Εικόνες διάλυσης στην συγκυβέρνηση - Τρώγονται «σαν τα σκυλιά» μεταξύ τους


Εικόνες διάλυσης παρουσιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, με τους θαμώνες της να τρώγονται μεταξύ τους και να ανταλλάσουν πισώπλατες μαχαιριές. Το νέο επεισόδιο, το οποίο απειλεί ξεκάθαρα την ύπαρξη της συγκυβέρνησης, καθώς η έννοια της συνοχής είναι εντελώς ανύπαρκτη, έχει να κάνει με τις πληροφορίες που ακούγονται έντονα ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ συγκεντρώνουν υπογραφές για να ζητήσουν την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής ...
 
Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη (ΠΑΣΟΚ).
Πρωτεργάτης της όλης κίνησης φαίνεται ο Ιορδάνης Τζαμτζής (αυτός που με απύθμενο θράσος δήλωσε ότι οι βουλευτές δεν τα βγάζουν πέρα και ότι "φτιάχνουν παξιμάδια" για να τα καταφέρουν…), ο οποίος παρακίνησε άλλους 32 βουλευτές της ΝΔ να υπογράψουν μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον του, καθώς τον θεωρούν «λίγο» και με ανύπαρκτο νομοθετικό έργο.
Μπορεί ο Τζαμτζής να διαψεύδει ότι ζητούν την παραίτηση του υπουργού και ότι με τις υπογραφές απλώς του ασκούν έντονη κριτική, αλλά η ξεκάθαρη εικόνα που αντιλαμβάνεται ο κόσμος είναι ότι «τρώγονται σαν τα σκυλιά» στην μνημονιακή συγκυβέρνηση και μόνο οι άνωθεν εντολές των διεθνών τοκογλύφων τους κρατούν «ενωμένους», για όσο καιρό ακόμη αντέξει η εντολοδόχος αυτή κυβέρνηση.
Όσο θα περνάει ο καιρός τόσο περισσότερα τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα θα παρατηρούμε στην πολιτική αυτή τερατογένεση, καθώς η ψυχραιμία θα έχει στερέψει και ο χρόνος μέχρι τις εκλογές του Μαΐου και τον πολιτικό τους αφανισμό θα είναι πολύ κοντά. Ο τραγελαφικός αυτός θίασος δείχνει έντονα πλέον τα σημάδια διάλυσης λίγο πριν την οριστική του κατάρρευση.

Γιώργος Μάστορας