Σαμαράς: ο Κερένσκι του 21ου αιώνα


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Την δεκαετία του 1970, λίγο μετά την μεταπολίτευση, κάποιοι Εθνικιστές εκείνης της εποχής είχαν αποδώσει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο τον χαρακτηρισμό «Κερένσκι», εμπνεόμενοι προφανώς από τον Αλέξανδρο  Κερένσκι, τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό υπουργό δικαιοσύνης της υπηρεσιακής κυβέρνησης και κατόπιν προσωρινό πρωθυπουργό αυτής, μετά την παραίτηση του Τσάρου Νικολάου Ρομανώφ. Ο Κερένσκι  με τις ενέργειές του έγινε ο ...
 
Δούρειος Ίππος, προκειμένου οι μπολσεβίκοι τον Οκτώβριο του 1917 να μπορέσουν να διαπράξουν το πραξικόπημα που ονομάστηκε «οκτωβριανή επανάσταση». Σύμφωνα με την άποψη των Εθνικιστών των πρώιμων χρόνων της μεταπολίτευσης, ο Καραμανλής δρούσε ως ένας σύγχρονος Κερένσκι, όχι μόνο με την άνευ όρων νομιμοποίηση του ΚΚΕ αλλά και με την γενικότερη πολιτική και κοινωνική του στάση, η οποία ευνοούσε την επικράτηση των μαρξιστών σε όλες τις πτυχές της δημόσιας τάξης του Τόπου.
Θυμηθήκαμε αυτό το σκεπτικό αυτές τις ημέρες, καθώς ο Σαμαράς δρα κι αυτός ως ένας Κερένσκι του 21ου αιώνα. Μόνο που τώρα δεν ανοίγει τις πόρτες μόνο στην συνομοταξία των μπολσεβίκων, αλλά και πολύ περισσότερο έχει παραδώσει την Χώρα μας κάτω από τον ολοκληρωτικό έλεγχο  των ξένων δυνάμεων. Ο  οποιοσδήποτε έχει σώας τας φρένας, αξιοπρέπεια και ευθιξία, χωρίς να καθορίζεται η σκέψη του από τις αθλιότητες των διαφόρων Πρετεντέρηδων, δεν μπορεί παρά να αγανακτήσει με τα όσα διαβάζει γύρω από τις μεταδόσεις των απεσταλμένων των ΜΜΕ στις ΗΠΑ, οι οποίοι καλύπτουν το εκεί ταξίδι του Σαμαρά. Ότι, δηλαδή, «ο  πρωθυπουργός της Χώρας δέχτηκε τα συγχαρητήρια των εκεί κυβερνητικών αξιωματούχων, για την εξάρθρωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Μέσα σε λίγες μόλις λέξεις αναδεικνύεται όλη η κατάντια και το μέγεθος της ξενοδουλείας του θλιβερού αυτού πολιτικάντη, ο οποίος δυστυχώς είναι ο πρωθυπουργός της Χώρας. Τι άλλο παρά εντολοδόχο, υπηρέτη και υπάκουο υπάλληλο των ΗΠΑ μπορεί να χαρακτηρίσει ο οποιοσδήποτε τον Σαμαρά; Αυτά τα «συγχαρητήρια» εξηγούν πολλά, μα πάρα πολλά, πράγματα. Ότι η Χώρα μας είναι ένα προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων. Ότι ο πολιτικός κόσμος της Χώρας, που συντάσσεται και… συνωστίζεται στο ψευδεπίγραφο «συνταγματικό τόξο», αποτελεί πειθήνιο όργανό τους. Ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ως Ανεξάρτητη και Αληθινή Ελληνική Φωνή, είναι η μόνη Πολιτική Δύναμη η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ, ούτε των διεθνών τοκογλύφων.
Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η απαράδεκτη δίωξη εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και η προφυλάκιση τόσο του Αρχηγού της όσο και άλλων Στελεχών του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών έχει ξεκάθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι ποινικό χαρακτήρα.  Γίνεται με ψευδείς κατηγορίες και χαλκευμένα στοιχεία, για να ανακοπεί η ολοένα και πιο ανοδική πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ ταυτόχρονα να προστατευθεί και η υπόδουλη συγκυβέρνηση, η οποία χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό παραχωρεί τα πάντα στους πάτρωνές της. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, νοιαζόμενη μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αποτελεί σοβαρότατο εμπόδιο στα σχέδια των εγχώριων υπαλλήλων της παγκοσμιοποίησης. Γι΄αυτό, πλέον, δεν κρατούν κανένα πρόσχημα, δίνοντας σαφέστατη γραμμή:  "Εξοντώστε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για να υποδουλωθεί πλήρως η Ελλάδα".
Γι΄αυτόν τον λόγο, (και όχι μόνον) συγκρίνουμε τον Σαμαρά με τον Κερένσκι. Ο Κερένσκι μετά το πραξικόπημα των μπολσεβίκων έφυγε για τις ΗΠΑ και εκατομμύρια Ρώσων τον καταριόντουσαν για την μοίρα που επεφύλαξε στην Πατρίδα τους για παραπάνω από 70 χρόνια. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Σαμαρά, ο οποίος κατέστρεψε την Χώρα, την υποδούλωσε στους διεθνείς τοκογλύφους και τα υπερατλαντικά συμφέροντα, εξαθλίωσε τους Έλληνες, προώθησε τον εθνομηδενισμό και ποινικοποίησε ακόμη και το Φρόνημα για τους Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες.
Εκατομμύρια Έλληνες αυτής της γενιάς, αλλά και των επομένων, θα τον θυμούνται με αποτροπιασμό και αηδία για το κακό που προξένησε στην Χώρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ