Κοροϊδεύει τον κόσμο ο Σαμαράς: Διαιρεί το μηδέν για τα ψηφαλάκια


Πάει πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να διαδίδει δια των «παπαγάλων» της στα ΜΜΕ την ύπαρξη ενός δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος. Από τότε ήρθαν πολλές και ηχηρές διαψεύσεις αυτού του επικοινωνιακού τεχνάσματος της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρουμε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που έκανε λόγο για ...

πρωτογενές έλλειμμα και το ρεπορτάζ του Bloomberg που είπε ευθαρσώς ότι «πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει».
Αυτά, όμως, δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βλέπει τις πραγματικές δημοσκοπήσεις και αντιλαμβάνεται ότι το πολιτικό μόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας είναι στα «τελευταία» του, αφού παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον της Χρυσής Αυγής, που ενορχήστρωσε από κοινού η διαπλοκή, η κυβέρνηση και οι διεθνείς τοκογλύφοι, ο κόσμος δείχνει ότι τους έχει πάρει χαμπάρι και τα ποσοστά τους βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Έτσι ο πρωθυπουργός εξαναγκάζεται για άλλη μία φορά να υποπέσει σε αισχρά ψεύδη προκειμένου να εξαπατήσει τους εκλογείς. Φτάνει σε σημείο να υπόσχεται παροχές με βάση το «πρωτογενές πλεόνασμα». Έτσι, με βάση τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για αυτό το «πρωτογενές πλεόνασμα», μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι παροχές προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες θα είναι μηδενικές ή και αρνητικές, μέσω της επιβολής νέων φόρων.
Δεν το λέμε εμείς το λένε τα μαθηματικά του… δημοτικού, τα οποία προφανώς δεν θυμάται επαρκώς ο κ. Σαμαράς και φτάνει στο σημείο να υπόσχεται παροχές με βάση κάτι που καθ΄ ομολογία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Το ψεύδος αυτό, μάλιστα, είναι τόσο αισχρό εφόσον απευθύνεται σε έναν Λαό που έχει ήδη χιλιάδες αυτοχείρων από την κρίση.