Ελλάδα των μνημονίων: Όταν οι γιορτές, μετατρέπονται σε κατοχικά συσσίτια - ΒΙΝΤΕΟ


Εικόνες ντροπής, προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εξαθλίωσης καταγράφηκαν ακόμα μία φορά σε διανομή τροφίμων. Την Τσικνοπέμπτη χιλιάδες δεινοπαθούντες και χειμαζόμενοι Έλληνες από την καταστροφική οικονομική πολιτική των μνημονίων συνέρρευσαν υπό καταρρακτώδη βροχή στην Βαρβάκειο για να εξασφαλίσουν μια μερίδα κρέατος, ένα είδος πολυτελείας στην Ελλάδα του 2013. ...



1,5 τόνο κρέας έψησαν και μοίρασαν οι κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς, αλλά κι αυτό στάθηκε λίγο για να καλύψει την ανάγκη των Ελλήνων που πεινάνε. Όπως καταγράφει και το ρεπορτάζ κάποια στιγμή τα πλαστικά πιάτα τελειώνουν και κομμάτια κρέας σερβίρονται σε χαρτοπετσέτες (!), ενώ πολλοί δεν πρόλαβαν ούτε κι αυτό. Κατάντια..."Ένα μεζέ, έφαγα κι εγώ ένα μεζέ" δηλώνει ένας που περιμένει υπομονετικά στο συσσίτιο. Εικόνες και καταστάσεις χειρότερες από την γερμανική κατοχή. Μια απόλυτη ξεφτίλα για τον περήφανο λαό μας, αλλά κυρίως για όλους αυτούς που μας έφεραν ως εδώ.
Στην παλιά, όμορφη και αξιοπρεπής Ελλάδα η Τσικνοπέμπτη ήταν μια ημέρα γιορτής, η ήμερα που οι οικογένειες θα αποκρέψουν, ετοιμάζοντας τα σπίτια για την νηστεία της Σαρακοστής. Τώρα είναι μια ακόμη ημέρα γροθιά στο στομάχι, όπως θα είναι και η ερχόμενη Καθαρά Δευτέρα όπου οι γιορτές των δήμων, θα μετατραπούν πάλι σε συσσίτια. Έχει σημασία ότι στο παρακάτω ρεπορτάζ δεν καταγράφηκε ούτε ένας λαθρομετανάστης να περιμένει στην ουρά της ντροπής. ΜΟΝΟ Έλληνες που δεινοπαθούν και ζουν υπό τον ζυγό των μνημονίων, τα οποία μας επέβαλλαν οι ντόπιοι και οι διεθνείς τοκογλύφοι. Αιδώς Αργείοι!