Ξεπουλούν την εθνική μας άμυνα - Εξώδικο εργαζομένων των ΕΑΣ κατά Στουρνάρα και Παναγιωτόπουλου

Δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο που να μη θέλουν να το ξεπουλήσουν οι αδίστακτοι εγκέφαλοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Ανάμεσα σ’ αυτά και νευραλγικοί τομείς της εθνικής ασφάλειας, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΑΣ), τα οποία προήλθαν από τη συγχώνευση των εταιρειών ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ, με ιστορία 145 ετών. ...


 

Η προσπάθεια αυτή του ξεπουλήματος των ΕΑΣ συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων στην εταιρεία, οι οποίοι επέδωσαν εξώδικο κατά των υπουργών Οικονομικών και Άμυνας, Στουρνάρα και Παναγιωτόπουλου, αλλά και εναντίον άλλων, δηλώνοντας ότι θα αναζητήσουν ποινικές ευθύνες για την υποβάθμιση, απαξίωση και προσπάθεια πώλησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Σε μία εποχή, όπου και τα τελευταία απομεινάρια Εθνικής Ανεξαρτησίας έχουν παραχωρηθεί, από τους υπαλλήλους της συγκυβέρνησης, στους ξένους τοκογλύφους, το ξεπούλημα (και) της ΕΑΣ έχει τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα. Η ΕΑΣ, πέραν της μοναδικότητας της ως Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας παραγωγής πυρομαχικών, όπλων και οπλικών συστημάτων, αποτελεί απαραίτητο στοιχείο ενός Κράτους, το οποίο θέλει να διαφυλάξει την εδαφική του ακεραιότητα. Σε μία εποχή όπου οι γείτονες μας σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια αποθρασύνονται όλο και περισσότερο εναντίον των Ελληνικών Εθνικών συμφερόντων, αποτελεί ντροπή και προδοσία οποιαδήποτε σκέψη πώλησης ενός τόσο νευραλγικού τομέα.
Και όμως, οι αδίστακτοι και ανάλγητοι πολιτικάντηδες, δεν διστάζουν να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αφεντικών τους, αδιαφορώντας πλήρως για τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν την άμυνα της Χώρας. Δεν χωρούν δισταγμοί, διάλογος και μεσοβέζικες λύσεις σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Η αντίσταση και η ματαίωση κάθε είδους προσπάθειας ξεπουλήματος της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική και Κοινωνική επιβίωση. Οι πρόθυμοι υπηρέτες του μνημονίου ας πουλήσουν τα σπίτια τους, τις βίλες τους, τα κότερα τους και ας αφήσουν ήσυχη τη δημόσια περιουσία παντός είδους, η οποία ανήκει μόνον στην Πατρίδα και το Λαό.
Γιώργος Μάστορας
Η Χρυσή Αυγή είχε φέρει το μείζον αυτό εθνικό θέμα στη Βουλή και η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική!
Η ανακοίνωση των εργαζομένων των ΕΑΣ
Στελέχη και εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων των ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) επέδωσαν εξώδικο κατά των υπουργών Οικονομικών και Άμυνας κκ. Στουρνάρα και Παναγιωτόπουλου (μεταξύ άλλων) δηλώνοντας ότι θα αναζητήσουν ποινικές και αστικές ευθύνες για την υποβάθμιση, απαξίωση και προσπάθεια πώλησης περουσιακών στοιχείων της εταιρίας.
Το εξώδικο (συν.) αφορά αυτούς που οραματίζονται το ξεπούλημα της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας  αντί τριάντα αργυρίων. Αφορά αυτούς που διορίζουν  διοικητικά συμβούλια σε κρατικές εταιρίες με προφανή στόχο το πλιάτσικο της ακίνητης περιουσίας αυτών των εταιριών. Την περίοδο αυτή εξυφαίνεται μία από τις μεγαλύτερες προδοσίες της σύγχρονης ιστορίας μας αναφορικά με την εθνική αμυντική βιομηχανία. Δημόσια αγαθά που ανήκουν στους  Έλληνες και κατακτήσεις εκατό και πλέον ετών στην τεχνογνωσία παραγωγής αμυντικού υλικού οι προδότες συγκυβερνήτες τα ξεπουλάνε θέτοντας σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας.
Θα αντισταθούμε και θα ματαιώσουμε  κάθε προσπάθεια απαξίωσης ή πώλησης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, διότι η άμυνα της χώρας δεν δύναται να εξαρτάται από τους τοκογλύφους και τους απατεώνες πολιτικούς.
Το εξώδικο των εργαζομένων κατά Στουρνάρα και Παναγιωτόπουλου
Ενώπιον παντός Δικαστηρίου και Πάσης Αρχής ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Των
1.   Β. Γ.  κατοίκου  Αιγάλεω
2. Β. Γ.  κατοίκου Αγ. Δημητρίου
3. Β. Α.  κατοίκου Μαγούλας Αττικής
4. Κ. Η.  κατοίκου Αργυρουπόλεως
5. Κ. Ν.  κατοίκου Αθηνών
6. Κ. Ν. κατοίκου Αργυρουπόλεως
7. Κ. Γ. κατοίκου Αθηνών
8. Κ. Α. κατοίκου Ζωγράφου
9. Κ. Α. κατοίκου Ελευσίνας
10. Λ. Γ. κατοίκου
11. Μ. Λ. κατοίκου Αθηνών
12. Π. Σ.  κατοίκου Αθηνών
13. Π..Α..κατοίκου
14. Π. Δ. κατοίκου
15. Ρ. Θ. κατοίκου Βάρης
16. Σ.Ν. κατοίκου Μάνδρας
17. Σ. Λ. κατοίκου Πεύκης
18. Τ. Ν. κατοίκου Περιστερίου
19. Χ. Π. κατοίκου Ηλιουπόλεως
ΚΑΤΑ
1. Του εδρεύοντος στην Αθηνά, επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 10, Υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
2. Του εδρεύοντος στην Αθηνά, επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 10, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
3. Του εδρεύοντος στην Αθηνά, επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 10, Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάννη
4. Του εδρεύοντος στον Χολαργό, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 227 – 231 , Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου
5. Του εδρεύοντος στον Χολαργό, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 227 – 231 , Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα
6. Του εδρεύοντος στον Χολαργό, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 227 – 231 , Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Ελευσινιώτη
7. Του εδρεύοντος στους Αμπελόκηπους ,επί της Λεωφόρου Μεσογείων 119, Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο  Λιβιεριάτο
8. Του εδρεύοντος στους Αμπελόκηπους, επί της οδού Αμαλιάδος 17, Αθήνα, Αναπληρωτής Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη
9. Του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ανωνύμου εταιρείας υπό την επωνυμία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ κ. Κωνσταντίνου Πιλάλη, επί της Λεωφόρου Ηλιουπόλεως 1 Υμηττός
Είμεθα μέτοχοι και εργαζόμενοι της ανωνύμου εταιρείας υπό την επωνυμία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ.Η ίδρυση της εταιρείας μας, κατά το έτος 2004, που προήλθε από την συγχώνευση των εταιρειών ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ με ιστορία 145 ετών, είχε προαναγγελθεί ως το σημείο εκκίνησης της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας και ήταν ουσιαστικά η αφετηρία για τη συγκρότηση μιας οικονομικά και στρατηγικά ισχυρής ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Όμως, από την ίδρυση της εταιρείας έως σήμερα υπάρχει μια συστηματική απαξίωση της εταιρείας, κυρίως με την μη ανάθεση παραγγελιών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα, όπως έχουμε πληροφορηθεί, να μελετάται ακόμη και η διακοπή της λειτουργίας της.
Επειδή, τα ΕΑΣ είναι η μοναδική ελληνική αμυντική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών, όπλων και οπλικών συστημάτων.
Επειδή, αποτελεί κοινό τόπο η  αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας από όμορα κράτη και προφανώς η στρατιωτική εμπλοκή μας σε θερμό επεισόδιο κάθε άλλο παρά αποτελεί ακραίο σενάριο.
Επειδή, επιβάλλεται να έχουμε ως χώρα τη στοιχειώδη δυνατότητα αυξημένης αμυντικής θωράκισης, μέρος της οποίας αποτελούν τα όπλα, τα οπλικά συστήματα και προφανώς τα πυρομαχικά.
Επειδή, τα ΕΑΣ αποτελούν μια, από τις λίγες εναπομείνασες, ελληνική βαριά βιομηχανική μονάδα και συνεπώς θα μπορούσε στα πλαίσια μιας κυβερνητικής πολιτικής με εθνικό σχεδιασμό και προσανατολισμό, να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας καθώς διαθέτει, εξειδικευμένα στελέχη, μηχανολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία.
Επειδή, η εταιρεία μας έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης οικονομικής αξίας, που ήδη από κάποιους ενδιαφερόμενους χαρακτηρίζονται φιλέτα έτοιμα να εκποιηθούν σε εξευτελιστικές τιμές.
Επειδή, πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ΕΑΣ πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για τη συνεχή και συστηματική προσπάθεια σας να απαξιωθεί η εταιρεία.
Σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε προσπάθειας πωλήσεως οποιουδήποτε μειοψηφικού πακέτου μετοχών ή πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας σε συνδυασμό – των παραπάνω ενεργειών – με την μειωμένη δυνατότητα εγρήγορσης και ανταπόκρισης της παραγωγικής της βάσης σε συστήματα/πυρομαχικά που έχουν ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση θερμού επεισοδίου/σύρραξης  ή διακοπής της λειτουργίας της ή χορήγηση στους υποψηφίους αγοραστές απόρρητων στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με την δραστηριότητα της εταιρείας, θα προσφύγουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών και θα ζητήσουμε την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σας ατομικώς για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και της απιστίας.
Σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της εταιρείας και να αναζητήσουμε ποινικές και αστικές ευθύνες για την υποβάθμιση και απαξίωση της εταιρείας.