Όταν το "Αμερικάνικο Όνειρο" γίνεται "Αμερικάνικος Εφιάλτης"


Το μεγαλύτερο κύμα αστέγων μετά την εποχή της μεγάλης ύφεσης της δεκαετίας του 1930 αντιμετωπίζει η Νέα Υόρκη τον τελευταίο καιρό.
Το αμερικανικό όνειρο έχει μετατραπεί σε ...


εφιάλτη για περισσότερους από 50.000 ανθρώπους που ζητούν άσυλο για να βγάλουν τη νύχτα. Περίπου 50.135 άνθρωποι εκ των οποίων 21.034 παιδιά, ίσως ο μεγαλύτερος αριθμός αστέγων παιδιών που έχει δει ποτέ η πόλη της Νέας Υόρκης, κοιμήθηκαν τον Ιανουάριο σε καταφύγια αστέγων, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Συνασπισμός για τους Άστεγους.



Αξίζει να αναφερθεί αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία από τα καταφύγια και δεν συμπεριλαμβάνουν όσους δεν είχαν ούτε αυτή την πολυτέλεια και τελικά κοιμήθηκαν στους δρόμους.



Ο εκπρόσωπος του "Συνασπισμού για τους Αστέγους" δήλωσε ότι τα στοιχεία θα πρέπει να αποτελέσουν ένα μήνυμα αφύπνισης για το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μ. Μπλούμπεργκ αλλά και τους διαδόχους του.


Εκείνοι που φαίνονται να έχουν πληγεί περισσότερο είναι οικογένειες με παιδιά που λόγω του επιδόματος κατάφερναν να τα βγάζουν πέρα και να διατηρούν ένα σπίτι, όμως χωρίς αυτό αναγκάζονται να καταφεύγουν σε κυβερνητικές και μη οργανώσεις αρωγής.




troktiko.eu