Τα κοράκια του μνημονίου επιτίθενται τώρα και στην Δικαιοσύνη


Γράφει η Ειρήνη Δημοπούλου

Κατέκριναν τις οικονομίες των χωρών του Νότου και ονόμασαν τους λαούς τους γουρούνια (PIGS, από τα αρχικά της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδος και της Ισπανίας).
Φόρτωσαν ενοχές τον Ελληνικό λαό και με το βούρδουλα των υπαλλήλων τους, ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων, τους έβαλαν να ξεπουλήσουν περιουσίες, τους άφησαν άνεργους, οικονομικά και κοινωνικά νεκρούς, τους έφθασαν ως την αυτοκτονία, με την υπόσχεση ότι το αύριο θα είναι δήθεν καλύτερο. ...




Έκαναν να μοιάζει φυσική και αποδεκτή η παρουσία ξένων επιτρόπων που υπαγορεύουν στους έλληνες υπουργούς τι να ψηφίζουν στην Ελληνική  Βουλή. Τίποτα βέβαια από αυτά δεν θα συνέβαινε, αν στην κυβέρνηση δεν βρίσκονταν η ξεπουλημένη Δεξιά του Σαμαρά, το κόμμα-αράχνη των σκανδάλων και οι Ρεπούσηδες.
Όταν όμως τα κυρίαρχα κράτη υποχωρούν, οι διαλυτικοί παγκοσμιοποιητικοί μηχανισμοί βρίσκουν χώρο να απλώσουν τα πλοκάμια τους. Πριν λίγες μόλις μέρες, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε τη νέα «ανεξάρτητη αρχή» που θεσμοθετήθηκε για θέματα Παιδείας, η οποία θα φέρει όνομα στα Ελληνικά και Αγγλικά, ώστε να λογοδοτεί για τις αξιολογήσεις των ελλήνων εκπαιδευτικών και των σχολείων ειδικά σε θέματα «ρατσισμού, εκφοβισμού και βίας» σε εκτός Ελλάδος κέντρα.
Τώρα, η Κομισιόν με απόφασή της του Σεπτεμβρίου του 2012 η οποία ετέθη σε ισχύ την 27η Μαρτίου,  ξεκινά την επίθεση εναντίον της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Με το νέο κοινοτικό όργανο που θέσπισε θα γίνεται σύγκριση των συστημάτων δικαιοσύνης των κρατών - μελών για να διαπιστωθεί εάν τα δικαστήρια επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι οι μαριονέττες των Βρυξελλών και οι τοκογλύφοι που σαν τρωκτικά κατατρώγουν τον πλούτο των λαών, είναι δυσαρεστημένοι από την ανεξάρτητη, ακόμη, δικαιοσύνη η οποία εξετάζει τα αιτήματα των πολιτών και ενίοτε τους δικαιώνει. Επιπλέον, αποφασίζει κάποτε υπέρ των πολιτών και των φορέων που προσπαθούν να βάλουν φραγμό στις ακόρεστες ορέξεις των πλουτοκρατών  και την καταστροφική επέκτασή τους εις βάρος της υγείας του λαού και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως στην περίπτωση της χωματερής του «πολύ» Μπόμπολα.
Σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν οι προσπάθειές της θα επικεντρωθούν στην αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών δικαστηρίων να επιλύουν διαφορές εμπορικού και επενδυτικού χαρακτήρα. Η κομισιόν εδράζει το ενδιαφέρον της στο ότι η ποιότητα των εθνικών δικαστηρίων μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία ολόκληρης της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς και να υποσκάψει τα δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων που δρουν διακρατικά. Ο γνωστός κομισάριος επί των Οικονομικών Ολι Ρεν δήλωσε σχετικά ότι «Το νέο όργανο θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δυναμώσουν τα νομικά τους συστήματα και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Τα αποτελέσματα θα συζητηθούν τον Ιούνιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, οπότε αναμένονται εξελίξεις.
 
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ