Ερώτηση του Χρήστου Παππά για τον κίνδυνο από τον άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών που μένουν στην χώρα μας - Απροετοίμαστη η χώρα μας σε περίπτωση εσωτερικής «ασύμμετρης απειλής»


Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Απροετοίμαστη η χώρα μας σε περίπτωση εσωτερικής «ασύμμετρης απειλής»» ...


Έχει επισημανθεί επανειλημμένως, ειδικά από το Κίνημά μας με τον επισημότερο δυνατό τρόπο (βλ. επίκαιρη ερώτησή μας αρ. 616 από 19/11/2012), ο κίνδυνος που ελλοχεύει από την διαμονή αγνώστου αριθμού λαθρομεταναστών –και δη ισλαμιστών- σε ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή στη χώρα μας. Ο κίνδυνος αυτός, που κάθε άλλο παρά «θεωρητικός» είναι, όπως προκύπτει από μελέτες σοβαρών αναλυτών, έχει σημαντικότατα υποτιμηθεί από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες να οργανώνονται ελεύθερα και ανεξέλεγκτα από όσα κέντρα απεργάζονται την δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων εντός της επικράτειας. Η παντελής απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση ασύμμετρων επιθέσεων από τέτοιου είδους ομάδες, όπως αποδεικνύεται από την πλήρη άγνοια της Κυβέρνησης για τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα, τους τόπους καταγωγής, διαμονής και απασχόλησής τους, ενισχύει την άποψη εκείνων που προβλέπουν «δραματικές εξελίξεις», με τους «εισαγόμενους» ισλαμιστές έτοιμους «ως κινούμενες βόμβες να πνίξουν την Ελλάδα» (συνέντευξη Δρ. Αθ. Δρούγου στην Ελ. Ώρα).
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους απειλών και επιθέσεων, αν, ο μη γένοιτο, παραστεί ανάγκη; Ποιες είναι οι ενέργειες που ήδη έχουν γίνει για τον περιορισμό των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών ομάδων που κινούνται ελεύθερα εντός (κυρίως) των μεγαλουπόλεων; Υπάρχουν ή όχι στοιχεία για την διακίνηση (παράνομων) όπλων και πυρομαχικών; Αν δεν υπάρχουν, πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η βεβαιότητα που εκφράζεται παγίως από την Κυβέρνηση, για τον «έλεγχο» μιας τέτοιας κατάστασης; Υπάρχει πιθανότητα να καταρτιστεί οποιοδήποτε σοβαρό πλάνο αντιμετώπισης, όταν μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση αγνοεί τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών (μουσουλμάνων και μη) που ζουν στη χώρα;
 
Αθήνα, 28/08/2013
 

Ο Ερωτών Βουλευτής
 

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ