Κούρσες με σοφέρ για υπαλλήλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας - Προκλητικές συνήθειες σε καιρούς λιτότητας


Πράματα και θαύματα συμβαίνουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο ίδιος ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν βρίσκεται πάνω από 4 – 4,5 ώρες κάθε μέρα στην Ηρώδου του Αττικού. Για παράδειγμα,...



ενώ επί Προεδρίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, υπηρεσιακά αυτοκίνητα με οδηγό διέθεταν μόνο ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας και ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου, σήμερα το προνόμιο αυτό έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει και άλλους υπαλλήλους σε χαμηλότερες θέσεις.

Έτσι, εκτός από τον πρέσβη Κωνσταντίνο Γεωργίου ο οποίος έχει την θέση του Γενικού Γραμματέα και τον πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίτσιο που είναι επικεφαλής του γραφείου του Κάρολου Παπούλια, τουλάχιστον άλλα τρία πρόσωπα πηγαινοέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο με αυτοκίνητα και σοφέρ της Προεδρίας.
Πρόκειται για τους Κατερίνα Φλώρου, Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, αποσπασμένη από το υπουργείο Εξωτερικών, Λεωνή Μαρίτση, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, και Κωνσταντίνο Μηχιώτη, Διευθυντή Νομικού Τμήματος. Χωρίς προφανώς αυτό να είναι παράνομο ή παράτυπο, ασφαλώς σε μια εποχή ακραίας λιτότητας για τους Έλληνες πολίτες η διάθεση οχημάτων για τις μετακινήσεις υπαλλήλων, έστω και υψηλόβαθμων δεν αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τον κόσμο.
Ειδικά μάλιστα αφού όλοι οι συγκεκριμένοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα για να πηγαίνουν στη δουλειά τους και στη συνέχεια να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Μένει να φανεί αν η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα ή θα υπάρξει παρέμβαση του προέδρου για να επιστρέψουμε στο καθεστώς που υπήρχε επί της Προεδρίας του προκατόχου του.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ποιος πολύ σημαντικός παράγοντας της Ηρώδου του Αττικού έχει εξασφαλίσει μια πολύ καλή μετάθεση – σχεδόν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων- για το βλαστάρι του που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία; Γιατί άραγε προσπαθεί να κάνει την εξαιρετική αυτή μετάθεση ακόμα καλύτερη.



skeftomasteellhnika.blogspot.gr