυμάται ότι ο εν λόγω εκτελεί χρέη υπουργού των Εξωτερικών.) συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής.
Έκτακτο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να πει τι ακριβώς; Ότι η μακρόχρονη ελληνοτουρκική προσέγγιση η οποία επί της ουσίας αποτελεί την από ελληνικής πλευράς νομιμοποίηση της τουρκικής επιθετικότητας, απέτυχε; Όχι βέβαια. Η ενδοτική και υποτελής πολιτική ηγεσία της Χούντας του Μνημονίου δεν φέρεται διατεθειμένη να χαλάσει τις μπίζνες της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου για μερικά «θερμά» επεισόδια. Καθ' ότι όμως υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο μιας αιφνιδιαστικής τουρκικής κίνησης, ο θλιβερός και ανεπαρκέστατος υπουργός των Εξωτερικών συγκαλεί το συμβούλιο για να νίψει τας χείρας του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι προκάτοχοί του τα παρελθόντα έτη.
Δεν είναι όμως μόνο τα περιστατικό στη Λαδόξερα, αλλά γενικά η τουρκική προκλητικότητα που έχει αυξηθεί δραματικά, με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου να παρουσιάζουν άνοδο κατά 400% τον Ιανουάριο, με συνεχείς υπερπτήσεις από αεροσκάφη και ελικόπτερα πάνω από ελληνικά εδάφη και «κρουαζιέρες» μέχρι το Σούνιο.
Στα σχέδια της Άγκυρας για κρίση έντασης στο Αιγαίο εντάσσεται και τη επιχείρηση αποβίβασης λαθρομεταναστών στο Φαρμακονήσι από Τούρκους δουλεμπόρους. Δεν έχει κανείς αμφιβολία πώς αυτό, όπως και πολλά άλλα συμβάντα γίνονται εσκεμμένα από την Τουρκία με στόχο την αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτό της έρευνας και διάσωσης.
Υπό το φόβο ενός «επεισοδίου», όσο πλησιάζει και η επέτειος των Ιμίων όπου οι Τούρκοι θα ήθελαν να δείξουν πώς υπάρξουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου» αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα defencenet, για να συμπληρώσει με δικαιολογημένη δόση ειρωνείας: «τώρα πώς ο κ. Βενιζέλος που λέει πάντα «ναι» στους Τούρκους θα προεδρεύσει σε ένα Εθνικό Συμβούλιο για μία πιθανή ελληνοτουρκική κρίση αυτό είναι ένα ερώτημα. Ή τα πράγματα είναι δύσκολα και διαφαίνεται ακόμη και στους διπλωμάτες του ΥΠΕΞ πώς η Άγκυρα το πάει για κρίση στο Αιγαίο ή ετοιμάζονται να κάνουν μία ακόμη υπαναχώρηση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, πιθανόν και στο Κυπριακό».
Όπως και κατά το παρελθόν, έτσι και τώρα, οι πολιτικάντηδες της καταστροφής θα αποποιηθούν των βαρύτατων ευθυνών τους, αφήνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου και τα κόμματα της αριστεράς, απαξιώνουν, καθυβρίζοντας και εξαθλιώνοντας οικονομικά τα στελέχη τους.
Το defencenet αναφέρει: «στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πάντως έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις για την αξιολόγηση των τουρκικών προκλήσεων, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις που λειτουργούν με εθνικά κριτήρια έχουν αναπτύξει δυνάμεις στο Αιγαίο, κυρίως το Ναυτικό, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει αυξήσει την ετοιμότητα της σε Πτέρυγες Μάχης για παν ενδεχόμενο. Καταγράφεται δε από τα ραντάρ κάθε τουρκική ενέργεια και αξιολογείται προσεκτικά. Η περιοχή της Λαδόξερας και του Καστελόριζου θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας, ενώ δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να θέλουν η ελληνική πλευρά να εστιάσει στα δύο αυτά νησιά και να προκαλέσει κρίση σε κάποια άλλη περιοχή».
Όσο βασιλεύει ο ραγιαδισμός της αντεθνικής κυβέρνησης, τόσο θα εντείνεται η τουρκική αποθράσυνση και επιθετικότητα. Πέρα λοιπόν από γελοίες φιέστες «φιλίας», πέρα από τα τουρκοσήριαλ που «φέρνουν κοντά» τους δύο λαούς, πέρα από κουμπαριές και φωτογραφίες με κάλπικα χαμόγελα και χειραψίες, η πραγματικότητα σε Θράκη, Κύπρο και Αιγαίο έρχεται να γκρεμίσει με πάταγο το μύθο της «ελληνοτουρκικής φιλίας».
Η ελπίδα του Ελληνικού Λαού δεν είναι ούτε τα ευχολόγια των πολιτικάντηδων της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά, ούτε τα συστηματικά και καλοπληρωμένα ψεύδη των καναλιών της διαπλοκής, αλλά η πολεμική ετοιμότητα των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και η προσήλωσή τους στο Εθνικό Καθήκον.