Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τον Στουρνάρα


Ο νυν καταστροφέας της Ελληνικής Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας δεν ήρθε από το πουθενά. Ο πρώην κνίτης (το «παράσημο» που πρέπει να έχει στο βιογραφικό του κάθε συνεπής ...
 
καπιταλιστής) είχε παρελθόν στην κυβέρνηση Σημίτη ως ένας εκ των «μετρ της δημιουργικής λογιστικής», καθώς αλλοίωνε τα στοιχεία παρουσιάζοντας ως τέλεια την οικονομία της Χώρας.
Την πραγματικότητα την γνωρίζουμε όλοι σήμερα και μπορούμε να αποτιμήσουμε όπως της αρμόζει την μαύρη οκταετία (1996-2004) της διακυβέρνησης Σημίτη. Ως μια προέκταση, δηλαδή, καταστροφικών επιλογών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου και συνάμα ως μια παρακαταθήκη για τις μετέπειτα ανάλογες πράξεις του Κώστα Καραμανλή και του Γιωργάκη Παπανδρέου.
Το «ορφανό» του εκσυγχρονισμού έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την σημερινή τραγική κατάσταση της Χώρας, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς. Φροντίζει, μάλιστα, να εκτίθεται συχνά με τις δηλώσεις του, καθώς άλλα λέει και άλλα γίνονται στην πραγματικότητα.
Όπως π.χ. αυτό που είχε πει στη  ΝΕΤ (15/11/2013) ότι «το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα υπάρξει θετική προσαρμογή και η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται». Στην πραγματικότητα, όμως, η ανεργία όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά έχει φτάσει σχεδόν στο 30%.
Στην «Καθημερινή» της Κυριακής (20/10/2013) είχε δηλώσει ότι «Νέο πακέτο (στήριξης) θα πάρουμε μόνο αν δεν συνοδεύεται από νέα δημοσιονομικά μέτρα», ενώ ψεύδεται καθώς γνωρίζει ότι θα ζητηθούν νέα μέτρα εντός του 2014, όχι μόνο εν όψει ενός νέου Μνημονίου, αλλά ακόμα και για να πάρουμε την τελευταία δόση (των 10 δις.) τον Μάιο του 2014.
Θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε κι άλλες παρόμοιες δηλώσεις του Στουρνάρα, τις οποίες η πραγματικότητα διαψεύδει επί των περιεχομένων τους, αλλά θεωρούμε ότι αυτές οι δύο είναι ενδεικτικές των ψεμάτων του στυγνού αυτού υπηρέτη των διεθνών τοκογλύφων. Πολύ περισσότερη ευθύνη, όμως, έχει ο πολιτικός του προϊστάμενος Αντώνης Σαμαράς, με τις εντολές του οποίου κινείται ο Στουρνάρας. Τόσο οι δυο τους, όσο και ολόκληρη η κυβέρνηση, αποδεικνύουν καθημερινά ότι υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τις αδηφάγες ορέξεις των δανειστών μας. Γι αυτό και είναι Εθνικά επικίνδυνοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ