Διάγγελμα Πούτιν προς τους Ρώσους, αλλά προς γνώση και συμμόρφωση όλων!

Μετά την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα καθώς και να επεκταθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών που εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος είχε διαδοχικές επαφές – υπό εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα – με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια, με τον πρωθυπουργό, Αντ.Σαμαρά και με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το διάγγελμα στο Ρωσικό έθνος από τον Πρόεδρο Πούτιν, που προκάλεσε ...

αίσθηση στην άλλη όχθη το Ατλαντικού ήταν το επόμενο βήμα της Ρωσικής αρκούδας για να δείξει τα νύχια της.
Και παρά το ότι ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι “Η Ρωσία δεν επιδιώκει τον ρόλο της υπερδύναμης”, αυτό μάλλον ως οξύμωρο ακούστηκε από την όλη εξέλιξη του διαγγέλματος. 
  • “Η Ρωσία δεν επιδιώκει να γίνει περιφερειακός ή παγκόσμιος ηγεμόνας, αλλά θα υπερασπιστεί τις αξίες και τα συμφέροντα της. Κάθε απόπειρα άλλωστε επιβολής σε άλλα έθνη έχει ιστορικά αποτύχει”
  • “Θα υπερασπιστούμε το διεθνές δικαιο και την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των Εθνών! Θα σεβαστούμε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και τις ιδιαιτερότητες των λαών!”
  • “Είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θέλουμε να βλάψουμε τα συμφέροντα κανενός, να πατρονάρουμε άλλα έθνη ή να υπαγορεύσουμε στα έθνη για το πως πρέπει να ζουν”
  • “Επεμβάσεις όπως η στήριξη των ισλαμιστών στην Συρία, οδηγούν στην ασέβεια απέναντι στην εθνική κυριαρχια. Εμείς προσπαθήσαμε και πετύχαμε να υπάρξει διάλογος και συμφωνία τόσο για την Συρία όσο και για το Ιράν”
  • “Όσον αφορά την Συρία, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επιλέξει εάν θα υπηρετήσει το δίκαιο ή την δύναμη. Εάν θα πολλαπλασιάσει το χάος και την δυστυχία ή εάν θα πάρει μία υπευθυνη απόφαση για να δώσει τέλος στην τραγωδία. Η Ρωσία θα συνταχθεί με την δεύτερη, την δίκαιη λύση.”
Πάγια θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι η αλλαγή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού προς τις θέσεις της Ρωσίας. Της μόνης υπερδύναμης στον πλανήτη που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον μας και την απομάκρυνσή μας από τον θανάσιμο εναγγαλισμό των Αμερικανών και της Μέρκελ.