Associated Press διαψεύδει Σαμαρά: «Τα προβλήματα θα χειροτερέψουν για την Ελλάδα»


Γράφει ο  Γιώργος Μάστορας
Μπορεί ο Σαμαράς να νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους και σε έχοντες ασθενή μνήμη, όμως στο εξωτερικό δεν έχουν λόγους να καλύπτουν την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας και γι΄ αυτό δεν κρύβουν την πραγματικότητα.
Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, χαρτογραφώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα, ξεσκεπάζει τις ψευτιές του Σαμαρά, θέτοντας τα τέσσερα πιο σημαντικά προβλήματα που ...

αντιμετωπίζει η Χώρα και τα οποία είναι η ανεργία, η γραφειοκρατία, η πολιτική αστάθεια και το γιγάντιο χρέος.
Για την ανεργία υποστηρίζεται ότι η οικονομική κρίση εξαφάνισε το ¼ της οικονομίας της και σχεδόν 1.000.000 θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα έχει τους χειρότερους ρυθμούς εργασίας των 34 ανεπτυγμένων οικονομιών του ΟΟΣΑ, ενώ το 70% των ανέργων δεν έχει δουλειά για περισσότερο από έναν χρόνο και βασίζονται στις φιλανθρωπίες, καθώς έχουν χάσει τα επιδόματα ανεργίας και την ασφάλιση στην υγεία.
Εις ό, τι αφορά την γραφειοκρατία τονίζεται ότι παρά τα απαράδεκτα αντεργατικά μέτρα των εναλασσόμενων φιλομνημονιακών κυβερνήσεων τα νούμερα της ανεργίας χειροτερεύουν, καθώς το σύστημα παραμένει δεμένο με την γραφειοκρατία. Η πολιτική αστάθεια συνεπάγεται από το γεγονός ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν υπάρξει τρεις φιλομνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες είναι διαβρωμένες εις ό, τι αφορά την λαϊκή τους στήριξη.
Ο Σαμαράς μέσα σε 18 μήνες βλέπει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να μειώνεται από 179 βουλευτές στο πολύ εύθραυστο νούμερο των 153. Το γιγάντιο χρέος αφορά την αποδυναμωμένη οικονομία μας, η οποία βαρύνεται από ένα εθνικό χρέος στο 176% του ΑΕΠ, με την Αθήνα να χρειάζεται ζωτική απομείωση χρέους από τους δανειστές.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει το Associated Press, τελειώνοντας έτσι την αναφορά του στην Ελλάδα, «ο Σαμαράς θέλει να αποφύγει να ζητήσει νέα δανεικά για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό το 2014 και ελπίζει να γυρίσει στις αγορές». Η όλη εικόνα του συγκεκριμένου άρθρου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ασύστολα ψεύδη του Σαμαρά, ο οποίος τάζει «λαγούς με πετραχήλια» την ίδια ώρα που η κατάσταση χειροτερεύει.
Από τον τίτλο του και μόνο το πρακτορείο διαψεύδει τα λεγόμενα του Σαμαρά, υπενθυμίζοντας την τραγική παρομοίωση του Μνημονίου με την κινούμενη άμμο: όσο πιο πολύ κινείσαι μέσα σ΄αυτήν τόσο πιο πολύ βουλιάζεις…

Γιώργος Μάστορας