Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Τσαριτσάνη και τα παραμύθια των κομμουνιστών


Τα μέλη της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν χθες Κυριακή σε εκδήλωση υπέρ των πεσόντων συμπατριωτών μας στην Τσαριτσάνη, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Ελασσόνος. Η αντιπροσωπεία μας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των εκτελεσθέντων συμπατριωτών από ιταλογερμανικά στρατεύματα κατοχής. ...




Με το πέρας της δέησης, κάποιοι αποτυχημένοι κομμουνιστές δημιούργησαν εντέχνως θόρυβο, προκαλώντας τα μέλη μας με σκοπό να προκληθεί επεισόδιο. Τα μέλη μας διατήρησαν την ψυχραιμία τους και παρέμειναν στον χώρο.

Τελικά ο Δήμαρχος Ελασσόνος κ. Πασχόπουλος ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι αποχωρεί από την εκδήλωση, η οποία ματαιώνεται. Μαζί του αποχώρησαν και δεκάδες πολίτες, καταγγέλλοντας την καπηλεία της τελετής από θλιβερούς και αφελληνισμένους υμνητές του Στάλιν. Μάλιστα, συγγενής εκτελεσθέντος διαμαρτυρήθηκε έντονα για την προκλητική συμπεριφορά που επέδειξαν κάποια γνωστά κομματόσκυλα της περιοχής. Όσα ακολούθησαν αποτελούν θλιβερή καπηλεία της μνήμης των πεσόντων, από έναν κομμουνιστικό σύλλογο, που δε σεβάστηκε ούτε τους συγγενείς των θυμάτων, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν.

Σε όσους βιάζουν την ιστορική μνήμη υπενθυμίζουμε ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν εκείνος που είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς. Όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος το επίσημο ΚΚΕ καλούσε τους Έλληνες Στρατιώτες να λιποτακτήσουν. Και μιλούν αυτά τα αποβράσματα σήμερα για την Πατρίδα. Αίσχος!

Μετά την εκδήλωση στην Τσαριτσάνη ακολούθησε επίσκεψη - κατόπιν πρόσκλησης των τοπικών αρχόντων - στο ιστορικό χωριό του μεγάλου οπλαρχηγού Γεωργάκη Ολύμπιου, Λιβάδι Ελασσόνας. Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τον βουλευτή και το κλιμάκιο της Τοπικής με μεγάλη θέρμη και εγκαρδιότητα, συνομίλησαν μαζί του εκφράζοντάς τους προβληματισμούς τους. Οι συναγωνιστές μοίρασαν έντυπο υλικό και συνομίλησαν με τους κατοίκους του χωριού.